GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μπορούν να Ανατραπούν οι Τουρκικοί Σχεδιασμοί

ΤΟ σκηνικό το οποίο στήνει στην περιοχή μας η κατοχική Τουρκία δεν είναι μη ανατρέψιμο. Για να γίνει τούτο αντιληπτό θα πρέπει να κα...


ΤΟ σκηνικό το οποίο στήνει στην περιοχή μας η κατοχική Τουρκία δεν είναι μη ανατρέψιμο.
Για να γίνει τούτο αντιληπτό θα πρέπει να καταγράψουμε τα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά την προσπάθεια της Τουρκίας να
προκαλέσει κρίση στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής μας Ζώνης (ΑΟΖ).
Παράλληλα, να αναδειχθούν οι δικές μας δυνατότητες.



ΠΡΩΤΟ, η Τουρκία διαμηνύει πως δεν θα επιτρέψει στην Κυπριακή Δημοκρατία να υλοποιήσει τα ενεργειακά της σχέδια εάν δεν συμφωνηθεί πρώτα ένα μοντέλο συνδιαχείρισης.
Η πολιτική του ετσιθελισμού ενισχύεται όταν υπάρχει ανοχή, επιδεικνύεται ανεκτικότητα.
Αυτό συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό με την Τουρκία, εάν και υπάρχουν εσχάτως σημάδια που επιβεβαιώνουν πως χώρες των οποίων τα συμφέροντα επηρεάζονται από τη συμπεριφορά της αντιδρούν και θα αντιδράσουν περισσότερο.

ΔΕΥΤΕΡΟ, η τουρκοκυπριακή ηγεσία, δυστυχώς, όχι μόνο έχει ταυτιστεί με τα επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου, αλλά εργάζεται για να την εκπλήρωσή τους.
Με την τουρκοκυπριακή ηγεσία δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες να αλλάξει στάση καθώς εξαρτάται πλήρως από την Τουρκία.
Θέλουμε, όμως, να πιστεύουμε ότι οι απλοί Τουρκοκύπριοι, που απέδειξαν ότι κινητοποιούνται για προώθηση αιτημάτων τους, θα αντιδράσουν σε αυτό το σκηνικό υφαρπαγής του φυσικού πλούτου της χώρας μας.
Ο φυσικός πλούτος ανήκει στο κράτος και κατ΄ επέκταση στους νόμιμους κατοίκους του.
Αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούν οι Τουρκοκύπριοι και να αντιστρατευτούν στην προώθηση των τουρκικών επιδιώξεων.
Επιδιώξεων, επαναλαμβάνουμε, που  δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Κύπρου.
Δεν τα εξυπηρετούν καθώς πρόθεση της Τουρκίας είναι να ελέγξει και να υφαρπάξει το φυσικό αέριο της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

ΤΡΙΤΟ, υπάρχουν πολλά και διαφορετικά συμφέροντα από χώρες της περιοχής ή χώρες που επιδιώκουν ή και έχουν ρόλο στην περιοχή.
Αυτά τα συμφέροντα, σε αυτή τη φάση, δεν συμπίπτουν με τα τουρκικά.
Συμπίπτουν σε μεγάλο βαθμό με τα κυπριακά.
Αυτή τη συγκυρία, λοιπόν, πρέπει να την αξιοποιήσουμε ώστε διαφορετικά συμφέροντα τα οποία συμπίπτουν να λειτουργήσουν υπέρ των δικών μας.
Με βάση τη συμπεριφορά της Τουρκίας, την προσπάθειά της να επιβάλει διά της βίας τις επιδιώξεις της σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Λευκωσία θα πρέπει να βρει τρόπους αποτροπής και αντιμετώπισης των σχεδιασμών αυτών.
Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν διαμορφώσουμε τέτοιες συμμαχίες, που θα μας βοηθήσουν να αποτρέψουμε τις σε βάρος μας επιδιώξεις της Άγκυρας.
Δεν πρόκειται να πολεμήσει κανείς για τα δικά μας δικαιώματα. Δεν πρόκειται να αγωνιστεί οποιοσδήποτε περισσότερο από ότι εμείς.
Μπορούμε, όμως, να συνδέσουμε τα δικά μας συμφέροντα με αυτά τρίτων και ισχυρών.
Ο καθένας θα εξυπηρετεί τα δικά του συμφέροντα αλλά επειδή σε κάποιο βαθμό ταυτίζονται, μπορούν να λειτουργήσουν μαζί, από κοινού. 

ΟΙ στρατηγικές συνεργασίες, που έχουμε συνάψει, για να έχουν σημασία, πρέπει να αποδίδουν.
Έχει στηθεί ένα ολόκληρο σκηνικό τριμερών συνεργασιών με χώρες της περιοχής.
Πρέπει για να αποδώσουν αυτές οι συνεργασίες να λειτουργούν και στα δύσκολα.
Να ξεφύγουμε από του επικοινωνιακού χαρακτήρα συναντήσεις και να υπερασπιστούμε την ειρήνη, την ομαλότητα και τα κοινά συμφέροντα στην περιοχή μας.
Από τα λόγια στην πράξη και από τις διακηρύξεις στα έργα.
Δεν έχουμε περιθώρια για εφησυχασμό και για υποβάθμιση των κινδύνων. 

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

ΠΗΓΗ:http://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/495774/boroyn-na-anatrapoyn-oi-toyrkikoi-schediasmoi