GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η συμμετοχή της Εθνικής Φρουράς Κύπρου στην άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2018»

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Μονάδων της Εθνικής Φρουράς αλλά και της διεθνούς συνεργασίας με άλλες χώρες, η Ε...



Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Μονάδων της Εθνικής Φρουράς αλλά και της διεθνούς συνεργασίας με άλλες χώρες, η Εθνική Φρουρά συμμετείχε με προσωπικό και μέσα στην
πολυεθνική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2018» από τις 12 έως τις 16 Μαρτίου 2018 στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας.



Η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2018», που διοργανώνεται από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας της Ελλάδας και διεξάγεται σε όλο το FIR Αθηνών, ολοκληρώνεται στις 23 Μαρτίου 2018 και συμμετέχουν εκτός από προσωπικό και μέσα της Ελλάδας και της Κύπρου, αεροπορικά μέσα από τις ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία.


Σκοπός της είναι, η ρεαλιστική εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε συνθήκες που ανταποκρίνονται στο σύνθετο και πολλαπλών απαιτήσεων επιχειρησιακό περιβάλλον.


Το προσωπικό και τα μέσα της Εθνικής Φρουράς κατά τη διάρκεια της παραμονής τους συμμετείχαν στις κοινές σχεδιάσεις και τον προγραμματισμό των σεναρίων που προβλέπονταν σε συνεργασία με τα κλιμάκια των υπόλοιπων χωρών, ενώ έλαβαν μέρος σε αριθμό εκπαιδευτικών αποστολών Έρευνας και Διάσωσης Μάχης (Combat Search and Rescue ) και υποστηρικτικά σε αντίστοιχες αποστολές προσβολής στόχων.


Δεδομένου του υψηλού επαγγελματικού επιπέδου των συμμετεχόντων και της πολυπλοκότητας κατά την διεξαγωγή εξαιτίας της συμμετοχής μεγάλου αριθμού οπλικών συστημάτων, η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» φιλοδοξεί να γίνει η πιο ανταγωνιστική άσκηση στην Ευρώπη και στον Μεσογειακό χώρο, παρέχοντας στους συμμετέχοντες ένα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και μια ξεχωριστή εμπειρία συμμετοχής.


Το προσωπικό της ΕΦ που έλαβε μέρος αποκόμισε σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες, ενώ άφησε άριστες εντυπώσεις με την ακρίβεια εκτέλεσης των αποστολών και τον επαγγελματισμό του σε όλες τις φάσεις της άσκησης.

veteranos.gr


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"