GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κραυγή απόγνωσης από την Τουρκία: «Η EE στέλνει δυνάμεις για να προστατεύσει Ελλάδα-Κύπρο» – Και τώρα τι;

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ ) Κραυγές απόγνωσης από την Τουρκία. «...


Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
Κραυγές απόγνωσης από την Τουρκία.
«H EE στέλνει στρατό σε Ελλάδα-Κύπρο για να τους
προστατεύσουν» μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.




Το  ΝΑΤΟ σε συνεργασία με το  ευρωπαϊκό  πρόγραμμα συλλογικής άμυνας Pesco θέτει σε ισχύ σχέδιο αποστολής δυνάμεων στην περιοχή μας και την Κύπρο, για να κόψει την όρεξη στους Τούρκους , ειδικά μετά την ανακοίνωση απόπλου του τουρκικού γεωτρύπανου.
Η πρόσφατη περίοδος μεγάλης έντασης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας έφερε χαμηλά βαρομετρικά στο ελληνικό αρχιπέλαγος και την κυπριακή ΑΟΖ.

Λόγω των τουρκικών παραβιάσεων η κυβέρνηση της Αθήνας ζήτησε και έλαβε την βοήθεια της ΕΕ ζητώντας να εφαρμοστεί παρέμβαση στην γραμμή Άγκυρα-Αθήνα- ΕΕ, αναφέρουν και ξένα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Το ΝΑΤΟ, και η ΕΕ μέσω της Pesco (μόνιμη διαρθρωμένη συνεργασία σε θέματα Άμυνας) με στρατεύματα και πολεμικά πλοία πλέον  θα προσπαθήσουν  να υλοποιήσουν με κίνηση ματ στο Αιγαίο-Α.
Μεσόγειο, ένα δίκτυο προστασίας  στο ενεργειακό πεδίο υψίστης σημασίας  για την εκδίωξη των τουρκικών βλέψεων  .

Για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των ενεργειακών πεδίων γύρω από την Κύπρο, ετοιμάζεται η αποστολή ναυτικού στόλου της ΕΕ  μέσω της συνθήκης Pesco.

Στην κατεύθυνση αυτής της απόφασης, το γαλλικό και το γερμανικό ναυτικό έδειξαν προθυμία για την αποστολή δικών τους μονάδων επιφανείας βάσει της συμφωνίας.

Η κίνηση αυτή θα φέρει τις ήδη τεταμένες σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία, σε ακόμα πιο οριακό σημείο , ειδικά στην περιοχή του Αιγαίου και της Κύπρου, και για αυτό είναι εφικτά όλα  τα ενδεχόμενα.

Η Τουρκία εργάζεται για να περιορίσει την κυριαρχία της ΕΕ μέσω της συνθήκης Pesco, για να λάβει,  σύμφωνα με πλήθος ανακοινώσεων στο τύπο,   μερίδιο από την εξόρυξη  φυσικού αερίου , ενώ  έχει ως στόχο να διαταράξει και τις εργασίες εξερεύνησης πετρελαίου.

Τουρκικές πηγές αναφέρουν την ισχύ των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και της αποτελεσματικότητα των τουρκικών μη επανδρωμένων οχημάτων UAV / NCV τα οποία σε συνδυασμό με  τον τουρκικό  ναυτικό στολίσκο αναμένονται  να ανταποκριθούν και παρέμβουν στην τουρκική  σφαίρα κυριαρχίας στην Κύπρο και το Αιγαίο, τονίζει ο τουρκικός τύπος.

Η ουσία όμως είναι ότι από αύριο η Άγκυρα θα έχει να αντιμετωπίσει εκτός του ελληνικού  πολεμικού  ναυτικού  , του 6ου αμερικανικού στόλου και ευρωπαϊκό στολίσκο  θέτοντας τον εαυτό της σε πλήρη και ολοκληρωτική απομόνωση…και μετά…. όλα θα γίνουν σύμφωνα με τα « αναγραφόμενα».  

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παίρνει θέση στα τεκταινόμενα στο Αιγαίο και την ένταση στη Ανατολική Μεσόγειο μιας και η περιοχή αποτελεί τα ανατολικότερα όρια της ευρωπαϊκής ένωσης αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Στην «γωνία» στριμωγμένη είναι πλέον η Τουρκία;

Υπενθυμίζουμε ότι στον Απόστολο Αντρέα επανέρχεται το «Μπαρμπαρός» όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος».

Νέα Navtex που περιλαμβάνει και τμήματα της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέδωσε η Τουρκία, για σεισμογραφικές έρευνες του «Μπαρμπαρός» από τη Δευτέρα 9 Απριλίου μέχρι και το τέλος του μήνα.
Η περιοχή (στον χάρτη με κόκκινο χρώμα) ξεκινά από απόσταση περίπου 4 ναυτικών μιλίων από το Ακρωτήρι του Αποστόλου Αντρέα και επεκτείνεται μέχρι το σημείο της ακτής που είναι το όριο των συνόρων Τουρκίας – Συρίας.
Δηλαδή βασίζεται στις τουρκικές παράνομες διεκδικήσεις σε σχέση με την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Το σεισμογραφικό «Μπαρμπαρός», το προηγούμενο δίμηνο διεξήγαγε σεισμογραφικές έρευνες βορειοδυτικότερα, από τις νότιες ακτές της χερσονήσου της Καρπασίας μέχρι τις τουρκικές ακτές. Το «Μπαρμπαρός» θα συνοδεύεται από τα πλοία υποστήριξης M/V TANUX-1 και R/V APOLLO MOON.




pentapostagma.gr

 ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"