GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πρωτοφανείς Επιθέσεις Με «βαριές» κουβέντες Τουρκίας σε ΗΠΑ & Γαλλία: «Είστε ψεύτες » - Πού το πάει η Αγκυρα; (βίντεο)

Με «βαριές» κουβέντες απάντησε η Αγκυρα σε ΗΠΑ και Γαλλία στην απαίτηση Ουάσιγκτον και Παρισιού να υπάρξει παύση των τουρκικών επιχειρ...


Με «βαριές» κουβέντες απάντησε η Αγκυρα σε ΗΠΑ και Γαλλία στην απαίτηση Ουάσιγκτον και Παρισιού να υπάρξει παύση των τουρκικών επιχειρήσεων στην Αφρίν.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δια
του εκπροσώπου του Χαμί Ακσόι, ζήτησε από τις ΗΠΑ αντί να στηρίζουν τους τρομοκράτες (!), εννοώντας τους Κούρδους της Αφρίν να ασχοληθούν με τα εγκλήματα του καθεστώτος Ασαντ και από τον Γάλλο πρόεδρο Ε.Μακρόν «να σταματήσει να λέει ψέματα» ότι δήθεν ζήτησε από την Τουρκία να παύσει πυρ στην Αφρίν βάσει της απόφασης του ΟΗΕ που ζητούσε από τους εμπλεκόμενους στην Συρία να σταματήσουν τις μάχες για να υπάρξει απομάκρυνση των αμάχων!



Οι δηλώσεις είναι πρωτοφανείς και γίνονται λίγες ημέρες πριν τα γεωτρύπανα της Exxon και της Τοtal επιχειρήσουν να προχωρήσουν σε γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και συνεπώς να βρεθούν αντιμέτωπες με κάποια Μοίρα του τουρκικού Στόλου, όπου συνέβη με το γεωτρύπανο της ΕΝΙ.

Ολα ξεκίνησαν με την δήλωση του Στέιτ Ντιπάρμεντ χθες που «κάλεσε την Τουρκία να ξαναδιαβάσει την απόφαση του ΟΗΕ για την Συρία με την οποία ζητούσε παύση πυρός» και την οποία απόφαση η Αγκυρα δήλωσε ότι «Δεν την αφορούσε γιατί οι επιχειρήσεις στην Αφρίν είναι αντιτρομοκρατικές και δεν έχουν σχέση με τον πόλεμο που διεξάγεται στην Συρία»

Η δήλωση χωρίς να είναι ιδιαίτερα σκληρή, εν τούτοις, η Ουάσιγκτον τοποθετήθηκε υπέρ της απόφασης του ΟΗΕ και κατά της τουρκικής θέσης.

Εν συνεχεία, "ποιος είδε τον Αλλάχ και δεν τον φοβήθηκε". Η ήπια δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απαντήθηκε σήμερα με σφοδρή επίθεση του τουρκικού ΥΠΕ, η οποία ανέφερε επί λέξει ότι:
«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, αντί να στηρίζει τους τρομοκράτες καλό είναι να πιέσει το καθεστώς Ασαντ να σταματήσει να σκοτώνει αμάχους».

Πρέπει να είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ κατηγορήθηκαν από ένα συμμαχικό κράτος ότι υποστηρίζουν τρομοκράτες!

Μέχρι στιγμής δεν έχουν απαντήσει και είναι μάλλον απίθανο να συμβεί καθώς εντέχνως συνεχώς αποφεύγουν να απαντήσουν στις τουρκικές δηλώσεις εναντίον τους, έστω και αν αυτή την φορά ξεπέρασαν τα εσκαμμένα.

Σε ότι αφορά την Γαλλία ο Ακσόι κατηγόρησε σήμερα τον ίδιο τον Ε,Μακρόν για «ανειλικρίνεια» στην ανακοίνωσή σύμφωνα με την οποία ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε στη διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η εκεχειρία που έχει ζητήσει ο ΟΗΕ να επιβληθεί στη Συρία αφορά και την επιχείρηση της Άγκυρας στη χώρα.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσ του ο Χαμί Ακσόι, αποκαλεί «ψεύτη» τον Γάλλο πρόεδρο Ε.Μακρόν, «Αντίθετα με την ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε από το γραφείο του Γάλλου προέδρου, ο πρόεδρος Μακρόν στην τηλεφωνική επικοινωνία τους δεν αναφέρθηκε στην Αφρίν, ούτε ζήτησε να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα» όταν μίλησε για την απόφαση του ΟΗΕ», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου

Ο Ακσόι κατήγγειλε τον Μακρόν ότι «η διαφορά» μεταξύ του περιεχομένου της τηλεφωνικής συνδιάλεξης και της ανακοίνωσης που εξέδωσε «καταδεικνύει έλλειψη ειλικρίνειας» από την πλευρά του Παρισιού, προσθέτοντας ότι «είναι ανάρμοστο να μην ενημερώνεται σωστά η κοινή γνώμη».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών επεσήμανε εξάλλου ότι η Άγκυρα ενημέρωσε το Παρίσι για την δυσαρέσκειά του αναφορικά με τα ψέμματα του Γάλλου προέδρου!

Ολα τα παραπάνω είναι απλά πρωτοφανή! Η Τουρκία για όποιον πιστεύει ότι μπορεί να συγκρατηθεί από τις ΗΠΑ ή κάποιον άλλο ισχυρό της Δύσης, όπως η Γαλλία από το να επιτύχει τον στρατηγικό της στόχο, απλά να πούμε ότι αυτό απλά δεν συμβαίνει με ότι συνεπάγεται και για την Ελλάδα.

Εν αναμονή λοιπόν των γεωτρήσεων της Exxon και της Total.

Δείτε ένα συγκλονιστικό βίντεο από την τουρκική προέλαση την περασμένη Κυριακή που κατάφερε να κυκλώσει την περιοχή της Αφρίν και να απομονώσει το YPG:



ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


pronews.gr