GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Εκτάκτως σε Ελλάδα-Κύπρο απεσταλμένος των ΗΠΑ για την μεταφορά του Ιντσιρλίκ - Οι Αμερικανοί ξαναμοιράζουν τον κόσμο – Τι θα κάνουν με την Ελλάδα

Βόμβα έρχεται από την Ουάσιγκτον: Ο βοηθός υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τόμας Γκόφφους, πραγματοποιεί την προσεχή εβδομάδα επίσκεψη σε


Βόμβα έρχεται από την Ουάσιγκτον: Ο βοηθός υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τόμας Γκόφφους, πραγματοποιεί την προσεχή εβδομάδα επίσκεψη σε
Αθήνα και Λευκωσία για επαφές με τις δύο κυβερνήσεις. Το μήνυμα στην Τουρκία εστάλη με το USS Donald Cook του 6ου Στόλου να «δένει» στη Λάρνακα.




Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή, θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους για να συζητήσουν θέματα διμερούς συνεργασίας στον αμυντικό τομέα.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη στην Κύπρο υψηλόβαθμου αξιωματούχου του Πενταγώνου, μετά την επίσκεψη του προκατόχου του Τζέιμς Τάουνσεντ, τον Ιούλιο του 2014.

Η επίσκεψη Τάουνσεντ, λίγους μήνες μετά την επίσκεψη στην Κύπρο του τότε αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, είχε χαρακτηριστεί στοιχείο της αναβάθμισης των διμερών σχέσεων ΗΠΑ – Κύπρου.

Για την έλευση στη Λευκωσία το πράσινο φως έδωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γουές Μίτσελ, όταν επισκέφθηκε τον περασμένο μήνα την Κύπρο.

Η ατζέντα της επίσκεψης στην Αθήνα είναι βαρύτερη, τόσο λόγω της συμμαχικής σχέσης των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ, όσο και των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Ελλάδας.

Διπλωματική πηγή ανέφερε ότι στην Ουάσιγκτον, εξ αιτίας της αυξανόμενης ανησυχίας για τις σχέσεις με την Τουρκία, μελετούνται εναλλακτικές επιλογές στις οποίες συμπεριλαμβάνεται ακόμη και η μεταφορά της βάσης του Ινσιρλίκ.

Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι η υλοποίηση του σχεδιασμού των ΗΠΑ προχωρά πλέον με ταχύτατους ρυθμούς.

Μπροστά μας διαδραματίζονται μετατοπίσεις συνόρων, αλλαγή συμμαχιών, μετάλλαξη χωρών, πράγματα που δεν θα μπορούσαμε να τα δεχθούμε πριν από δυο –τρία χρόνια.

Oι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Και φυσικά μας αφορούν, αφού ο Ερντογάν απειλεί τους δυτικούς αν δεν του δώσουν περιοχές με φυσικό αέριο και αγωγούς, δηλαδή περιοχές της Κύπρου και του νότιου Αιγαίου.

Η εικόνα του αμερικανικού μεταγωγικού στο οποίο φορτώνεται αμερικανικό υλικό από την βάση του Ιντσιρλίκ, είναι ενδεικτική του κακού κλίματος στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ , από την μεγαλύτερη βάση που είχαν οι Αμερικανοί στην Μέση και Εγγύς Ανατολή (μαζί με την βάση του Κατάρ) μεταφέρθηκε υλικό 40 τόνων, δηλαδή φορητός οπλισμός.

Το υλικό αυτό μεταφέρθηκε όπως έχουμε ήδη αναφέρει με ένα μεταφορικό αεροσκάφος, C-5M Super Galaxy , που ανήκει στην 22η Αεροπορική Βάση στην Καλλιφόρνια.

Τα τουρκικά ΜΜΕ όμως δεν αναφέρουν που μεταφέρθηκε το υλικό που αποσύρθηκε από το Ιντσιρλίκ….

Έδεσε» το USS Donald Cook του 6ου στόλου στη Λάρνακα.

Στο λιμάνι της Λάρνακας βρίσκεται άλλο ένα καμάρι του 6ου στόλου του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται στην επίσημη σελίδα του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, αξιωματούχος του USS Donald Cook ανέφερε ότι βρίσκονται εδώ για προγραμματισμένη επίσκεψη στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας των δυο χωρών για περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα.

Η παρουσία του πλοίου συμπλήρωσε στη Μεσόγειο, είναι απόδειξη της συνεχιζόμενης δέσμευσης των ΗΠΑ για περιφερειακή ασφάλεια.

«Πάνε δυο χρόνια από τότε που το πλήρωμα του USS Donald Cook επισκέφθηκε για τελευταία φορά το λιμάνι τις Λάρνακας. Το πλήρωμα ανυπομονεί να μάθει τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου και να γευτεί την εκπληκτική κυπριακή κουζίνα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα περάσουμε τις μέρες μας σε ένα τόσο όμορφο λιμάνι», συμπλήρωσε ο αξιωματούχος του Cook, Kelley Jones.

«Έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από τότε που η USS Donald Cook (DDG 75) είχε επισκεφθεί το λιμάνι στη Λάρνακα της Κύπρου. Με 2 / 3rds του πληρώματος, ανυπομονούμε να μάθουμε για τον πολιτισμό, την πλούσια ιστορία και την γευσιγνωσία της Κύπρου το εκπληκτικό φαγητό, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα περάσουμε τις επόμενες μέρες σε ένα τόσο μεγάλο λιμάνι », δήλωσε ο κ. Kelley Jones, εκτελεστικός αξιωματούχος του Donald Cook.

Το USS Donald Cook (DDG-75) πήρε το όνομά του από τον συνταγματάρχη Donald Cook.

Το αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke αποτελεούσε την ασπίδα για τα δύο ερευνητικά σκάφη της Exxon Mobil για το τεμάχιο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



crashonline.gr