GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Από πού θα προέλθει ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ της χώρας, από την Αεροπορία ή τον Στρατό;

Όπως προκύπτει από ορισμένες πηγές, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), έγινε...



Όπως προκύπτει από ορισμένες πηγές, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), έγινε αναφορά στις επόμενες κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η πληροφορία δεν είναι διασταυρωμένη, όμως με την
ευκαιρία θα είχε ενδιαφέρον να δούμε την κατάσταση που διαμορφώνεται τουλάχιστον για τη θέση του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, αναμένεται να συμπληρώσει τρία χρόνια (2+1) στη θέση το ερχόμενο φθινόπωρο.
Ως εκ τούτου, στην κούρσα της «διαδοχής» δεν θα συμμετάσχει λογικά ο αντιναύαρχος Τσούνης, αφού δεν θυμόμαστε να υπάρχει ιστορικό προηγούμενο αρχηγού προερχόμενου από τον ίδιο Κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων, κάτι που γίνεται για λόγους ισορροπιών.
Εάν αυτό αποτελεί «άγραφο κανόνα», τότε από τη διαδοχή θεωρητικά αποκλείεται και ο αρχηγός του ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, καθώς ο Αποστολάκης παρέλαβε από τον αντιστράτηγο Μιχάλη Κωσταράκο. Κατά συνέπεια, λογική επιλογή διαδοχής είναι ο αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Ας κρατήσουμε όμως μια επιφύλαξη, καθώς ο κανόνας είναι «άγραφος» και ακόμα κι αν… θιχθεί η Πολεμική Αεροπορία, αυτό που λογικά θα αποφεύγονταν για λόγους ισορροπιών και μόνο, θα ήταν να δώσει για δεύτερη φορά Α/ΓΕΕΘΑ ο ίδιος Κλάδος.
Παίζουν κι άλλα πολλά ρόλο βέβαια στην τελική επιλογή, όπως διδάσκει η εμπειρία.

Βέβαια, αν γινόταν κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ που θα ακολουθήσει τον διάδοχο του ναυάρχου Αποστολάκη, θα έχει «κλειδώσει» από την Πολεμική Αεροπορία.
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ασχοληθούν επισταμένως με την ιεραρχία της για να εντοπίσουν «πιθανό στόχο», καθώς δεν είναι απαραίτητο να εκτιμάται ότι όλοι κάνουν για τη θέση αυτή.

Πάλι βέβαια και σε αυτό το θέμα, τα κριτήρια έχουν τη σχετικότητά τους, όπως και το ποια κυβένηση θα κάνει τις κρίσεις όταν έρθει αυτή η ώρα…

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"