GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Θερμό» επεισόδιο Ρ.Τ.Ερντογάν με Ε.Μακρόν: «Φύγετε από Κύπρο και Αφρίν» - «Καλό! Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρεις;»!

«Θερμό» επεισόδιο είχαμε μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν και του Γάλλου ομολόγου του Ε.Μακρόν, με τον δεύτερο να ζητά από τον...


«Θερμό» επεισόδιο είχαμε μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν και του Γάλλου ομολόγου του Ε.Μακρόν, με τον δεύτερο να ζητά από τον πρώτο να θεωρεί ότι η κατάπαυση του πυρός που ζήτησε ο ΟΗΕ αφορά και την Αφρίν και τον
πρώτο να το απαντά ότι «Δεν κατάλαβε καλά την απόφαση του ΟΗΕ, δεν αφορά την Αφρίν» και ότι «Δεν θα υπάρξει εκεχειρία στο καντόνι Αφρίν έωςς ότου εξολοθρευθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης.


Δεν θα φύγουμε και θα θα παύσουμε τις επιχειρήσεις έως ότου εξοντώσουμε και τον τελευταίο τρομοκράτη».
Μάλιστα από την πλευρά του, ο Ερντογάν δήλωσε πως "έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν οι απώλειες αμάχων στο Αφρίν και πως η επιχείρηση που πραγματοποιείται στον κουρδικό θύλακα"
Εν συνεχεία κάτι ψέλλισε ο Ε.Μακρόν για την κυπριακή ΑΟΖ περί «Της ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας» και ο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του απάντησε ότι «Πρέπει να γίνουν σεβαστά και τα δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου και όχι μόνο της ελληνοκυπριακής διοίκησης» και κάπου εκεί έληξε το θέμα.

Σε δέκα ημέρες πρόκειται να ξεκινήσουν οι γαλλικές γεωτρήσεις και εκεί θα φανεί ποιος έχει «το πάνω χέρι».

Αν ο Ε.Μακρόν στείλει πολεμικά πλοία, θα έχει κερδίσει πολλά, πολύ περισσότερα από τις γεωτρήσεις:
Ο άξονας Ελλάδας-Γαλλίας θα ενισχυθεί και η Κύπρος θα βρει στο Παρίσι αυτό που έχασε στη Ρώμη με τον ιταλική φυγή ενώπιον των τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Αν όχι, τότε κανείς δεν πρόκειται να σταματήσει την Αγκυρα...

Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε επίσης την «έντονη ανησυχία» του αναφορικά με «τη συνέχιση των επιθέσεων εναντίον αμάχων και των νοσοκομείων στην ανατολική Γούτα από το καθεστώς» της Συρίας, ανέφερε το Ελιζέ και εκεί ο Ρ.Τ.Ερντογάν συμφώνησε ασμένως.

Για τον Μακρόν, «οι εγγυητές της διαδικασίας της Αστάνα, η Τουρκία, η Ρωσία και το Ιράν φέρουν ως προς αυτό άμεση ευθύνη που πρέπει να μεταφραστεί επί του πεδίου».

«Η Ρωσία, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, πρέπει να αναλάβει τώρα όλες τις ευθύνες της απέναντι στο συριακό καθεστώς το οποίο υποστηρίζει», πρόσθεσε και μάλλον στην Μόσχα θα... τρόμαξαν!

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

pronews.gr