GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τι Ετοιμάζεται Για το Ιράν;

Φώτο από άρθρο του Moon of Alabama Του Μιχαήλ Στυλιανού «Ισχυρίζεται»,  «υποστηρίζει», «διατείνεται», «κατά τα λεγόμενά  του»: Μ...


Φώτο από άρθρο του Moon of Alabama

Του Μιχαήλ Στυλιανού

«Ισχυρίζεται»,  «υποστηρίζει», «διατείνεται», «κατά τα λεγόμενά  του»:
Με αυτά τα φραστικά γάντια υγιεινής  χειρίζονται τα γερμανικά και γαλλικά εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα τις
θεαματικές, από τηλεόρασης -με πίνακες και βιβλιοθήκες- χθεσινοβραδινές αποκαλύψεις του Βενιαμίν Νετανιάχου, πρωθυπουργού του Ισραήλ, ότι το Ιράν έχει εξαπατήσει τη διεθνή εποπτεία και συνεχίζει το πυρηνικό του πρόγραμμα σε υπόγειες κατακόμβες.



΄Ηδη από χθες  την νύκτα μεταδόθηκε η κατάψυκτη δήλωση-σύνθημα της ΄Ανγκελας Μέρκελ, ότι τα στοιχεία του κ. Νετανιάχου θα πρέπει να ερευνηθούν από την αρμόδια (ΙΑΕΑ) διεθνή επιτροπή ελέγχου και εποπτείας του ΟΗΕ.
Στις πρωινές  εκπομπές της Ντώϋτσε Βέλε παρέλασαν ανταποκριτές, σχολιαστές και εμπειρογνώμονες για να επιδείξουν, σε σοβαρούς και ελαφρότερους τόνους, την δυσπιστία τους.
΄Ενας εξ αυτών ανέφερε ότι τα στοιχεία  του κ. Νετανιάχου έχουν ξαναεμφανιστεί.
΄Ενας άλλος υπογράμμισε ότι η διεθνής επιτροπή εποπτείας, δεν έπαψε να αντιμετωπίζει το Ιράν με καχυποψία και να ασκεί συχνότατους ελέγχους, ο τελευταίος διεξοδικός των οποίων έγινε τον Μάρτιο !

Τα αβρότερα -στην προσέγγιση των χθεσινών αποκαλύψεων Νετανιάχου- μη ιδιωτικά δίκτυα ήταν το όργανο  προβολής της ΕΕ  Euronews  και το ρωσικό Russia Today -ιδίως το τελευταίο- αποφεύγοντας την τονισμένη επίδειξη δυσπιστίας.  
                                                              
Αλλά το ρωσικό κανάλι Ρ Τ είναι το μόνο που μεταδίδει καθημερινά ρεπορτάζ για την αιματοχυσία στην Γάζα, όπου οι ειρηνικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των Παλαιστινίων πλησίον του Ισραηλινού τείχους αντιμετωπίζονται με ένσφαιρα πυρά από Ισραηλινούς σκοπευτές.
Ανακοινώσεις επισήμων εγκύρων ανθρωπιστικών οργανώσεων για την έκταση της σκληρότητας και των παραβιάσεων κάθε αρχής Δικαίου και ανθρωπισμού, αγνοούνται από όλα τα άλλα διεθνή ΜΜΕ, των οποίων τις ανθρωπιστικές ευαισθησίες απορροφούν τα εικονικά θύματα των «χημικών επιθέσεων κατ’ αμάχων», που σκηνοθετούν στην Συρία τα συνεργαζόμενα με την Αλ Κάϊντα  «Λευκά Κράνη».

Εντούτοις κατά τις ανακοινώσεις της  οργάνωσης Ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ ο απολογισμός της ένοπλης στρατιωτικής αντιμετώπισης από το Ισραήλ των συνεχιζόμενων επί 5 εβδομάδες παλαιστινιακών διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για τα απαλλοτριωμένα εδάφη τους, είναι 43 νεκροί, εκ των οποίων 4 παιδιά και 2.000 τραυματίες.
Εκπρόσωποι αυτών των οργανώσεων, ιατρικό προσωπικό και ακρωτηριασμένοι Παλαιστίνιοι δηλώνουν στον φακό ότι τελευταία οι ελεύθεροι σκοπευτές στοχεύουν στα πόδια, με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό εκατοντάδων νέων.

Χθεσινό  δημοσίευμα στην διάσημη πλέον αμερικανική Ιστοσελίδα Moon of Alabama, με τίτλο « Ο Νετανιάχου Πάλι Φωνάζει:
Λύκος!» γράφει ότι όσα ανακοίνωσε ο Νετανιάχου είναι παλιά ιστορία: « Αναφέρεται σε ένα παλαιό ιρανικό σχέδιο AMAD σαν να ήταν κάποιο νέο απόκτημα της μυστικής υπηρεσίας του.
Αλλά η ΙΑΕΑ ( η διεθνής επιτροπή ερεύνης και ελέγχου του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν) είχε μελετήσει και καταγράψει το AMAD και την εξέλιξή του το 2011(PDF, Annex, page 5).
Χρησιμοποιεί τα στοιχεία του αρχείου με λεπτομέρειες πολύ γνωστών προηγούμενων προγραμμάτων (παραπομπή:  well known former programs), για να δηλώσει πως το Ιράν εξαπάτησε και δεν είναι αξιόπιστο.
Και λέει πως αυτά δικαιώνουν την απόφαση του Τραμπ να αποκηρύξει την συμφωνία που οι ΗΠΑ και άλλοι είχαν υπογράψει με το Ιράν.
Αυτά είναι σκουπίδια».

Ο γνωστός οξυδερκής αναλυτής, με το σεληνιακό ψευδώνυμο, διατυπώνει την υποψία ότι τα στοιχεία που παρουσίασε ο  κ. Νετανιάχου προέρχονται όχι από το Ιράν, αλλά από την Βιέννη, όπου η επιτροπή  ΙΑΕΑ είχε αναλύσει το παλαιό ιρανικό πρόγραμμα από φακέλους που της είχε παραδώσει το Ιράν.
Αναφέρει ότι « Ο Νετανιάχου είναι διάσημος ψεύτης και πολεμοκάπηλος.
Τον Σεπτέμβριο του 2002 είπε ψέματα στο αμερικανικό κογκρέσο ( παραπομπή σε βίντεο: lied (vid)), λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο Σαντάμ εργάζεται και προχωρεί στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων –καμιά απολύτως αμφιβολία.»

Το ΙΑΕΑ δηλώνει ότι το Ιράν τηρεί πλήρως την συμφωνία για τα πυρηνικά.
Εάν υπήρχε οποιαδήποτε σοβαρή μυστική πληροφορία παραβίασης, θα παρουσιαζόταν στην ΙΑΕΑ και στις έξη συμβαλλόμενες στην συμφωνία χώρες. Εάν το Ιράν εξαπατούσε, θα υπεβάλλετο και πάλι σε σκληρές κυρώσεις.
Το ότι ο Νετανιάχου επέλεξε να παρουσιάσει κάτι δημόσια δείχνει πως δεν έχει τίποτα ουσιαστικό.

Πράγματι η χθεσινή θεαματική ενέργεια του Ισραηλινού πρωθυπουργού φαίνεται να αποβλέπει να ενισχύσει την επιχειρηματολογία δυνάμεων στο εσωτερικό των ΗΠΑ και μεταξύ των συμμάχων τους που κινούνται υπέρ της ανατροπής της συμφωνίας από τον Πρόεδρο Τραμπ και -πέραν αυτού- σε λήψη στρατιωτικών μέτρων εναντίον του Ιράν. 

Η παράταξη αυτή, στην οποία περιλαμβάνονται σημαντικά στοιχεία του στενού προεδρικού περιβάλλοντος, υπάρχουν ενδείξεις ότι συναντά την  τροχοπέδη κυρίως των στρατιωτικών.
Προ ημερών είχε επισκεφθεί το  Τελ Αβίβ ο στρατηγός Τζόζεφ Βόντελ, διοικητής του CENTCOM (Αρχηγείου Μέσης Ανατολής).
Πρώτη και ασυνήθης επίσκεψη αρχηγού αυτού του στρατηγείου στο Ισραήλ, το οποίο  υπάγεται στην Διοίκηση Μεσογείου.
Μεταξύ του Αμερικανού στρατηγού και του πρωθυπουργού Νετανιάχου υπήρξε θορυβώδης διαφωνία, επειδή ο Διοικητής του CENTCOM τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από την Συρία.

Ενδιαφέρουσα ήταν και η αντίδραση του  Αμερικανού υπουργού Αμύνης Τζέϊμς Μάτις, όταν ρωτήθηκε χθες για τις αποκαλύψεις Νετανιάχου, επιφυλάχθηκε να ενημερωθεί από τις αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες.

Στο Ισραήλ  βρισκόταν προχθές και ο νέος υπουργός των Εξωτερικών Πομπέο, πρώην διευθυντής της CIA. 
Την ίδια μέρα το Ισραήλ βομβάρδισε δυο αποθήκες πυρομαχικών στη Συρία, που κατά το Ισραήλ ανήκαν στο Ιράν.
Πιθανή επιδίωξη, η πρόκληση βίαιης αντίδρασης του Ιράν, για την δημιουργία  κλίματος ενισχυτικού των επιθυμητών αποφάσεων στην Ουάσιγκτον.

Στους δηλωμένους αμείλικτους διώκτες του Ιράν στο προεδρικό περιβάλλον εξέχει ο νέος Σύμβουλος Ασφαλείας Τζων Μπόλτον, με πολλαπλές πρόσφατες επισκέψεις στο Ισραήλ.
Σε περυσινή ομιλία του σε συγκέντρωση  εβραϊκής οργάνωσης στις ΗΠΑ, κατέληξε με την έκφραση βεβαιότητας ότι «το 2019 θα γιορτάσουμε όλοι μαζί στην Τεχεράνη».
Το σχετικό βίντεο μετέδωσε και σήμερα το κανάλι R.T. Η  πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χάλι και ο υπουργός των Εξωτερικών κ. Πομπέο  τρέφουν ανάλογα αισθήματα έναντι του Ιράν –που είναι άλλωστε ευρύτατα διαδεδομένα στις ΗΠΑ, τουλάχιστον από της ανατροπής του Σάχη.

Πάντως, κατά τον ψευδώνυμο Moon of Alabama, κινούσα στις ΗΠΑ δύναμη στην εκστρατεία εναντίον του Ιράν, είναι ο μεγιστάνας των καζίνων και μαχόμενος σιωνιστής Sheldon Adelson, που έχει χρηματοδοτήσει τις προεκλογικές εκστρατείες τόσο του Τραμ όσο και του Νετανιάχου όπως και  διάφορες «δεξαμενές σκέψης» που υπηρετούν την συντήρηση της εχθρότητας για το Ιράν.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2018/05/blog-post_54.html