GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αρχηγός ΓΕΑ: «Η διαφορά ανάμεσα στα F-16V της Ελλάδας και τα τουρκικά F-16, θα είναι γεωμετρική…»

Ο Αρχηγός ΓΕΑ έχει απαντήσει προ πολλού για την τουρκική απειλή. Tα 85 αεροσκάφη F-16, της Πολεμικής Αεροπορίας που σταδιακά θα ανα...


Ο Αρχηγός ΓΕΑ έχει απαντήσει προ πολλού για την τουρκική απειλή.
Tα 85 αεροσκάφη F-16, της Πολεμικής Αεροπορίας που σταδιακά θα αναβαθμιστούν στις ΗΠΑ και την
Ελλάδα μέχρι και το 2028 αποκτούν νέες εντυπωσιακές επιχειρησιακές δυνατότητες και φυσικά επιμηκύνουν τον χρόνο ζωής τους.




Ωστόσο, το ερώτημα που απασχολεί περισσότερο είναι το εάν και κατά πόσο θα υπερισχύουν των τουρκικών αεροσκαφών.
Είναι σαφές ότι στην Πολεμική Αεροπορία, η προετοιμασία για την αντιμετώπιση των απειλών της «κατηγορίας» stealth έχει ξεκινήσει αρκετά νωρίτερα. Αρκετά από τα υψηλής κατάρτισης, στελέχη της ΠΑ έχουν εκπονήσει εκτεταμένες μελέτες και προβεί σε επιστημονικές δημοσιεύσεις, υποβάλλοντας προτάσεις για την ανάπτυξη «πλέγματος αντίμετρων» για τις αόρατες απειλές.
Η απάντηση, όμως, συμπυκνώνεται στα όσα είχε δηλώσει ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου πριν από έξι μήνες.
Συγκεκριμένα στις 27 Οκτωβρίου, λίγες ημέρες μετά την προαναγγελία της συμφωνίας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, υπήρξε πλήθος συζητήσεων στις οποίες κυριαρχούσε η κριτική περί της αναγκαιότητας αγοράς μαχητικών 5ης γενιάς, έναντι της τουρκικής προμήθειας των stealth αεροσκαφών F-35.



Ερωτηθείς τότε ο Αρχηγός ΓΕΑ είχε κάνει λόγο για γεωμετρική διαφορά των ελληνικών Viper έναντι των τουρκικών F-16.
Παράλληλα, ήταν και καθησυχαστικός σε σχέση με την προμήθεια από πλευράς της Τουρκίας των F-35.
«Πολύ φιλολογία και παραφιλολογία γύρω από τη σύγκριση του F-35 με το F-16 VIPER που θ’ αποκτήσει η Ελλάδα.
Δεν με προβληματίζουν τα 20 τουρκικά F35 που θα τα έχει μετά από 10 χρόνια, αν θα τα έχει. Με απασχολεί ο κύριος όγκος της απειλής.
Η διαφορά ανάμεσα στα F-16 VIPER της Ελλάδας και τα τουρκικά F-16, σας το υπογράφω θα είναι γεωμετρική…», είχε τονίσει ο αρχηγός ΓΕΑ.
Αυτό σε απάντηση της όποιας καλόπιστης ή όχι κριτικής.
Παρά τους πολύ «στενούς» προϋπολογισμούς και τις πολύ υψηλές επιχειρησιακές απαιτήσεις η Πολεμική Αεροπορία κατάφερε και σχεδίασε ένα απολύτως λειτουργικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα, που της εξασφαλίζει σύγχρονα μαχητικά για τουλάχιστον άλλα 35-40 χρόνια!


www.bankingnews.gr


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"