GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Επεισόδια στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο: Επιχείρησαν να ρίξουν το άγαλμα του Τρούμαν

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου) Χημικά και τραυματισμοί στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο το οποίο διοργάνωσαν φοιτητικοί, σπου...



(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Χημικά και τραυματισμοί στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο το οποίο διοργάνωσαν φοιτητικοί, σπουδαστικοί και μαθητικοί σύλλογοι στο κέντρο της
Αθήνας.




Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και επιχείρησαν να φτάσουν μέχρι την αμερικανική πρεσβεία διαμαρτυρόμενοι για την επέμβαση στη Συρία.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στο ύψος του αγάλματος του αγάλματος του Τρούμαν στη Βασιλέως Κωνσταντίνου, λίγο μετά το Καλλιμάρμαρο.

Μια ομάδα αποκόπηκε από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και με τροχό προσπάθησε να… αποκαθηλώσει το άγαλμα.
Μάλιστα οι διαδηλωτές είχαν μαζί τροχό, σκάλα και σκοινιά.
Σε αυτό το σημείο επενέβησαν τα ΜΑΤ που έκαναν χρήση δακρυγόνων. Υπήρξαν και συμπλοκές με τους διαδηλωτές, τρεις εκ των οποίων τραυματίστηκαν σοβαρά.
Τελικά η πορεία κατέληξε στη ΓΑΔΑ, όπου οι διαδηλωτές ζήτησαν να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες. Νωρίτερα πέρασαν από την αμερικανική πρεσβεία και πέταξαν αυγά προς τις κλούβες της αστυνομίας.



Αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με απόφαση των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου, κατευθύνθηκαν προς το προξενείο των ΗΠΑ και κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
«Καταδικάζουμε τη σφαγή του συριακού λαού, την εμπλοκή της χώρας μας που παρέχει γη και ύδωρ και βάσεις στο ΝΑΤΟ, και ζητούμε την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται σε αποστολές εκτός συνόρων», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών Γεωπονίας του ΑΠΘ, Γιώργος Καψάλης.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ" 

http://www.pontos-news.gr/article/177890/epeisodia-sto-antipolemiko-syllalitirio-epiheirisan-na-rixoyn-agalma-toy-troyman