GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

EKTAKTO – Θρίλερ στην Τουρκία: Eληξε η μαραθώνια συνάντηση Ερντογάν-Τίλερσον – Για πρώτη φορά δεν θα δοθεί συνέντευξη τύπου!

Του Βασίλη Καπούλα Εληξε πριν λίγο η μαραθώνια συνάντηση του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, με τον πρόεδρο της Του...


Του Βασίλη Καπούλα

Εληξε πριν λίγο η μαραθώνια συνάντηση του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρ.Τ.Ερντογάν.
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ επισκέφθηκε στις 19:40 τον Πρόεδρο της Τουρκίας κεκλεισμένων των
θυρών στο προεδρικό Μέγαρο.
Η μαραθώνια συνάντηση στην οποία παρευρέθηκε και ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Τσαβούσογλου διήρκησε 3 ώρες και 15 λεπτά.



Το πρώτο σχόλιο ήταν ότι η συνάντηση των δύο αντρών χαρακτηρίζεται ως «θετική και παραγωγική». Αυτό βέβαια δεν συνάδει με άλλες λεπτομέρειες της συνάντησης.

Το δεύτερο σχόλιο που έγινε είναι ότι «Ο Ρ.Τ.Ερντογάν μετέφερε με ισχυρό και ξεκάθαρο τρόπο τις ανησυχίες του στην αμερικανική κυβέρνηση για την υποστήριξη των τρομοκρατών του YPG καθώς και για τις προτεραιότητες και προσδοκίες της Τουρκίας σε Συρία, Ιράκ, περιφερειακές εξελίξεις».

Η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Χέερτ Νεουέρτ, είπε ότι «Η συνάντηση έχει τελειώσει. Θα μοιραστούμε τις λεπτομέρειες αργότερα μαζί σας. «

Πρόκειται για σοβαρή εξέλιξη

Για πρώτη φορά δεν θα δοθεί συνέντευξη τύπου.

Αντίθετα η ανακοίνωση του State Department ανέφερε πως «θα μοιραστούμε τις λεπτομέρειες μετά»

Δείτε το Βίντεο από την συνάντηση.



Το πως πήγε η συνάντηση και τι αποφασίστηκε θα το δούμε σε λίγο.
O εκφράσεις του Ερντογάν έδειχναν «παγωμένες» ενώ και ο Τίλερσον έδειχνε αβολα και νευρικός

Μήπως έπαιξαν ξύλο;


Νωρίτερα, εμκπρόσωπος του State Department φέρεται να δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Ουάσιγκτον απαίτησε από την Άγκυρα να αποτραβηχτεί από την αγορά των πυραυλικών συστημάτων S-400 από τη Ρωσία, επικαλούμενος την ιδιότητα της Τουρκίας ως μέλος του ΝΑΤΟ.

Ο Ρ.Τίλερσον αύριο αναμένεται να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του με στόχο την εξεύρεση κοινού τόπου στην ρήξη που έχει επέλθει για το θέμα των Κούρδων της Συρίας, μεταξύ των δύο χωρών.

Σε 24 ώρες θα γνωρίζουμε τι ακριβώς έγινε…



ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

pentapostagma.gr