GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γνωρίζουν κάτι; Der Standard: Θαύμα το Πάσχα για τους δύο στρατιωτικούς;

Στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν μετά και την τελευταία απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου στις φυλακές της


Στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν μετά και την τελευταία απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου στις φυλακές της
Ανδριανουπόλεως αναφέρεται η αυστριακή εφημερίδα Der Standard.




Ο αρθογράφος της δεν αποκλείει να αφεθούν ελεύθεροι ξαφνικά μέχρι την επόμενη Κυριακή που συμπίπτει με το ορθόδοξο Πάσχα.
«Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το συνέστησε ανοιχτά στη Βάρνα στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο πρόεδρο» υπενθυμίζει.

Στο ίδιο άρθρο φιλοξενείται συνέντευξη του Νικόλα Κατσίμπρα, που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια. Είναι επικεφαλής του HALC (Hellenic American Leadership Council) στη Ν. Υόρκη και υπηρέτησε επί εννέα χρόνια στο πολεμικό ναυτικό.

O Νικόλας Κατσίμπρας υποστηρίζει ότι πίσω από την στρατηγική όλο και μεγαλύτερων εντάσεων στο Αιγαίο βρίσκονται οικονομικά συμφέροντα της γείτονος στο Αιγαίο και την Κύπρο.
«Γι’ αυτόν τον λόγο παρακολουθούμε κλιμάκωση των απειλών, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά» λέει. «Μερικές από τις αξιώσεις υπηρετούν εσωτερικοπολιτικούς στόχους, άλλες είναι πραγματικές απειλές της ελληνικής και κυπριακής κυριαρχίας.
Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει κανείς ανάμεσα στα δύο, κυρίως μετά την ιστορικών διαστάσεων αύξηση της τουρκικής επιθετικότητας πέρυσι».

Ο Έλληνας λέκτορας στο αμερικανικό πανεπιστήμιο υποστηρίζει ότι «με την κάθε νέα πρόκληση μεγαλώνει η πιθανότητα ατυχήματος κυρίως λόγω της επιθετικής στάσης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων».

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

Πηγή: Deutsche Welle