GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τουρκία: «Το τελευταίο βράδυ του YPG στην Αφρίν» - Ετοιμάζονται για την τελική έφοδο (φωτό, βίντεο)

Ως το "τελευταίο βράδυ του YPG στην Αφρίν" αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ ότι θα είναι το σημερινό καθώς και σύμφωνα με όλες τ...


Ως το "τελευταίο βράδυ του YPG στην Αφρίν" αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ ότι θα είναι το σημερινό καθώς και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι τουρκικές δυνάμεις και οι δυνάμεις των
συμμαχικών ανταρτικών οργανώσεων είναι ήδη έτοιμες για την έφοδο στην πόλη.


Το ίδιο επανέλαβε και λίγο νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος μιλώντας σήμερα σε συγκέντρωση του κόμματός του δήλωσε «Ότι εύχομαι η Άφριν να έχει καταληφθεί ως το βράδυ».
Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το YPG εμποδίζει τους αμάχους να διαφύγουν από την πόλη, ενώ πάνω από την Αφρίν πετούν διαρκώς UAV Bayraktar TB2 επιτηρώντας τις θέσεις του YPG πριν την επίθεση.





Στο μεταξύ το YPG κατηγορεί την Τουρκία ότι ξεκίνησε τον εποικισμό του κουρδικού θύλακα στην Αφρίν και στα εδάφη που έχει καταλάβει με οικογένειες φιλότουρκων ισλαμιστών και Τουρκμένων.
Το YPG καταγγέλλει και τη «σιωπή» της Διεθνούς Κοινότητας στις φασιστικές πρακτικές του εισβολέα τουρκικού κράτους και των μισθοφορικών συμμοριών του εις βάρος του λαού της Aφρίν.
«Αυτές οι φασιστικές πρακτικές έχουν στόχο την ιστορία και το μέλλον και την ελεύθερη και τιμημένη ζωή της περιοχής, καθώς ένας πόλεμος ξεκίνησε μέσω μιας στρατιωτικής επέμβασης παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο».

Οι YPG αναφέρει ότι «το τουρκικό κράτος έχει εμπλακεί σε φασιστικές πρακτικές σφαγιάζοντας και εκτοπίζοντας τον λαό μας από τις περιοχές που πρόσφατα εισέβαλαν.

»Ωστόσο, ο λαός μας έχει διακηρύξει την αφοσίωσή του στη γη του και στην ιστορία.

»Ο λαός μας αντιστέκεται με την ίδια αποφασιστικότητα απέναντι σε εκείνους που λεηλάτησαν τις περιουσίες του και σε εκείνους που διαλαλούν σε βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι όσοι αρνούνται την κυριαρχία του τουρκικού κράτους θα αποκεφαλιστούν».






Οι μαχητές του YPG απο την πλευρά τους δηλώνουν έτοιμοι για την τελική αναμέτρηση με τις τουρκικές δυνάμεις επαναλαμβάνοντας ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν την πόλη στον Ερντογάν.




ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

pronews.gr