GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γιούγκερ: Να απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί πριν το Πάσχα!

Καταπέλτης με τον τρόπο του Γιούγκερ για το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη. Ο κ. Γιούνκερ ζήτησε απ...


Καταπέλτης με τον τρόπο του Γιούγκερ για το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.
Ο κ. Γιούνκερ ζήτησε από τον πρόεδρο της Τουρκίας να επανεξετάσει το θέμα των δύο Ελλήνων και
αργότερα στη συνέντευξη Τύπου εξέφρασε την ελπίδα ότι το πρόβλημα αυτό θα έχει λυθεί πριν το ορθόδοξα Πάσχα με τον Ερντογάν να επικαλείται την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη!

Όλα αυτά έγιναν σε μια συνάντηση χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα, όπου η Τουρκία εισέπραξε αυστηρά μηνύματα και προειδοποιήσεις από τη ηγεσία της Ε.Ε.

Πρέπει να γίνουν προσπάθειες από την τουρκική πλευρά να επιλυθεί το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είπε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ.
Πρόσθεσε ότι η ΕΕ εμπιστεύεται την τουρκική πλευρά ότι θα επιλύσει το ζήτημα, ει δυνατόν πριν από το ορθόδοξο Πάσχα.
«Θα ήταν επιθυμητό να γίνει αυτό πριν το ορθόδοξο Πάσχα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» είπε χαρακτηριστικά ο Γιούνκερ.
Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, ο ανθυπολογαχός Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κουκλατζής κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου του 2018, όταν και συνελήφθησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της συνάντησης στη Βάρνα δήλωσε ότι θα ήθελε η Τουρκία να αποτελέσει έναν πραγματικό στρατηγικό εταίρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Πρόσθεσε επίσης ότι «η Ε.Ε. και η Τουρκία χρειάζεται να έχουν έναν ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο, έχουν πολλά κοινά συμφέροντα, αλλά και κοινές προκλήσεις στις οποίες χρειάζεται να εργαστούν μαζί».

«Η Τουρκία πρέπει να βελτιώσεις τις σχέσεις της με μέλη της Ε.Ε., ιδιαίτερα με την Ελλάδα και την Κύπρο για να αποδείξει ότι έχει κάνει πρόοδο» επεσήμανε και αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς τόνισε «πρέπει να γίνουν προσπάθειες για να λυθεί το πρόβλημα σε φυσιολογικό χρόνο».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε αναφερόμενος εκ νέου στους δύο Έλληνες αξιωματικούς: «Εμπιστευόμαστε τις τουρκικές αρχές ότι θα λύσουν αυτό το θέμα με δίκαιο τρόπο.
Ελπίζω ότι το θέμα θα λυθεί πριν από το Ορθόδοξο Πάσχα».
Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Τούρκο πρόεδρο, όπως έγινε γνωστό, του ζήτησε να επανεξετάσει το ζήτημα της κράτησης των στρατιωτικών που παραμένουν στις φυλακές της Αδριανούπολης.
O Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ παράλληλα εξέφρασε την αντίθεσή του στην «απλοϊκή και επιφανειακή» ιδέα της διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


reportplus.gr