GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η Ρωσία συνένοχος της Τουρκίας στο αίμα που ρέει στην Εφρίν

Υπενθυμίζοντας ότι ο εναέριος χώρος της Εφρίν, του κουρδικού θύλακα στη βορειοδυτική Συρία, προστατευόταν από τη ρωσική πολεμική αεροπ...


Υπενθυμίζοντας ότι ο εναέριος χώρος της Εφρίν, του κουρδικού θύλακα στη βορειοδυτική Συρία, προστατευόταν από τη ρωσική πολεμική αεροπορία, οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι δίχως τη
ρωσική άδεια η τουρκική πολεμική αεροπορία δεν θα μπορούσε να βομβαρδίσει τις κουρδικές θέσεις και να σκοτώνει αμάχους στην Εφρίν.


Η Γενική Διοίκηση των YPG σε ανακοίνωσή της καλεί τη Ρωσική Ομοσπονδία να ανακαλέσει την απόφασή της να επιτρέψει την τουρκική εισβολή στην Εφρίν και να σταματήσει να είναι συνένοχος στους φόνους αμάχων και στην καταστροφή κωμοπόλεων και χωριών.

Η ανακοίνωση των YPG

«Για περισσότερες από 47 ημέρες το τουρκικό κράτος και οι φράξιες τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Νούσρα (σ.σ. Αλ Κάιντα) έχουν εξαπολύσει επίθεση και ανοιχτό πόλεμο στον θύλακα της Εφρίν, κάνοντας χρήση διαφόρων τύπων όπλων όπως και χερσαίων στρατευμάτων.

»Όπως οι πάντες γνωρίζουν, ο εναέριος χώρος της Εφρίν προστατευόταν από τις αεροπορικές δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και δίχως τη ρωσική έγκριση, η τουρκική πολεμική αεροπορία δεν θα μπορούσε να παραβιάσει τον συριακό εναέριο χώρο πραγματοποιώντας αεροπορικές επιδρομές και επιθέσεις.

»Είναι ξεκάθαρο τώρα ότι η Ρωσική Ομοσπονδία συνεργάζεται με το τουρκικό κράτος ανοίγοντας τον εναέριο χώρο (ευθύνης) της για το τουρκικό κράτος, επιτρέποντας του να πραγματοποιεί σφαγές εις βάρος αμάχων.
Η ρωσική συνέργεια είναι αποτέλεσμα των πολλών αποτυχημένων ρωσικών αποπειρών να αποσπάσουν τη διοίκηση της Εφρίν από την πολιτική (κουρδική) αυτοδιοίκηση και να επιβάλλουν τη ρωσική ατζέντα από την οποία δεν θα είχε κανένα όφελος ο συριακός λαός.
»Επειδή η συμφωνία της Ρωσικής Ομοσπονδίας με το τουρκικό κράτος, του επιτρέπει να πραγματοποιεί εθνοκάθαρση και να εκτοπίσει τον πληθυσμό της Εφρίν, είναι εμφανές πλέον ότι η Ρωσική Ομοσπονδία είναι εταίρος του τουρκικού κράτους στο αίμα του αθώου κουρδικού λαού που ρέει.

»Εμείς, η Γενική Διοίκηση των YPG, καλούμε την κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας να ανακαλέσει την απόφαση της που επιτρέπει την τουρκική εισβολή στην Εφρίν και να σταματήσει να συμμετέχει στους φόνους των ανθρώπων της Εφρίν και στην καταστροφή των κωμοπόλεων και των χωριών. Καλούμε επίσης τον ρωσικό λαό να ασκήσει πίεση στην κυβέρνησή του για να εμποδίσει τη συνέχιση αυτής της κατάστασης που δεν εξυπηρετεί τους Ρώσους καλώντας την να αποχωρήσει αμέσως».

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

www.tribune.gr