GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Έβρος: Σε ένα μόνο μήνα πέρασαν παράνομα 2.900 αλλοδαποί - Χιλιάδες ακόμη περιμένουν να περάσουν - Κανένας δεν επιχειρεί να περάσει στη Βουλγαρία εξαιτίας του εκεί φράχτη και των περιπολιών

Αλματώδη αύξηση έχουν σημειώσει τον τελευταίο καιρό τα περιστατικά λαθραίας εισόδου αλλοδαπών  στην Ελλάδα από την περιοχή του


Αλματώδη αύξηση έχουν σημειώσει τον τελευταίο καιρό τα περιστατικά λαθραίας εισόδου αλλοδαπών  στην Ελλάδα από την περιοχή του
Έβρου.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ μόνο το μήνα  Απρίλιο πέρασαν τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα 2.900 αλλοδαποί, αριθμός που αντιστοιχεί στο ήμισυ του συνολικού αριθμού αφίξεων στη χώρα μας το 2017 από την ίδια περιοχή.



Παράλληλα την ίδια ώρα οι «ροές» πρόκειται να εκτιναχθούν από τον Έβρο καθώς  χιλιάδες είναι οι παράνομοι μετανάστες από χώρες κυρίως της Αφρικής αλλά και Πακιστάν, Ιράκ, Αφγανιστάν, καθώς και πρόσφυγες απ’ την Συρία (σε πολύ μικρότερο όμως μικρότερο αριθμό) που ετοιμάζονται να περάσουν τον ποταμό Έβρο για να έρθουν στην Ελλάδα.

Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται σε ειδικά κέντρα κοντά στην Αδριανούπολη ξα αναχωρούν κατά κύματα με στόχο να περάσουν την ελληνο-τουρκική μεθόριο.
Για ποιο λόγο οι περίφημες «ροές» δεν κατευθύνονται  στην Βουλγαρία;
Για τον πολύ απλό λόγο ότι εκεί φυλάσσονται τα σύνορα ενώ επιπρόσθετα έχει κατασκευαστεί φράχτης από τον Ιανουάριο του 2017.
«Δεν βλέπεις κανέναν πρόσφυγα ή λαθρομετανάστη μέσα στην Αδριανούπολη.
Τους κρατάνε σε ελεγχόμενους χώρους αστυνομία και στρατός της Τουρκίας, ώστε με ελεγχόμενο τρόπο να τους στέλνουν στην Ελλάδα.
Φαίνεται ξεκάθαρα αυτό και το γνωρίζουν όλοι στην απέναντι πλευρά», χαρακτηριστικά στο Evros news άνθρωπος που βρέθηκε στην Αδριανούπολη.

Οι παράνομοι μετανάστες  φτάνουν πλέον με τη βοήθεια των Τούρκων πολύ άνετα στην τουρκική όχθη, όπου σχεδόν ανενόχλητοι επιβιβάζονται σε βάρκες και διασχίζουν το ποτάμι, ακόμα και όταν τα νερά του κατεβαίνουν ορμητικά.
Από την ελληνική πλευρά των συνόρων δεν υπάρχει κανενός είδους αποτροπή εισόδου.
Απλώς οι αλλοδαποί περνούν την τυπική γραμμή των συνόρων και μετά εισέρχονται σε ελληνικό έδαφος όπου κινούνται μέχρι να συναντήσουν κάποιο αστυνομικό ή στρατιωτικό.
Αυτό όμως που προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι στις περισπούδαστες αναλύσεις, γίνεται βαθυστόχαστη ανάλυση του πόσο η Τουρκία στέλνει τους παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα, αλλά λέξη για μέτρα αποτροπής εκ μέρους της Ελλάδας.



http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/683713_stoiheia-sok-gia-ton-evro-se-ena-mono-mina-mpikan-paranoma

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"