GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ φέρνει τελεσίγραφο στον Ρ.Τ.Ερντογάν: «Διάλεξε, ή με εμάς ή με την Ρωσία»

Το ΝΑΤΟ θα δώσει σήμερα τελεσίγραφο στην Τουρκία, λίγο πριν την έναρξη των όποιων πυραυλικών επιθέσεων κατά της Συρίας και θα ζητηθ...


Το ΝΑΤΟ θα δώσει σήμερα τελεσίγραφο στην Τουρκία, λίγο πριν την έναρξη των όποιων πυραυλικών επιθέσεων κατά της Συρίας και θα ζητηθεί από την
Άγκυρα να επιλέξει με ποιανού πλευρά θα είναι:





Με την Ρωσία ή με την Δύση (ΗΠΑ επί της ουσίας όλοι οι υπόλοιποι απλώς ακολουθάνε)

Κατά την παραμονή του στην Τουρκία, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ θα συναντήσει τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και όλη την υπόλοιπη σημαντική τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. 

Η νέα επίσκεψη του Γενς Στολτενμπεργκ γίνεται σε μια κρίσιμη στιγμή, ειδικά λόγω των εξελίξεων στη Συρία.

O γγ του ΝΑΤΟ, εκτός από τον Ερντογάν θα έχει συναντήσει με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ και τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Θα δεί επίσης τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Νουρετίν Τσανικλί αλλά και τον αρχηγό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ.
Στην ατζέντα των συναντήσεων του Στόλτενμπεργκ στην Τουρκία θα είναι η Συρία αλλά κυρίως οι σχέσεις της Άγκυρας με τη Ρωσία, θέματα ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και η θέση της Τουρκίας σε ζητήματα στην περιοχή.

Επίσης, εκτός από τις σχέσεις Τουρκίας – ΝΑΤΟ, ο Στόλτενμπεργκ θα συζητήσει με την τουρκική ηγεσία την επιχείρηση «Κλαδί Ελιάς» στο Αφρίν και κυρίως τη Σύνοδο Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στις 11 και 12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.

Τι σημαίνουν όλα αυτά.

Ο γραμματέας του ΝΑΤΟ θα επιχειρήσει να ακυρώσει την παράδοση των ρωσικών S-400 και την συμφωνία συνολικά και θα θέσει στην Τουρκία ένα ξεκάθαρο δίλημα «ή με εμάς ή με τους άλλους»

Από την άλλη ο Ρ.Τ.Ερντογάν πολύ δύσκολα θα μπορέσει να συνεχίσει τις ακροβασίες καθώς υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο σύγκρουσης έστω και περιορισμένης κλίμακας ανάμεσα στις δύο ισχυρότερες χώρες του πλανήτη.

Όμως ο Ρ.Τ.Ερντογάν  θεωρεί πλέον ότι οι Αμερικανοί βρίσκονταν πίσω από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016 και ότι αυτοί υποστηρίζουν τον ιμάμη Φ.Γκουλέν και το Τάγμα Γκιουλέν που φέρονται ότι το οργάνωσαν.

Πολύ πιθανό άλλωστε καθότι στις ΗΠΑ ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι το λιγότερο αντιπαθής.

Εάν λοιπόν υπάρξει κλιμάκωση στην Συρία και τελικώς επέλθει σύγκρουση, εδώ ο δρόμος του «the best of both worlds» που ακολούθησε μέχρι σήμερα η Τουρκία, φτάνει στο τέλος του.

Φυσικά η όποια εξέλιξη για ευνόητους λόγους θα έχει ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον.

Εάν η Τουρκία επιλέξει το ΝΑΤΟ ή την Ρωσία άμεσα θα επηρεάσει και την Ελλάδα.

pronews.gr

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"