GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΒΙΝΤΕΟ και φωτογραφίες από τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου

Με τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για το...


Με τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για τον σημερινό διπλό εορτασμό της εθνικής παλιγγενεσίας και του
Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.




Στα χαρακτηριστικά στοιχεία της παρέλασης ήταν η αθρόα προσέλευση του κόσμου, η παρουσία εθνοφυλάκων από κάθε γωνιά της Ελλάδας, η δυναμική και εντυπωσιακή παρέλαση των στελεχών των ειδικών δυνάμεων -πεζοναυτών, καταδρομέων, υποβρυχίων καταστροφέων, αλεξιπτωτιστών- και της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, οι οποίοι απέσπασαν το δυνατό χειροκρότημα του κόσμου. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της προσέλευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας στον χώρο των αναπήρων πολέμου, σε ένδειξη σεβασμού.





Στην παρέλαση ηγήθηκαν μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που καταχειροκροτήθηκαν από την πολιτειακή, πολιτική ηγεσία και τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί κατά μήκος του χώρου διεξαγωγής της.



Ακολούθησαν οι αδελφές νοσοκόμοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η διμοιρία οχημάτων και μοτοσυκλετών της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πάνω από το χώρο της παρελάσεως πέταξαν σε άψογους σχηματισμούς αεροσκάφη και ελικόπτερα όλων των τύπων των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Επιβλητική ήταν μεταξύ άλλων η παρουσία των αρμάτων μάχης Λέοπαρντ.
Σε ακριβείς σχηματισμούς παρήλασαν τα τμήματα των παραγωγικών σχολών των τεσσάρων κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα διοικητή της στρατιωτικής σχολής Ευελπίδων υποστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση για το άρτιο και άψογο της παρελάσεως, και στη συνέχεια πήγε κοντά στους αναπήρους πολέμους με τους οποίους αντάλλαξε ευχές.
Ανταλλαγή ευχών είχε και με τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος.



Την στρατιωτική παρέλαση παρακολούθησαν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος, ο νέος υπουργός 'Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Σάββας Αγγελίδης, εκ μέρους του κυβερνώντος κόμματος ο βουλευτής Νίκος Φίλης, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, εκπρόσωποι κομμάτων , η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη διπλωματικών αποστολών κ.α επίσημοι.

Προηγουμένως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, έγινε ανάκρουση εμβατηρίου και του Εθνικού Ύμνου, και στη συνέχεια επιθεώρησε το τιμητικό άγημα των Τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ακολούθως ο κ. Παυλόπουλος χαιρέτισε την παρευρισκόμενη πολιτική, θρησκευτική, δικαστική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Το πρωί τελέσθηκε πανηγυρική δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Αθηνών παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.






ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


Πηγή:enikos.gr