GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πόλεμος! - Ν.Τραμπ προς ΕΕ: «Αν επιβάλλετε αντίποινα θα φορτώσω δασμούς τα αυτοκίνητά σας στις ΗΠΑ»!

Ευθεία απειλή-προειδοποίηση απηύθυνε προς την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν λίγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ...



Ευθεία απειλή-προειδοποίηση απηύθυνε προς την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν λίγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων από χώρες της ΕΕ εάν η ΕΕ υλοποιήσει την
απειλή της και επιβάλλει πρόσθετες δασμολογικές και φορολογικές επιβαρύνσεις σε βάρος αμερικανικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
«Εάν η ΕΕ θέλει να αυξήσει περαιτέρω τους ήδη τεράστιους δασμούς και (εμπορικούς) φραγμούς στις αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκεί, εμείς απλά θα εφαρμόσουμε έναν δασμό στα αυτοκίνητά τους τα οποία ελεύθερα εισρέουν στις ΗΠΑ» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.
Επιπλέον, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τη δυσφορία του για το εμπορικό έλλειμμα, αποδίδοντάς το στις «"πολύ χαζές"» εμπορικές συμφωνίες και πολιτικές μας».
Το να επιχειρήσει να κτυπήσει την "καρδιά" της ΕΕ που είναι η βαριά αυτοκινητοβιομηχανία, είναι σίγουρα κάτι το οποίο σίγουρα δεν θα αφήσει αδιάφορους τους Ευρωπαίους, οι οποίοι πωλούν στις ΗΠΑ το 20% της συνολικής παραγωγής τους και σε ορισμένα ακριβά μοντέλα ακόμα και το 40%. 
Την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την επιβολή τελωνειακών δασμών ύψους 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των εμπορικών εταίρων των ΗΠΑ, μεταξύ αυτών της ΕΕ με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να μιλά για αντίμετρα.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

pronews.gr