GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Την άρση του εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων από τις ΗΠΑ ζητά η Κύπρος

Σε συνάντηση του Kύπριου υπουργού Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη και του Βοηθού Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, αρμόδιου για την Ευρ...



Σε συνάντηση του Kύπριου υπουργού Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη και του Βοηθού Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, αρμόδιου για την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ, Thomas Goffus, στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς τέθηκε επί τάπητος το θέμα της
άρσης του εμπάργκο πώλησης αμερικανικού στρατιωτικού υλικού προς την Κύπρο.

Έγινε ανταλλαγή απόψεων για διμερή θέματα και για ευρύτερα θέματα ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο.
Ο κ. Αγγελίδης έθεσε επίσης το θέμα της άρσης του εμπάργκο πώλησης αμερικανικού στρατιωτικού υλικού προς την Κύπρο, αναφέροντας την ουσιαστική σημασία που έχει αυτό στο ειδικότερο ζήτημα ανάπτυξης των διμερών σχέσεων.

Ο Thomas Goffus υποσχέθηκε ότι με την επιστροφή του στην Ουάσιγκτον θα μεταφέρει τα επιχειρήματα του υπουργού άμυνας αναφορικά με αυτό το ζήτημα.

Επιπρόσθετα έγινε συζήτηση αναφορικά με τον ενεργειακό προγραμματισμό και ο κ. Goffus υποστήριξε τους σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της.

Η επιβολή εμπάργκο στην προμήθεια αμυντικού υλικού από τις ΗΠΑ, επηρεάζει την πρόσβαση και σε άλλες αγορές ευρωπαϊκών χωρών που δεν πωλούν οπλισμό στη Κύπρο.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"