GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Βίντεο-φρίκη από την Αφρίν: Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν το κέντρο της πόλης - Διέσπασαν την αμυντική περίμετρο

Βίντεο που είδε πριν λίγο τω φως της δημοσιότητας δείχνει δεκάδες νεκρούς πολίτες στην πόλη της Αφρίν από τους τουρκικούς βομβαρδισμ...


Βίντεο που είδε πριν λίγο τω φως της δημοσιότητας δείχνει δεκάδες νεκρούς πολίτες στην πόλη της Αφρίν από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς.
Οι βομβαρδισμοί έχουν κονιορτοποιήσει μεγάλο μέρος
της πόλης και εκατοντάδες οικογένειες εγκατέλειψαν κατά τη διάρκεια της νύχτα την πόλη για να σωθούν κατευθυνόμενες προς τα γύρω χωριά που ελέγχουν οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις.


Οι τουρκικές δυνάμεις και οι συμμαχικές τους συριακές πολιτοφυλακές μπήκαν από χθες το βράδυ στα πρώτα σπίτια της Αφρίν και καταδιώκουν από σπίτι σε σπίτι τους Κούρδους μαχητές.
Τουλάχιστον τέσσερα άρματα μάχης Leopard-2A4 και δύο Μ60Τ, μαζί με αριθμό ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ (άλλες πηγές αναφέρουν 6 και άλλες, 10 οχήματα) έχουν προχωρήσει περίπου 100 μέτρα στην εσωτερική περίμετρο της πόλης, συνοδευόμενα από πεζικό και ειδικές δυνάμεις.
Η συριακή κυβέρνηση έχει ταχθεί υπέρ των YPG κατά των τουρκικών δυνάμεων στην σύγκρουση στην Αφρίν.






Σε μια άλλη σημαντική εξέλιξη στην Συρία η Jaysh Al-Islam φέρεται να συμφώνησε σε ανακωχή με την Δαμασκό στην ανατολική Γούτα.

Οι όροι της ανακωχής προβλέπουν την παράδοση όλων των βαρέων όπλων στο συριακό Στρατό.

Θα ισχύσουν οι εξής επτά όροι:

Η Jaysh Al-Islam θα συμφωνήσει στην απελευθέρωση των αιχμαλώτων στην Douma, συμπεριλαμβανομένου αυτών στον συριακό Στρατό

Η Jaysh Al-Islam θα παραδώσει όλο τον βαρύ οπλισμό της στην κυβέρνηση

Η Jaysh Al-Islam θα δώσει στο στρατό πλήρη πρόσβαση στους δρόμους της Douma.
Αυτό θα επιτρέψει στους τραυματίες να μεταφερθούν στα τοπικά νοσοκομεία.

Οι μαχητές της οργάνωσης στην Douma θα αποφασίσουν αν θα πάνε στην Idlib, στην Daraa, ή αν θα μείνουν στην Ανατολική Γούτα και να τακτοποιήσουν τους λογαριασμούς τους με το συριακό κράτος.

Τρόφιμα και βοήθεια θα εισέλθουν στην  Douma όπου και θα δημιουργηθεί μια πολιτοφυλακή σαν αστυνομική δύναμη από πόλιτες.

Το κράτος θα επισκευάσει τις βασικές υποδομές της πόλης, όπως την ύδρευση, τον  ηλεκτρισμό και το σύστημα αποχέτευσης

Ατομική οπλοκατοχή θα υπάρχει στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας της Συρίας.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

pronews.gr