GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο Τραμπ κόβει τα φτερά του «Σουλτάνου» – Ξέχνα τους S-400 αν θέλεις F-35 (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Τραμπ φαίνεται ότι έστειλε ξεκάθαρο τελεσίγραφο στην Άγκυρα για εμπάργκο στην αγορά οπλικών συστημάτων. Το μήνυμα αφορά στην αγορά π...


Ο Τραμπ φαίνεται ότι έστειλε ξεκάθαρο τελεσίγραφο στην Άγκυρα για εμπάργκο στην αγορά οπλικών συστημάτων.
Το μήνυμα αφορά στην αγορά πυραύλων S-400 από
την Ρωσία και είναι σαφές.
Οι ΗΠΑ διαμήνυσαν ότι δεν θα προβούν στην πώληση μαχητικών αεροπλάνων F-35 στην Τουρκία εάν η αγορά πυραύλων από τη Ρωσία προχωρήσει.




Η Τουρκία έχει κάνει παραγγελία 100 αεροσκαφών F-35 και σχεδιάζει να στηρίξει την αεροπορία της σε αυτόν τον τύπο.
Είναι ένα αεροσκάφος το οποίο μπορεί να απογειωθεί και από το αεροπλανοφόρο το οποίο ετοιμάζει η Τουρκία και ένα μαχητικό το οποίο θα δώσει μετά από δεκαετίες το πλεονέκτημα στην Τουρκία έναντι της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

Τα παιχνίδια, ωστόσο, του Ερντογάν με τη Ρωσία και ειδικά η αγορά των πυραύλων S-400 έχει ενοχλήσει τις ΗΠΑ.
Ουσιαστικά η τουρκική επιτροπή εξοπλισμών που έφτασε στην Ουάσιγκτον για να συζητήσει το ζήτημα των μαχητικών πέμπτης γενιάς πήρε ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως η αγορά δεν θα προχωρήσει εάν η Τουρκία επιμείνει στην αγορά των πυραύλων από την Μόσχα.
Όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΙ η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ αποκαλύπτει το παρασκήνιο της συνάντησης αυτής και τον… πάγο που έβαλαν οι Αμερικανοί στον Ερντογάν, δημιουργώντας νέα δεδομένα τόσο στις σχέσεις του Σουλτάνου με τον Πούτιν, όσο όμως και στις ισορροπίες στο Αιγαίο.
Την ίδια ώρα όμως η Άγκυρα φαίνεται ότι καίγεται για τα μαχητικά αεροσκάφη και έτσι ήδη διέρρευσε από την περασμένη Παρασκευή η είδηση ότι η Τουρκία μελετά την αγορά αντιβαλλιστικών πυραύλων τόσο από ευρωπαϊκές εταιρείες όσο και νέα αγορά αμερικανικών πυραύλων τύπου “Πάτριοτ”.

Ουσιαστικά η Άγκυρα φαίνεται να επιλέγει το μαχητικό έναντι των πυραύλων και αυτό σίγουρα θα έχει επιπτώσεις στις σχέσεις της με τη Μόσχα, εκτός και εάν οι διαρροές για τα πυραυλικά συστήματα από Ευρώπη και ΗΠΑ δεν είναι παρά ακόμη έναν διπλωματικό ελιγμό της Άγκυρας.



ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


crashonline.gr