GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μπράβο ρε μάγκα, είπες αυτά που δεν λένε οι Έλληνες πολιτικοί - Βέμπερ: Πολιτικοί κρατούμενοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

(Φωτ.: manfredweber.eu) Τον όρο «πολιτικοί κρατούμενοι» χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού...


(Φωτ.: manfredweber.eu)

Τον όρο «πολιτικοί κρατούμενοι» χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ για
τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται τον τελευταίο μήνα στις φυλακές της Αδριανούπολης στην Τουρκία.




Ο Μάνφρεντ Βέμπερ σε δηλώσεις του στο protothema.gr επισήμανε πως η στάση της Τουρκίας στο ζήτημα αυτό δείχνει πως έχει απομακρυνθεί από την Ευρώπη.

«Η Τουρκία απομακρύνεται από τις ευρωπαϊκές αξίες και οι Έλληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές αποτελούν μία ακόμα απόδειξη», ανέφερε.
Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος δεν θεωρεί ότι υπάρχει πλέον ευρωπαϊκή προοπτική για την Τουρκία.
«Δεν μπόρεσα να κατανοήσω τον λόγο για τον οποίο ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε δημοσίως, μετά τη Σύνοδο της Βάρνας, ότι βλέπει μελλοντική προοπτική της Τουρκίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Τουρκία χρησιμοποιεί πολίτες, στην περίπτωση της Ελλάδας στρατιώτες, στην περίπτωση της Γερμανίας δημοσιογράφους, ως πολιτικούς κρατούμενους για να ασκεί πίεση.
Δεν είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να λειτουργούμε», επισήμανε.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Ευρώπη πρέπει να έχει ενιαία γραμμή και αυτό φάνηκε και στη Σύνοδο της Βάρνας:
«Ως Ευρωπαίοι πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι απέναντι στη γενικότερη κατάσταση.
Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο μόνος τρόπος να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας είναι το να είμαστε ενωμένοι.
Αυτό ήταν το ένα από τα δύο θετικά μηνύματα της Συνόδου στη Βάρνα.
Ότι ο πρόεδρος (του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) Ντόναλντ Τουσκ ήταν ξεκάθαρος αναφορικά με τις σχέσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία.
Το δεύτερο μήνυμα ήταν ότι οι θέσεις μας απέναντι στην Τουρκία ήταν σαφείς και αυστηρές».
Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης, ο Μάλφρεντ Βέμπερ υπογράμμισε πως αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν καταλήξουν σε μια συμφωνία μέσα στο 2018, υπάρχει ο κίνδυνος επαναφοράς των συνοριακών ελέγχων, της αποτυχίας του χώρου Σένγκεν και της αμφισβήτησης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, λίγους μήνες πριν από τις ευρωεκλογές του 2019.
Σχολιάζοντας την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, Βέμπερ εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος, υποστηρίζοντας ότι ενώ η Ελλάδα εφαρμόζει σωστά τις συμφωνίες του προγράμματος στήριξης, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., ενδιαφέρεται περισσότερο για τις δημοσκοπήσεις και την πολιτική της επιβίωση παρά για την εφαρμογή ενός φιλόδοξου επενδυτικού προγράμματος.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"