GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πρόταση-σοκ από τον στρατηγό ε.α. Τζούμη: «Να μην γίνει η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα»

Ο αντιστράτηγος ε.α. Λάμπρος Τζούμης σημειώνει σε άρθρο του στο militaire την άποψη ότι δεν πρέπει να



Ο αντιστράτηγος ε.α. Λάμπρος Τζούμης σημειώνει σε άρθρο του στο militaire την άποψη ότι δεν πρέπει να
γίνει η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα αλλά στον Έβρο.




Διαβάστε το

Σε κατάσταση απόλυτου εφησυχασμού νοιώθω ότι βρίσκεται το σύστημα σχετικά με την κρισιμότητα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από την προκλητικότητα της Τουρκίας.
Αφορμή μου έδωσε ανάρτηση σε ιστότοπο με φωτογραφία αρνιών στη σούβλα που είχε τίτλο «Ανακοινώθηκαν τα γκρουπ των αδειών του Πάσχα.»
Aναρτήσεις και δημοσιεύματα που αναφέρονται στην αναβάθμιση ή υποβάθμιση του Μεράρχου ή του Ταξίαρχου που είχαν την ευθύνη Διοίκησης της Μονάδας που έλαβε χώρα το περιστατικό στον Έβρο, θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή δεν αποτελούν προτεραιότητα.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί προσωπικά μου δίνει την αίσθηση ότι βιώνω σενάριο εθνικής διακλαδικής άσκησης τύπου «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ», που διεξάγεται σχεδόν κάθε χρόνο.
Το τελευταίο μέρος του σεναρίου της μορφής αυτών των ασκήσεων περιλαμβάνει σειρά σοβαρών θερμών επεισοδίων που καταλήγουν σε γενικευμένη σύρραξη.
Ελπίζω οι αρμόδιοι να έχουν εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα για να αποφύγουμε το τελευταίο μέρος του σεναρίου.
Για την αντιμετώπιση της κατάστασης πλέον της λήψης μέτρων με μακροπρόθεσμο ορίζοντα όπως μελέτη για αύξηση της θητείας, συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, κ.λπ, απαιτούνται άμεσα μέτρα για επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Για ευνόητους λόγους δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε συγκεκριμένα μέτρα του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού που θα έπρεπε να είχαν ληφθεί και τα οποία θεωρώ ότι οι αρμόδιοι που τα γνωρίζουν πολύ καλύτερα από μένα τα έχουν υλοποιήσει. Θα προτείνω μόνο :

– Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου να μην διεξαχθεί στην Αθήνα αλλά μόνο στην περιοχή Έβρου και νήσων σε διευρυμένη μορφή. Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί μετακίνηση οπλικών συστημάτων και δυνάμεων, καθώς και την προετοιμασία αυτών που περιλαμβάνει βαψίματα, ελέγχους, δοκιμαστικές κ.λπ. 
Κατά τη διάρκεια των παρελάσεων στις περιοχές που προαναφέρθηκαν να παρευρεθεί σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία και εκπρόσωποι όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκειμένου να δοθεί μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας.
Με αυτόν τον τρόπο να υπάρξει ανύψωση του ηθικού του προσωπικού των Ε.Δ. και του τοπικού πληθυσμού, καθώς επίσης να δοθεί μήνυμα ετοιμότητας με αποδέκτη την απέναντι πλευρά.

– Οι Μονάδες όλων των κλάδων με αποστολή υψηλής επιχειρησιακής ευθύνης να σταματήσουν άμεσα να ασχολούνται με αλλότρια έργα καθώς και επιδείξεις, εορτές, εκδηλώσεις, κ.λπ που τις εκτρέπουν από την κύρια αποστολή τους και να επιδοθούν σε εντατικοποιημένη εκπαίδευση και στο επιχειρησιακό τους έργο στο πεδίο των ασκήσεων.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


πηγή: militaire.gr
crashonline.gr