GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ξέρει κάτι και επιμένει; Νέα παρέμβαση Αμερικανού πρέσβη για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Νέα παρέμβαση του Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα, κ. Τζέφρι Πάϊατ για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς. Την ελπίδα ότι οι δύο Έλληνε...


Νέα παρέμβαση του Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα, κ. Τζέφρι Πάϊατ για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς.

Την ελπίδα ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία θα επιστρέψουν σύντομα στα σπίτια τους, εξέφρασε ο πρεσβευτής των
ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.



«Η Ουάσιγκτον είναι πλήρως προσηλωμένη στην υπόθεση και ελπίζουμε ότι σύντομα θα επιστρέψουν σπίτι τους» είπε ο Αμερικανός πρεσβευτής, απαντώντας σε ερωτήσεις κατά την εκδήλωση των αποφοίτων αμερικανικών πανεπιστημίων και του φορέα «Νέο Ρεύμα-Νέο Όραμα», στη Θεσσαλονίκη.

Να μεταδώσουν το μήνυμα στο διεθνές κοινό ότι «η Ελλάδα έχει επιστρέψει» , αλλά και να προβάλλουν ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η αμερικανική τεχνολογία, καινοτομία και επιχειρηματικότητα θέλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες με τη συμμετοχή τους ως τιμώμενη χώρα στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), όπως τόνισε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα.
Υπογράμμισε ότι η αμερικανική συμμετοχή στη ΔΕΘ, φέτος, έρχεται σε μια στιγμή που οι αμερικανικές σχέσεις είναι πιο ισχυρές απ’ ό,τι υπήρξαν εδώ και πολλά χρόνια και πρόθεση των ΗΠΑ είναι να λειτουργήσει η ΔΕΘ ως εφαλτήριο για την ανανέωση της αμερικανικής δέσμευσης σε αυτό το τμήμα της Ελλάδας.
Ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε εκτενώς στον τομέα των νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) σημειώνοντας πως «είναι μία από τις μεγάλες ανείπωτες ιστορίες επιτυχίας στην Ελλάδα» ενώ σε ό,τι αφορά τις επενδυτικές ευκαιρίες για τις αμερικανικές επιχειρήσεις, τόνισε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι στην κορυφή της λίστας των αμερικανικών επιχειρήσεων.

Ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε και στα διάφορα ενεργειακά έργα, τον Διαδριατικό Αγωγό που «εξελίσσεται ωραία» και τον διασυνδετήριο αγωγό Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB), που αποτελεί πρόσθετο έργο υποδομής και θα φέρει νέες (μη ρωσικές) πηγές φυσικού αερίου στη Βουλγαρία.
Για το Nordstream II είπε πως είναι ένα έργο που «θα μπορούσε να υπονομεύσει την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και κατ’ επέκταση την αμερικανική ενεργειακή ασφάλεια».
Υπογράμμισε επίσης τον ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ βλέπουν τη χώρα μας ως «κόμβο οικονομικής ανάπτυξης και ηγέτιδα σε ζητήματα πολιτικής», και σημείωσε ότι οι ΗΠΑ και η Ελλάδα μοιράζονται την κοινή δέσμευση για ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

crashonline.gr

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"