GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ JAMIE JERRARD ΠΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ''ΑΝ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕΤΕ, ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ''

Τα… σπάνε όπως όλα δείχνουν ΗΠΑ και Τουρκία, καθώς οι δηλώσεις Τούρκων Αξιωματούχων, αλλά και οι εικόνες αμερικανών να πολεμάνε ...



Τα… σπάνε όπως όλα δείχνουν ΗΠΑ και Τουρκία, καθώς οι δηλώσεις Τούρκων Αξιωματούχων, αλλά και οι εικόνες αμερικανών να πολεμάνε μαζί με Κούρδους, έχουν εκνευρίσει τον Ρ. Τ. Ερντογάν.
Σε δηλώσεις που θα συζητηθούν, ο σύμβουλος του
Ρ. Τ. Ερντογάν, δήλωσε πως πλέον δεν χρειαζόμαστε τις ΗΠΑ και έχουμε μαζί μας πλέον την Κίνα και την Ρωσία.

Δείτε το βίντεο:



Ενώ συνέχισε, λέγοντας πως η Γερμανία εξοπλίζει τους Κούρδους με όπλα.

Το σχετικό απόσπασμα:







Η Τουρκία απειλεί τις ΗΠΑ αποκαλώντας τους στρατιώτες της “τρομοκράτες”

Προ δεκαημέρου η Τουρκία κάλεσε ηρωικά τις αμερικανικές δυνάμεις να εκκενώσουν τις βάσεις τους στο Μανμπίτζ, οι ΗΠΑ αρνήθηκαν, όπως ήταν προβλέψιμο και την περασμένη Δευτέρα κορυφαίος Αμερικανός στρατηγός δήλωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις δεν πρόκειται να αποσυρθούν, απορρίπτοντας τις συστάσεις της Άγκυρας και ριψοκινδυνεύοντας το ενδεχόμενο σύγκρουσης μεταξύ δύο συμμάχων στο ΝΑΤΟ.

Μια βδομάδα μετά, σε κλιμάκωση των διαξιφισμών μεταξύ των δύο πλευρών, ο Τούρκος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προειδοποίησε τους Αμερικανούς στρατιωτικούς που συμπολεμούν με Κούρδους πολιτοφύλακες, με την ίδια στρατιωτική στολή, ότι μπορεί να γίνουν στόχοι του τουρκικού στρατού, λόγω αδυναμίας του να τους ξεχωρίσει στην έξαψη της μάχης.





Δήλωσε, δηλαδή, στην ουσία ότι οι Αμερικανοί στρατιωτικοί στην Βόρειο Συρία είναι πλέον θεμιτοί στόχοι ατην συνεχιζόμενη φονική σύρραξη.

Μιλώντας την Κυριακή στο CNN Turk, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγκ είπε «εάν Αμερικανοί στρατιωτικοί φορούν «ρούχα τρομοκρατών» του κουρδικούYPG, που επιτίθενται στον τουρκικό στρατό «αποκλείεται να κάνουμε διάκριση, στο σημείο που φθάσαμε»
Η ξεκάθαρη προειδοποίηση έρχεται σε στιγμή που τα τουρκικά στρατεύματα πραγματοποιούν νέες προωθήσεις στην ελεγχόμενη από τους Κούρδους επαρχία του Αφρίν, σε εφαρμογή της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας».
Η ΄Αγκυρα είχε διαμαρτυρηθεί προηγουμένως λέγοντας ότι η συστράτευση Αμερικανών στρατιωτικών με «Κούρδους τρομοκράτες» είναι κατάσταση απαράδεκτη για την αμερικανο-τουρκική συμμαχία.
Στην τηλεοπτική συνέντευξή του, ο Μποζντάγκ υπογράμμισε ότι οποιοδήποτε άτομο που φέρει όπλα και πολεμά δίπλα στους Κούρδους «γίνεται στόχος μας». Πρόσθεσε ωστόσο ότι καμιά πλευρά δεν επιθυμεί την σύγκρουση.
Η Άγκυρα-είπε- έχει καταστήσει σαφές ότι οι Αμερικανοί στρατιωτικοί που βρίσκονται στην περιοχή θα πρέπει να αποσυρθούν μακριά από το πεδίο δράσης των Τούρκων και δεν πρέπει να βοηθούν τους Κούρδους συμμάχους τους.
«Λέμε καθαρά –είπε- ότι δεν θέλουμε να βρεθούμε αντιμέτωποι με τους συμμάχους μας, τις ΗΠΑ».
«Και είμαι βέβαιος ότι ούτε και αυτοί δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν την Τουρκία και τον τουρκικό στρατό. Αλλά επίσης ξεκαθάρισε πως μια αντιπαράθεση μοιάζει αναπόφευκτη, εάν οι δυο πλευρές συνεχίσουν στην ίδια πορεία.

Δημοσκόπηση που αλλάζει τα πάντα:

Σχεδόν το 95% των Τούρκων πολιτών θεωρούν εντελώς ή εν μέρει αντίπαλο τις ΗΠΑ, ενώ πάνω από το 62% είναι θετικοί στην προσέγγιση με τη Ρωσία, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το πρακτορείο Anadolu και προέρχονται από έρευνα που διεξήγαγε η τουρκικής εταιρεία δημοσκοπήσεων Optimar.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε 26 επαρχίες της Τουρκίας και συμμετείχαν σε αυτήν 1.508 άτομα. Στην ερώτηση: «Θεωρείτε τον εαυτό σας εχθρό των Ηνωμένων Πολιτειών;», 71,9% των ερωτηθέντων απάντησαν καταφατικά, 22,7% – «εν μέρει», 5,4% – αρνητικά. Ταυτόχρονα, το 62,1% των ερωτηθέντων χαρακτήρισε την προσέγγιση μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας θετική, το 22,4% αρνητική, και το 15,5% δεν έχει οριστική θέση.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Optimar Hilmi Dashdemir, η εταιρεία κάνει μετρήσεις στην κοινή γνώμη σχετικά με την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας από το 2011, και ο αριθμός αυτών που είναι δυσαρεστημένοι με τις ενέργειες των ΗΠΑ, έχει φτάσει στο μάξιμουμ.

Οι εικόνες όμως που εξοργίζουν τις ΗΠΑ είναι οι παακάτω. Αμερικανοί και Κούρδοι μάχονται μαζί κατά Τούρκων και Τουρκόφιλων.

Δείτε βίντεο:









Την ίδια στιγμή, ο Στρατηγός Jamie Jarrard, που είναι υπεύθυνος της Συμμαχίας σε Ιράκ και Συρία, έστειλε το δικό του μήνυμα στη Τουρκία:
»Αν μας χτυπήσετε, θα σας καταστρέψουμε». Ξεκάθαρος.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



pentapostagma.gr