GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Συναγερμός στην ΠΑ από πτήση ελικοπτέρου πάνω από την 117ΠΜ! - Αλλοδαποί φωτογράφιζαν την αεροπορική βάση

Μια πολύ περίεργη υπόθεση εξελίσσεται τα τελευταία 24ωρα στο πολιτικό τμημα της αεροπορικής βάσης του ΕΣ στα Μέγαρα ν μετά την ύποπτη π...


Μια πολύ περίεργη υπόθεση εξελίσσεται τα τελευταία 24ωρα στο πολιτικό τμημα της αεροπορικής βάσης του ΕΣ στα Μέγαρα ν μετά την ύποπτη πτήση που
πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο από ελικόπτερο Eurocopter AS350 Écureuil.





Το ελικόπτερο, που σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ενοικιασμένο από αλβανικής καταγωγής μεσάζοντα, είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης για να πετάξει πάνω από το Λουτράκι, ωστόσο και άγνωστο πως βρέθηκε πάνω από την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα!

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης δια ασυρμάτου ο χειριστής κλήθηκε να εγκαταλείψει την περιοχή και οδηγήθηκε στην αεροπορική βάση των Μεγάρων.

Εκεί συνελήφθησαν ο ίδιος και δύο ακόμη άτομα αλλοδαποί, οι οποίοι επέβαιναν του ελικοπτέρου ενώ κατά την έρευνα βρέθηκαν στο ελικόπτερο συστήματα καταγραφής εικόνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ξένοι υπήκοοι (ένας Γάλλος και ένας Γερμανός) φέρονται να έχουν κινηματογραφήσει από αέρος και με ελικόπτερο απόρρητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στην 117 Πτέρυγα Μάχης..

Σχεδόν αμέσως ζητήθηκε η συνδρομή της Πολιτικής Αεροπορίας, προκειμένου αφενός να ταυτοποιηθεί το συγκεκριμένο ελικόπτερο, αφετέρου να επιβεβαιωθεί εάν είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης και σε ποια διαδρομή αφορούσε.

Έπειτα από σχετικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι οι χειριστές του εν λόγω ελικοπτέρου είχαν καταθέσει μεν σχέδιο πτήσης, αλλά αυτό αφορούσε σε μία πτήση μέχρι το… Λουτράκι.
Παράλληλα, την περιέργεια των Αρχών κίνησε ένα ακόμη στοιχείο, αφού ως μισθωτής του ελικοπτέρου εμφανιζόταν ένας… Αλβανός υπήκοος.

Αμέσως στήθηκε σχετική επιχείρηση των αρμοδίων υπηρεσιών, με αποτέλεσμα, αμέσως μετά την προσγείωσή του ελικοπτέρου στο αεροδρόμιο των Μεγάρων, οι δύο επιβαίνοντες σε αυτό, ένας Γερμανός που ήταν και ο χειριστής του ελικοπτέρου και ένας Γάλλος υπήκοος που επέβαινε σε αυτό, να συλληφθούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Την ίδια στιγμή, στο μικροσκόπιο των Αρχών βρέθηκε και το ίδιο το ελικόπτερο.
Με βάση τον σχετικό έλεγχο που ακολούθησε, οι αρμόδιοι διαπίστωσαν την ύπαρξη πάνω σε αυτό αρκετών καταγραφικών συσκευών, όπως κάμερες κτλ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο σχετικός έλεγχος, από τις αστυνομικές αρχές, στις συσκευές που έφερε το ελικόπτερο, συνεχίζεται στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Μεγάρων, όπου και αυτό φυλάσσεται, μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Στις έρευνες εμπλέκεται και η ΕΥΠ. 


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/spy-news/678441_upopti-ptisi-elikopteroy-pano-apo-vasi-tis-pa-alvanikis-katagogis-o