GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ - (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΜΤΣΙΚΑΣ Κλειστά αυτή την ώρα όλα τα καταστήματα και τα κεντρικά της Σκλαβενίτης. Πλήθος κόσμου έχει συγκεντ...



ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΜΤΣΙΚΑΣ

Κλειστά αυτή την ώρα όλα τα καταστήματα και τα κεντρικά της Σκλαβενίτης.
Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στον 
Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Πειραιά που τελείται η εξόδιος ακολουθία του Στέλιου Σκλαβενίτη.






Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και υπάλληλοι του ομίλου βρίσκονται για το τελευταίο αντίο στον επιχειρηματία, που έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή το πρωί της Κυριακής σε ηλικία 52 ετών.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της τελετής και συγκεκριμένα από τις 15:00 έως τις 17:00 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα καταστήματα, οι μονάδες και τα κεντρικά γραφεία της Σκλαβενίτης και της αλυσίδας Cash and Carry The Mart. Παράλληλα σε ψήφίσμα του τα Δ.Σ. των δύο εταιρείων μεταξύ των άλλων αποφάσισαν «ότι κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας σε όλα τα καταστήματα να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία της εταιρείας και να μην αναπαράγεται μουσική ή να πραγματοποιούνται ανακοινώσεις για προσφορές και τυχόν εκδηλώσεις». Επίσης ανακοινώθηκαν και δωρεές σε ιδρύματα στη μνήμη του Στέλιου Σκλαβενίτη.




Ο επιχειρηματίας προσβλήθηκε από γρίπη την περασμένη εβδομάδα, όμως η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και το Σάββατο το βράδυ κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο νοσοκομείο. Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το πρωί της Κυριακής, άφησε την τελευταία του πνοή.
Ο Στέλιος Σκλαβενίτης ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών.


Ο Γεράσιμος Σκλαβενίτης, αδερφός του αδικοχαμένου Στέλιου



Μαζί με τα αδέλφια του Μαρία και Γεράσιμο, βρισκόταν στη διοίκηση του ομίλου και σήκωσαν το βάρος της εξαγοράς και συγχώνευσης με τον «Μαρινόπουλο», μια από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές κινήσεις στο χώρο.
Μετά από αυτήν ο όμιλος Σκλαβενίτη αριθμεί 538 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1954 από τους Ιωάννη Σκλαβενίτη, Σπύρο Σκλαβενίτη και τον Μιλτιάδη Παπαδόπουλο, αρχικά ως Χονδρέμπορος.
Το πρώτο σούπερ μάρκετ άνοιξε το 1969 στο Περιστέρι της Αθήνας.
Θλίψη προκάλεσε στον επιχειρηματικό και πολιτικό και κυρίως στους εργαζόμενους της επιχείρησης, ο αδόκητος χαμός του Στέλιου Σκλαβενίτη σε ηλικία μόλις 52 ετών.
Άνθρωπος με χαμηλό προφίλ και υπόδειγμα επιχειρηματία που κατάφερε να αντεπεξέλθει στην οικονομική κρίση, ο Στέλιος Σκλαβενίτης ήταν ένας από τους από τους καλύτερους εργοδότες της χώρας, με πλούσιο κοινωνικό έργο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, ενώ αποτέλεσε τον μεγαλύτερο εργοδότη στον τομέα του λιανεμπορίου.

Φημιζόταν για τις οικογενειακές σχέσεις που είχε αναπτύξει η επιχείρηση με τους εργαζομένους της, ενώ μέσα στην λαίλαπα της οικονομικής κρίσης η επιχείρηση δεν προχώρησε σε μειώσεις μισθών ούτε και μαζικές απολύσεις, ενώ είχε επιλέξει τα καταστήματά της να παραμένουν κλειστά τις Κυριακές.

Το 2015, όταν και επιβλήθηκαν τα capital controls, η επιχείρηση Σκλαβενίτης αποφάσισε να πληρώσει με μετρητά τους εργαζομένους ώστε να μην ταλαιπωρηθούν στις ουρές των τραπεζών.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αλλά και απλός κόσμος αρνήθηκαν να δεχθούν αρχικώς την τραγική είδηση, κάνοντας λόγο για ένα (κακόγουστο) πρωταπριλιάτικο αστείο. Το οποίο, δυστυχώς, δεν ήταν τέτοιο.

Προηγούμενη ενημέρωση:

Το «τελευταίο αντίο» θα πουν  σε λίγο φίλοι, συνεργάτες και συγγενείς στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά.


Υπενθυμίζεται πως ο Στέλιος Σκλαβενίτης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών, εξαιτίας επιπλοκών από τη γρίπη τύπου Β.



Όπως ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου «Υγεία»:

«Ο Στέλιος Σκλαβενίτης προσήλθε εκτάκτως στα Εξωτερικά Ιατρεία του ΥΓΕΙΑ στις 31/03/2018 και ώρα 22.00 μ.μ. λόγω οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας. Μεταφέρθηκε άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου διεγνώσθη σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) επί εδάφους λοίμωξης από τον ιό της γρίπης τύπου Β. Παρά τη φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη, ανέπτυξε σύνδρομο πολυοργανικής ανεπάρκειας και κατέληξε λόγω ενδοπνευμονικής αιμορραγίας στις 07.18 π.μ. της επόμενης ημέρας»


Ήταν αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ομώνυμης αλυσίδας σούπερ μάρκετ και μαζί με τα αδέλφια του, Μαρία και Γεράσιμο, σήκωσαν το βάρος της συγχώνευσης με τον Μαρινόπουλο. Είχε τέσσερα παιδιά.

Συγκινητικά ήταν τα μηνύματα των εργαζομένων από τη στιγμή που πληροφορήθηκαν τα δυσάρεστα νέα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η «Σκλαβενίτης», όταν ανέλαβε τη διάσωση της «Μαρινόπουλος», όχι μόνο απορρόφησε το προσωπικό της αλλά φρόντισε την ίση μισθολογική αντιμετώπιση παλιών και νέων εργαζομένων που σήμερα φτάνουν τα 21.000 άτομα.


Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Λόγω της εξοδίου ακολουθίας τα καταστήματα Σκλαβενίτης θα παραμείνουν κλειστά σήμερα για δύο ώρες, από τις 15.00 έως τις 17.00, όπως και τα καταστήματα My Μarket στον νομό Αττικής.




www.makeleio.gr


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"