GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Δραματικές Εξελίξεις: Πάμε για «χοντρό» επεισόδιο - Σε δίκη πάνε οι Τούρκοι τους Ελληνες στρατιώτες: Θα τους κατηγορήσουν για κατασκοπεία γράφουν τουρκικά ΜΜΕ

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στις Καστανιές από Τούρκους στρατιώτες  παραπέμφθηκαν στο δικαστήριο στην Αδριανούπολη. ...


Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στις Καστανιές από Τούρκους στρατιώτες  παραπέμφθηκαν στο δικαστήριο στην Αδριανούπολη.
Oι κατηγορίες που τους αποδίδουν είναι
για στρατιωτική κατασκοπεία, κάτι που σημαίνει πως τα δύσκολα τώρα ξεκινάνε, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.




Δείτε τι αναφέρουν:


Επίσης ένα τουρκικό δημοσίευμα της “Μιλιέτ” που αναπαράγεται στο twitter από το Der Spiegel θα πρέπει να μας προβληματίσει.
Οι Τούρκοι γράφουν και οι Γερμανοί αναπαράγουν πως οι δύο Έλληνες Τούρκοι στρατιωτικοί θα περάσουν από δίκη με κατηγορίες που περιλαμβάνουν την παράνομη είσοδο στο έδαφος της Τουρκίας αλλά και την κατασκοπεία.

Υπερβολές; Πιθανόν. Αλλά στην Τουρκία τίποτα πλέον δεν μπορεί να θεωρηθεί απίστευτο και υπερβολικό.

Αν επαληθευτούν οι κατηγορίες περί κατασκοπείας η κατάσταση ασφαλώς περιπλέκεται.

Η κατηγορία επίσης σύμφωνα με τουρκική εφημερίδα, είναι αυτής  της παράνομης εισόδου  σε «στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη», ενώ το σήριαλ της σύλληψης των Ελλήνων στρατιωτικών συνεχίζεται.

Επίσης κατασχέθηκαν και ερευνώνται τα κινητά τηλέφωνα των κρατουμένων Ελλήνων στρατιωτικών. 

Δείτε βίντεο από τα τουρκικά ΜΜΕ:





Σύμφωνα με το CNN Turk για το ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων ο τοπικός κυβερνήτης της Αδριανούπολης ενημέρωσε άμεσα την τουρκική κυβέρνηση στην Άγκυρα.

Στο μεταξύ, πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν ότι η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα βρίσκεται σε επαφή με το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, ενώ σε επαφή βρίσκονται ο ΑΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι η Τουρκία εμφανίζεται να κωλισιεργεί και να εμμένει στο τυπικό, ενώ στο παρελθόν αντίστοιχα περισταστικά λύνονταν επί τόπου με αμοιβαίες εξηγήσεις.

Πρόκειται για έναν υπολοχαγό και έναν οπλίτης 5ετούς υποχρεώσεως (ΕΠΟΠ), οι οποίοι έκαναν περιπολία το πρωί της Πέμπτης (01.03.2018) στις Καστανιές του Έβρου. 

Το ΝΑΤΟ ενημερώθηκε για τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο από Τούρκους, κυριολεκτικά σε πρώτο χρόνο!

Την ώρα που ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης, είχαν συνεργασία με την Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα του ΝΑΤΟ Rose Gottemoeller, έφθασε από το ΓΕΣ η πληροφορία για το επεισόδιο.

Το κακό είναι ότι η πρώτη εικόνα που μεταδόθηκε είναι “πως όλα είναι εξαιρετικά και υπό έλεγχο”. Παρόλα αυτά το θέμα τέθηκε στην Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα, που όπως όλοι οι ΝΑΤΟϊκοί αποφεύγουν να πάρουν ξεκάθαρη κατηγορηματική θέση στα ελληνοτουρκικά.

Ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι το επεισόδιο έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια μιας ελληνο-νατοϊκής συνάντησης σε τόσο υψηλό επίπεδο, καλό ήταν.

Από χθες που έχει γίνει γνωστό το επεισόδιο “νατοϊκοί αλλά και αμερικανικοί κύκλοι” έχουν διαύλους επικοινωνίας με τη τουρκική πλευρά, ώστε το θέμα να λυθεί όπως σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Σύμφωνα με το ελληνικό Γενικό Επιτελείο Στρατού:

Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές.

Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.

Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες. 

Tην ίδια στγμή, σύσσωμος ο τουρκικός τύπος ξεκίνησε τα δημοσιεύματα και την προπαγάνδα του για την «σύλληψη» κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, δύο Ελλήνων στρατιωτικών χθες το απόγευμα, αλλά η ουσία είναι ότι αναφέρεται για πρώτη φορά «έμμεσα» στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που ευρίσκονται στην χώρα μας, συνδέοντας τους με χθεσινό περιστατικό .

Οι Έλληνες στρατιωτικοί στρατιώτες παραδόθηκαν στην 2η Διοίκηση στρατο-Χωροφυλακής, αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων .

Η τουρκική εφημερίδα τονίζει ότι οι εντάσεις ήταν υψηλές τους τελευταίους μήνες μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας,  δύο μελών του ΝΑΤΟ.

Οι δεσμοί της Άγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση περνούν από ένα ιδιαίτερα «στενό δρόμο» , μετά την απειλή του  Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εμποδίσει τη γεώτρηση  της Κύπρου στη Μεσόγειο.

Επίσης πριν μερικές ημέρες ένα τουρκικό σκάφος συγκρούστηκε με ένα ελληνικό περιπολικό κοντά στις « αμφισβητούμενες βραχονησίδες »  , στο Αιγαίο στα μέσα Φεβρουαρίου, και πρόκειται για το δεύτερο τέτοιας φύσεως  περιστατικό σε ένα μήνα, που προκάλεσε διαμαρτυρία από την Αθήνα, συνεχίζει η ίδια εφημερίδα.

«Επίσης, οκτώ πρώην Τούρκοι αξιωματούχοι κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 εναντίον του Ερντογάν και η Άγκυρα επιδιώκει την έκδοσή τους, αυξάνοντας περαιτέρω την ένταση.

Η Ελλάδα, όπως και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου οι Τούρκοι αξιωματικοί έχουν αυτομολήσει δεν τους εκδίδουν λόγω της ευρωπαϊκής νομοθεσίας», καταλήγει η γνωστή τουρκική εφημερίδα   .

Υπενθυμίζουμε ότι όπως αναφέραμε προχθές , οι Τούρκοι διεξήγαγαν εδώ και τέσσερις ημέρες «πολεμικές ασκήσεις» σε διάφορα σημεία του ποταμού Έβρου,  θέλοντας να δείξουν πιθανόν ότι «μπορούν» να κτυπήσουν ταυτόχρονα σε πολλά και διαφορετικά σημεία την ελληνική μεθόριο με πολύ μεγάλες δυνάμεις .

Αυτές  ήταν πιθανότατα προσπάθειες αποπροσανατολισμού της ελληνικής πλευράς , για να υλοποιήσουν αυτό που έπραξαν εχθές στις Καστανιές , όταν δύο στελέχη του ελληνικού στρατού  που έκαναν την συνηθισμένη έφοδο βρέθηκαν στο σημείο …που ενδεχομένως τους ανέμεναν σε «λούφα» Τούρκοι κομάντος της διοίκησης στρατοχωροφυλακής, μιας και θεωρούνται οι καλύτεροι με την περισσότερη εμπειρία λόγω Κούρδων  .
Εδώ και ημέρες , οι  ίδιοι Τούρκοι κομάντος …ενδεχομένως να έκαναν κρούσεις σε πολλά σημεία της ελληνοτουρκικής μεθορίου με σκοπό …ένα περιστατικό σαν το χθεσινό με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.
Άλλωστε αυτό που θα  επιδιώξουν οι νεο-οθωμανοί είναι να συνδέσουν αμέσως και επιτόπου την σύλληψη των δύο Ελλήνων με τους «8» Τούρκους που αυτομόλησαν στην Ελλάδα .

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




pentapostagma.gr