GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ανησυχεί Ο Πούτιν! Τι Είπε Η Ζαχάροβα Για Το «Χέρι» Των Τούρκων Στην Κύπρο

Tο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, διά στόματος της εκπρόσωπου του Μαρίας Ζαχάροβα, εκφράζει την ανησυχία του για την κατάσταση που...




Tο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, διά στόματος της εκπρόσωπου του Μαρίας Ζαχάροβα, εκφράζει την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στην
ΑΟΖ της Κύπρου.
«Η Ρωσική Ομοσπονδία εκφράζει την ανησυχία της για την κατάσταση που επικρατεί στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μαρία Ζαχάροβα.



Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στην κυπριακή ΑΟΖ μετά τις πληροφορίες της La Repubblica πως η Ιταλία στέλνει στην περιοχή μετά από τις τουρκικές προκλήσεις.
Ιταλική διπλωματική πηγή δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως επί του παρόντος λαμβάνονται μέτρα σε διπλωματικό επίπεδο και είναι σημαντικό να δοθεί χρόνος σε διπλωματικές διεργασίες.
Μάλιστα, σημείωσε πως δεν έχει πληροφόρηση για την αποστολή ιταλικής φρεγάτας στην κυπριακή ΑΟΖ.
Όλες οι ενέργειες γίνονται στο διπλωματικό επίπεδο και στο πλαίσιο αυτό βρισκόμαστε ασφαλώς σε άμεση επαφή με την κυπριακή Κυβέρνηση, σημείωσε η ίδια πηγή.
Ερωτηθείσα για τις επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη, επεσήμανε πως όλα τα πιθανά κανάλια επικοινωνίας είναι ανοικτά και «λαμβάνουμε κάθε δυνατή πρωτοβουλία σε διπλωματικό επίπεδο», σημειώνοντας, παράλληλα, πως «δεν είμαστε οι μόνοι που ενεργούμε επί αυτού του θέματος».

Υπενθυμίζεται πως το γεωτρύπανο της ENI για τέσσερις μέρες βρίσκεται εγκλωβισμένο στην κυπριακή ΑΟΖ από τουρκικά πλοία που δεν το αφήνουν να μετακινηθεί.

Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί πολεμικά πλοία αρκετών χωρών…
Στην κυπριακή ΑΟΖ βρίσκονται από τη Δευτέρα πολεμικά πλοία και υποβρύχια της Τουρκίας ενώ σε ετοιμότητα είναι και ο ελληνικός στόλος.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"