GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΑΝ.ΕΛ τέλος από την Κυβέρνηση; Εσωκομματικές μαχαιριές στον Α.Τσίπρα – Προπομπός εξελίξεων οι δηλώσεις Δ. Καμμένου

Σε μια σοβαρή καταγγελία για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη προχώρησε το πρωί του Σαββάτου ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ...



Σε μια σοβαρή καταγγελία για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη προχώρησε το πρωί του Σαββάτου ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος υποστηρίζοντας ότι προσπαθεί να
διασπάσει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Αφού υπενθύμισε ότι ο κ. Παπαδημούλησε «κατέδωσε» την Εύα Καϊλή με έγγραφο που έστειλε σε ευρωβουλευτές μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης γράφοντας ότι συμμετείχε σε «ακροδεξιό συλλαλητήριο», ο κ. Καμμένος είπε στον ΣΚΑΪ ότι «προχθές στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί την πράξη του είπε ότι εγώ έχω στριμωχτεί στην Κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ».




«Ο ρουφιάνος Παπαδημούλης βρήκε άλλον ρουφιάνο μέσα στους Ανεξάρτητους Έλληνες» παρατήρησε ο κ. Καμμένος επιμένοντας στον χαρακτηρισμό «πολιτικός ρουφιάνος» για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Να μας πει ποιος του είπε ότι εγώ έχω στριμωχτεί στην ΚΟ των ΑΝΕΛ.
Αν μας πει ποιος το είπε θα απαλλαγεί από τη μισή κατηγορία και θα είναι μόνο ρουφιάνος των ευρωβουλευτών.
Ρουφιανεύει τους ΑΝΕΛ για να φέρει τη ρήξη και γλείφει τους Γερμαναράδες» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

«Αν δεν μας δώσει το όνομα θα είναι ένας δειλός άντρας» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος προειδοποιώντας ότι «όποιος έχει βγάλει συζήτηση που κάνουμε στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ θα περάσει πειθαρχικό».



Σκουρλέτης: Ο Δημήτρης Καμμένος είναι ένα… προβληματάκι

Ως ένα… προβληματάκι, χαρακτήρισε στο κανάλι epsilon, τη στάση του Δημήτρη Καμμένου ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, το οποίο όμως, δεν ενστερνίζεται επίσημα το κόμμα των ΑΝΕΛ.
«Αυτό που μου κάνει εμένα εντύπωση είναι το εξής: Γιατί υπάρχει τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας μία έκπληξη σε σχέση με την πάγια διαμορφωμένη στάση, πάνω από 10 χρόνια, της Ελλάδας, η οποία έλεγε τρία συγκεκριμένα πράγματα.
Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, όχι αλυτρωτισμός, να δούμε τα θέματα που σχετίζονται με το Σύνταγμα.
Δεν νομίζω ότι υπάρχουν στην Ελλάδα περισσότερο ή λιγότερο πατριώτες. Και μου κάνει εντύπωση ότι βλέπω ότι διάφοροι «φλερτάρουν» με τέτοιου είδους ρητορική.
Το καταλαβαίνω να ακούγεται από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, της ακροδεξιάς, αυτοί είναι λίγοι και το περιθώριο.
Οι υπόλοιποι πρέπει να δείξουν σοβαρότητα«.

Αναφερόμενος δε, στον κ. Σαμαρά, τόνισε:
«Ο κ. Σαμαράς ο οποίος θέλει αυτή τη στιγμή να γίνει ο «νονός» της αυριανής συγκέντρωσης είναι ο ίδιος που τέσσερις- πέντε φορές, όταν ήταν πρωθυπουργός, σε διάφορα διεθνή φόρα, είχε υπερασπιστεί, είχε εκφωνήσει αυτήν την ειδικά διαμορφωμένη εδώ και 10 χρόνια στάση της χώρας μας, υπέρ της σύνθετης ονομασίας.
Κάποιοι για λόγους εσωτερικών ισορροπιών, νομίζω ότι φανήκανε κατώτεροι των περιστάσεων ή να δεχτώ το πιο ελαφρυντικό, γι’ αυτούς στοιχείο, ότι δεν είχε διαμορφωθεί μια θετική συγκυρία.

Είμαστε αισιόδοξοι, αρκεί να μην αυτοϋπονομευθούμε και να μην εγκλωβιστούμε σε μία ρητορική που συσκοτίζει τα πράγματα, που δημιουργεί νέους διχασμούς, που για λόγους λαϊκισμού, εσωτερικού λαϊκισμού, εθνικολαϊκισμού, πάει να αποπροσανατολίσει τον κόσμο και τη κοινή γνώμη».

Για την θέση των ΑΝΕΛ όσο αφορά την ονομασία των Σκοπίων, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε:
«Ήταν γνωστό ότι οι ΑΝΕΛ είχαν μια διαφορετική προσέγγιση με την οποία εμείς διαφωνούμε, πάνω σε αυτό το ζήτημα.
Η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ δεν προέκυψε πάνω σε μία προγραμματική βάση.

Ήταν προϊόν κάποιων ειδικών συγκυριών…
Το γνωρίζει αυτό ο κόσμος και δεν έχει και την απαίτηση απ’ τον καθέναν να αφήνει τη δικιά του ταυτότητα, τις δικές του αναλύσεις στην άκρη. Αναφέρομαι στην επίσημη θέση των ΑΝΕΛ, όχι στον Δημήτρη Καμμένο…
Ο κ. Καμμένος είναι ένα προβληματάκι…
Χαίρομαι ότι επίσημα το κόμμα των ΑΝΕΛ, δεν έχει ενστερνηστεί τους ακραίους χαρακτηρισμούς, όλη την ανάλυση που έχει ο Δημήτρης Καμμένος και αυτά τα οποία είπε τις τελευταίες ημέρες, τα οποία υπερβαίνουν κάθε όριο.»

Στην ερώτηση εάν ο κ. Δημήτρης Καμμένος υπηρετεί κάποιο σχέδιο ρήξης των εταίρων, όπως είπε ο κ. Παπαδημούλης, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε:
«Είναι μία εκτίμηση. Δεν το βάζω στην άκρη, το ακούω με ενδιαφέρον». 

Ο υπουργός Εσωτερικών, ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη στάση της ΝΔ. για το Σκοπιανό:
«Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει για τις «καρέκλες». 

Εγώ μπορώ να το αντιστρέφω σε αυτούς που το λένε και να τους πω, για παράδειγμα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για την «καρέκλα» αυτήν τη στιγμή δεν παίρνει μια σαφή θέση;
Για την «καρέκλα» επιλέγει να ετεροπροσδιορίζεται και να λέει εγώ δεν θα σας πω τι θα κάνω, αν δεν δω τι θα κάνουν οι ΑΝΕΛ πρώτα και αν η κυβέρνηση δεν…
Με αυτήν τη στάση ευθύνης κάθε πολιτική δύναμη, ο αυριανός, όπως θέλει να νομίζει ο ίδιος, μελλοντικός πρωθυπουργός, τοποθετείται σε ένα εθνικό θέμα;»




Το παιχνίδι χοντραίνει, όσα καταγγέλλονται ανάμεσα σε πρόσωπα που συνδέονται με τη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου είναι πολύ ύποπτα λόγω της βαρύτητας των χαρακτηρισμών που χρησιμοποιούνται.
Βέβαια, πηγές αναφέρουν, «να περιμένετε ο Παπαδημούλης να υποστηρίξει ακριβώς το ίδιο.
Ότι ο Δημήτρης Καμμένος με τους υψηλούς τόνους στοχεύει είτε να διαγραφεί για να βρει στέγη ατομικά στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, είτε λειτουργεί πιο… συλλογικά, σε συνεννόηση με κάποιους και στόχο είτε να δημιουργήσει εύσχημες συνθήκες για προσθήκη των ΑΝΕΛ στο πλαίσιο ανασύστασης της πολυκατοικίας της ΝΔ, είτε να τραβήξει ξανά το παραδοσιακό ακροατήριο μπας και περάσουν το 3%». Ισχύουν όλα αυτά όμως;

Την ίδια στιγμή, στην κυβέρνηση ανησυχούν μήπως το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό αύριο στην Αθήνα μετατραπεί σε αντικυβερνητική εκδήλωση.

Με αφορμή και τη διοργάνωση των συλλαλητηρίων, γίνεται πλέον αντιληπτό, ότι δεν μπορεί από καμία πλευρά να συνεχίζεται η λογική του «είμαι και με το χωροφύλαξ, είμαι και με τον αστυφύλαξ».
Δεν μπορεί να συνεχιστεί το πολιτικό κρυφτούλι στο χώρο της ευρύτερης δεξιάς… Τόσο η ΝΔ, όσο και οι ΑΝ.ΕΛ. πρέπει να πάρουν ξεκάθαρες θέσεις.
Διότι δεν μπορεί οι ΑΝ.ΕΛ. στις off camera δηλώσεις τους να διατείνονται ότι θα αποχωρήσουν από το κυβερνητικό σχήμα αν περάσει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων και μπροστά στις κάμερες να δηλώνουν απόλυτη εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του Κοτζιά και του πρωθυπουργού.

Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Δεν μπορεί η ΝΔ να λέει ότι είμαι υπέρ των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία, αλλά «μην πάτε καλύτερα»…
Δεν μπορεί ο πρόεδρος της ΝΔ να λέει δεν θέλω καμία ενημέρωση από τον Τσίπρα, αλλά θα πάω να με ενημερώσει για θεσμικούς – εθιμοτυπικούς λόγους.

Δεν μπορεί η παράταξη της ΝΔ, σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να κινείται με βάση τις φοβίες από ενδεχόμενη δημιουργία νέων εθνικοπατριωτικών φορέων που θα αδράξουν ψήφους από την εκλογική της δεξαμενή. 
Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι αυτοί που «καίγονται» για την επίλυση είναι οι Σκοπιανοί, καθώς δεν είναι δυνατόν το ελληνικό κράτος να γίνεται κοινωνός ενός προβλήματος που απασχολεί άλλο κράτος.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


pentapostagma.gr