GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ολοι εναντίον όλων: Επικοινωνία Πούτιν-Τραμπ για το Ισραήλ- Επίκειται εισβολή στην Συρία – Πλέον θα μιλήσουν τα βαλλιστικά συστήματα…

Ραγδαίες εξελίξεις στην Συρία καθώς επίκειται αμερικανο-ισραηλινή εισβολή στην πολύπαθη χώρα. Εσπευσμένη επικοινωνία Πούτιν-Τραμ...



Ραγδαίες εξελίξεις στην Συρία καθώς επίκειται αμερικανο-ισραηλινή εισβολή στην πολύπαθη χώρα. Εσπευσμένη επικοινωνία Πούτιν-Τραμπ για το θέμα αυτό καθώς και τις ισραηλινές επιδρομές.
Δύσκολες ώρες όπως και δύσκολη ήταν
η επικοινωνία με εκατέρωθεν προειδοποιήσεις και απειλές.
To Iσραήλ ήδη έσπασε την συμφωνία εκεχειρίας του 1974 η οποία απαγόρευσε την ανάπτυξη αντιαεροπορικών-αντιβαλλιστικών πυραύλων σε συγκεκριμένη περιοχή του Γκολάν.
Μπορείτε να δείτε τον χάρτη παρακάτω.
Ταυτόχρονα το Ισραήλ μετέφερε πυραυλικές συστοιχίες «Iron Dome» και η Ρωσία συνεχίζει να μεταφέρει δυνάμεις και οπλικά συστήματα.
Πληροφορίες αναφέρουν πως σε αυτό το γύρο σύγκρουσης, πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξουν τα βαλλιστικά συστήματα, Iskander-M/ -K, Scud της Συρίας κτλ.

Γι αυτό και η Ρωσία προχώρησε σε μεγάλες ασκήσεις με τους Iskander, ολόκληρες φάλλαγγες κινητοποιήθηκαν,  ενώ στέλνει φορτία με ενισχύσεις στην Συρία. Συνεπώς για άλλη μια φορά αντί για αποχώρηση δυνάμεων έχουμε…ενίσχυση τους!

Δείτε το Βίντεο. Τι μεταφέρει το Ισραήλ



Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth και τα «τεκταινόμενα» στο συριακό έδαφος , έχει ξεκινήσει ο ισραηλινός στρατός ανελέητο «μυστικό πόλεμο» κατά των Ιρανών φρουρών και των Σιιτών ανταρτών .

Εμπεριστατωμένη  έρευνα στην Συρία, αποκάλυψε κατά την κατά την προτελευταία ισραηλινή  επίθεση έξω από την Δαμασκό ,  ότι στόχος ήταν Ιρανοί φρουροί που απέστελλαν όπλα και πυραύλους  στο Λίβανο.

«Μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν διεξάγεται ένας «μυστικός πόλεμος» που δείχνει την αρχή των …γεγονότων», αναφέρει ο αναλυτής Alex Fishman.

«Το Ισραήλ, το οποίο έχει σταθεροποιηθεί στη Συρία ξεκίνησε μια στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν. Τις τελευταίες ημέρες, στο βόρειο μέτωπο του Ισραήλ ( Γκολάν)  προς την Συρία, τον Λίβανο, διεξάγονται δεκάδες πολεμικές επιχειρήσεις με απόφαση του ισραηλινού συμβουλίου ασφαλείας .

Η χώρα δείχνει ότι θέλει να «ξηλώσει» όλες τις στρατιωτικές βάσεις του Ιράν στη Συρία.

«Το κράτος μας  δεν μπορεί να αγνοήσει αυτές τις απειλές, αλλά δεν μπορεί να ξεκινήσει ένα πραγματικό πόλεμο», ανέφερε η ισραηλινή εφημερίδα.

Ρώσοι και Αμερικανοί έχουν επίσης «ψηλά» στην ατζέντα το θέμα του Ιράν, εκφράζοντας την άποψη ότι αυτό  δεν μπορεί να λυθεί  με διπλωματικό τρόπο και έτσι το Ισραήλ θα αναγκαστεί  να πολεμήσει .

Το σίγουρο είναι ότι η κόντρα Ιράν και Ισραήλ διεξάγεται πλέον σε συριακό έδαφος πιο άγρια και δυναμική από ποτέ.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η παλαιότερη δήλωση του Ρώσου προέδρου για την επίθεση με 13 drone στις δύο ρωσικές βάσεις στην Συρία «ήταν από προηγμένο κράτος» , συμπεριελάμβανε και το Ισραήλ που δεν επιθυμεί με τίποτα τους Ρώσους δίπλα στις ακτές του.

Υπενθυμίζουμε την μυστική συνάντηση του Λευκού Οίκου, η οποία ήρθε στο φως της δημοσιότητας και η οποία οδήγησε στην ίδρυση ειδικής ομάδας εργασίας Αμερικανών και Ισραηλινών για την αποτροπή της αύξησης της δύναμης του Ιράν και της πλήρης «εξουδετέρωσης του», αναφέρει σχετικό ισραηλινό δημοσίευμα .

Οι ανώτατοι αξιωματούχοι εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και του Ισραήλ κατέληξαν σε συμφωνία πριν από δύο εβδομάδες στην Ουάσινγκτον σχετικά με ένα κοινό σχέδιο εργασίας για την αντιμετώπιση της ιρανικής δραστηριότητας στη Μέση Ανατολή, ανέφερε το ισραηλινό  κανάλι 10.

Η συνάντηση σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας συνεργασίας με το Ιράν, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ στην The Jerusalem Post.

Το έγγραφο, που χαρακτηρίζεται από έναν εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των Η.Π.Α. ως ένα άτυπο πλαίσιο, ακολουθεί την ομιλία του Προέδρου Ν.Τραμπ τον Οκτώβριο, στην οποία περιγράφει μια νέα αμερικανική πολιτική «προσέγγιση» στην Ιρανική Ισλαμική Δημοκρατία, σύμφωνα με την οποία θα επανεξετασθεί πλήρως η πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.

Σύμφωνα με εφημερίδα , επιτεύχθηκε συμφωνία για τους περιφερειακούς στόχους στην περιοχή και συγκροτήθηκαν αρκετές ομάδες εργασίας, μεταξύ των οποίων μία για την αντιμετώπιση κοινών συγκεκαλυμμένων και διπλωματικών μέτρων για την αποτροπή της απόκτησης πυρηνικών όπλων από την Τεχεράνη,  την παρακολούθηση και εξακρίβωση ότι δεν παραβιάζεται η πυρηνική συμφωνία που υπογράφηκε το 2015.

Η ομάδα αυτή θα επικεντρωθεί επίσης στην άσκηση πρόσθετης πίεσης στην Ιρανική ισλαμική Δημοκρατία, τόσο μέσω συγκεκαλυμμένων όσο και επίσημων διπλωματικών ενεργειών.

Μια άλλη ομάδα δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει τη δραστηριότητα του Ιράν στην περιοχή, και συγκεκριμένα την υποστήριξή  προς τη Χεζμπολάχ.
Αυτή η ομάδα θα διατυπώσει επίσης μια κοινή πολιτική σχετικά με τη Συρία μετά το τέλος του πολέμου.
Μια τρίτη ομάδα θα  εργαστεί για να αντιμετωπίσει την ανάπτυξη των βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν και την κατασκευή πυραύλων ακριβείας στη Συρία και το Λίβανο και μια τέταρτη για την εκπόνηση κοινών προετοιμασιών για διάφορα σενάρια κλιμάκωσης στην περιοχή, είτε πρόκειται για το Ιράν είτε για τη Χεζμπολάχ.

















ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

pentapostagma.gr/