GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Εκτός εαυτού ο Άδωνις στη Βουλή : Θέλω να πάω στο δικαστήριο και να δικαστώ - ΒΙΝΤΕΟ

"Παρακαλώ πολύ να ψηφίσετε “ναι” στην προανακριτική όσον με αφορά και για την απιστία. Γιατί θέλω να πάω στο δικαστήριο και ...



"Παρακαλώ πολύ να ψηφίσετε “ναι” στην προανακριτική όσον με αφορά και για την απιστία. Γιατί θέλω να πάω στο δικαστήριο και να δικαστώ" είπε εξοργισμένος από το βήμα της βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης, κλείνοντας την ομιλία του
στη συζήτηση για την υπόθεση της Novartis.
"Αντιλαμβάνομαι ότι ιδιαίτερα στον χώρο της πλειοψηφίας δεν έχω πολλές συμπάθειες πιστεύω όμως ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι με συνείδηση να κρίνουν αυτά που θα πω με δικαιοσύνη και να προσπαθήσουν και αυτοί στο μέτρο που η έντιμη σχέση των πολιτικών ορίζει, να βγάλουν από πάνω μου και πιστεύω και από όλους τους υπολοίπους, όλη αυτή τη συκοφαντία.



Προκαταβολικά σας λέω ότι διαφωνώ με την πρόταση της πλειοψηφίας ως προς την παραγραφή της απιστίας.
Δεν ξέρω γιατί κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ επιλέξατε να ψηφίσετε αυτό το πράγμα, προφανώς για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή" τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.
"Εγώ θέλω να χρησιμοποιήσω τις ρήτρες του νόμου Καστανίδη και τις προβλέψεις του Συντάγματος ώστε, εφόσον η προκαταρκτική κρίνει ότι μπορεί να μου ασκήσει δίωξη για απιστία όπως και για δωροδοκία να ζητήσω εγγράφως δικαστώ και να μην κρυφτώ πίσω από καμία παραγραφή .
Φαντάζομαι ότι και ο κ. Κουρουμπλής ο οποίος κατηγορείται από την εισαγγελέα για το τυχόν αδίκημα της απιστίας θα ήθελε να κάνει ακριβώς το ίδιο.
Και δεν καταλαβαίνω γιατί του στερείτε αυτό το δικαίωμα, προαποφασίζοντας ότι η απιστία έχει παραγραφεί.
Θα καλούσα και τώρα τον Κουρουμπλή να ζητήσει να βρεθεί στην Επιτροπή για να μπορεί και αυτός να δικαστεί για την ενδεχόμενη απιστία και να μην κρυφτεί πίσω από την παραγραφή" πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Το περίφημο σκάνδαλο Novartis λέει ο εισηγητής των ΑΝΕΛ είναι για το φάρμακο Copalia που ανέβηκε από τα 15 στα 17 ευρώ, εκτίμησε.
Ο υπουργός βγάζει τις τιμές των φαρμάκων αναρωτήθηκε;»
Όπως είπε, κατηγορείται ότι δήθεν βρήκε 65 εκατ. ευρώ για αποπληρωμή χρεών του Δημοσίου προς τη Novartis και ότι πήρε αντάλλαγμα γύρω στα 2 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, υποστήριξε η μάρτυρας «θυμήθηκε» μετά τρεις μήνες πότε έγινε αυτό, λέγοντας ότι συνέβη το Νοέμβριο του 2013.
Κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο ίδιος χαρακτήρισε τους προστατευόμενους μάρτυρες ως «μιλημένους».
Ο ίδιος κατέθεσε στοιχεία για τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τα οποία η Novartis στο επίμαχο διάστημα πήρε μόνο 19 εκατ. ευρώ.
Σε αντίστοιχο διάστημα του 2017 επί ΣΥΡΙΖΑ η Novartis πήρε 60 εκατ. ευρώ, τόνισε το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επικαλέστηκε τους ισολογισμούς της Novartis για να δείξει ότι ο χαμηλότερος τζίρος της εταιρείας έγινε επί της θητείας του.
«Επειτα από δέκα χρόνια στο κοινοβούλιο, συνέχισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, «που δεν με έχει κατηγορήσει κανείς μου λέτε αυτά τα πράγματα.
Και κάνουν bulling στη γραμματέα μου.
Είναι εξωφρενικό να με κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ»
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στη Βουλή για την υπόθεση Novartis έκανε λόγο για σκευωρία. «Κεντρικό πρόσωπο της σκευωρίας είναι ο κ. Πρωθυπουργός .
Ποιος είναι ο μηχανισμός;
Ο πρώτος και μεγαλύτερος είναι η κ. Παπασπύρου , η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης.
Η κ. Παπασπύρου είναι λέει η δεύτερη μάνα του κ. Τζανακόπουλου.
Δικαίωμά της είναι, όταν όμως κατέχεις δημόσιο αξίωμα είσαι υποχρεωμένος να το σέβεσαι.
Καταθέτω στα πρακτικά της βουλής λοιπόν και το αφιερώνω στη μνήμη αυτού του μικρού κοριτσιού, της Μελίνας που πέθανε στην Κρήτη, 4 ετών ότι μένουν κλειδωμένα στα συρτάρια της κ. Παπασπύρου και του ΣΕΕΥΠ, με εντολή της, τα πορίσματα που έχουν εκδοθεί εδώ και ένα χρόνο για το πώς πέθανε το κορίτσι και ευθύνεται η κυρία Πολάκη» τόνισε.

«Να το πάρει ο πατέρας να δει πώς πέθανε το παιδί του από εσάς που το καλύπτετε.
Πέθανε το παιδί 4 ετών και αντί να ρίξετε φως στην υπόθεση επιτρέπετε στην κ Παπασπύρου και στον κ. Πολάκη να συγκαλύπτει τον θάνατο και έρχεστε και στη βουλή και μιλάτε» είπε ο κ. Γεωργιάδης και κατέθεσε τα πορίσματα στη βουλή.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


enikos.gr