GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τα τουρκικά άρματα μάχης «όμορφα» καίγονται στην Αφρίν – Οι Κούρδοι τα ανατινάζουν το ένα μετά το άλλο – Σωρηδόν φεύγουν τα φέρετρα με τους νεκρούς (βίντεο)

Οι κουρδικές δυνάμεις στην Αφρίν της Συρίας περνούν στην αντεπίθεση, ανατινάζουν το ένα άρμα μάχης της Τουρκίας μετά το άλλο, στήνουν ...


Οι κουρδικές δυνάμεις στην Αφρίν της Συρίας περνούν στην αντεπίθεση, ανατινάζουν το ένα άρμα μάχης της Τουρκίας μετά το άλλο, στήνουν ενέδρες και σκοτώνουν τους Τούρκους στρατιώτες αυξάνοντας δραματικά τον αριθμό των νεκρών που
επιστρέφουν στην πατρίδα του Ερντογάν, επιβεβαιώνοντας πώς ο δρόμος που έχει πάρει η Άγκυρα είναι χωρίς επιστροφή.
Πόσο μάλλον όταν οι Κούρδοι λάβουν τη στήριξη των ΗΠΑ και δεν εμποδιστούν από τη Ρωσία.



Οι Κούρδοι στοχοποίησαν και χτύπησαν με αντιαρματικό πύραυλο ένα άρμα μάχης «M60» του τουρκικού Στρατού με ένα καθοδηγούμενο αντιαρματικό πύραυλο.
Το τουρκικό άρμα μάχης ήταν αμυντικά εγκαταστημένο σε θέση μάχης στην κορυφή ενός λόφου κοντά στο χωρίο Μπούκα της επαρχίας Μπούλμπουλ, στην Αφρίν.

Αξίζει να σημειωθεί οτι η σκόπευση και προσβολή του άρματος γίνεται εκτός του τομέα βολής του άρματος, που σημαίνει ότι το άρμα δεν διέθετε ικανοποιητική περιμετρική προστασία από στοιχεία πεζικού. Επίσης, το λοφώδες έδαφος ευνοεί τις επιχειρήσεις άτακτων, κάτι που καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό τους. Το άρμα ήταν στατικό και συνεπώς… εύκολος στόχος.

Η προσβολή του με πύραυλο δεν έθεσε μόνο εκτός υπηρεσίας το άρμα, αλλά το κατέστρεψε ολοκληρωτικά πιθανόν σκοτώνοντας το τετραμελές πλήρωμα του, αν αυτό έτυχε να βρίσκεται μέσα στο τεθωρακισμένο τη στιγμή της επίθεσης.

Το άρμα μάχης που χτυπήθηκε από τον πύραυλό ήταν μια -αναβαθμισμένη από το Ισραήλ- έκδοση του αμερικανικής κατασκευής, εποχής ψυχρού πολέμου, (σχεδίασης δεκαετίας 1960) “M-60 Patton” μετονομασμένο ως “Sabra”. Ο τουρκικός Στρατός έχει περισσότερα από εκατό άρματα μάχης αυτού του τύπου με την ονομασία “M-60T”.
Εν μέσω της συνεχιζόμενης επίθεσης από φιλοτουρκικές δυνάμεις στην Αφρίν, οι κούρδοι μαχητές έχουν γίνει αρκετά επίμονοι στη χρήση των καθοδηγούμενων αντιαρματικών πυραύλων για τη επίθεση σε στρατιώτες και εξοπλισμό του τουρκικού Στρατού – συχνά χτυπώντας τεθωρακισμένα οχήματα, σημεία ελέγχου και συγκεντρωμένους στρατιώτες.



Την ίδια στιγμή ανυποχώρητοι οι Κούρδοι συνεχίζουν τον ηρωικό τους αγώνα και τα φέρετρα με τους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες κάνουν συνέχεια δρομολόγια από τον κουρδικό θύλακα του Αφρίν προς την Τουρκία.


Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται πως σε μια φάση της μάχης στην περιοχή Xelil του Αφρίν οι Κούρδοι με μια ρουκέτα εδάφους εδάφους εξολόθρευσαν 7 Τούρκους στρατιώτες, ενώ στη συνέχεια σκότωσαν και άλλο ένα. Σύνολο 8 για τον… «ηρωικό» τουρκικό στρατό!


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

pentapostagma.gr