GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ - Δηλωσεις Ερντογαν για τα Ίμια: Οι Έλληνες αιφνιδιάστηκαν για μία ακόμη φορά - Είχαμε πει στην ελληνική πλευρά να μην ...BINTEO

«Είχαμε πει στην ελληνική πλευρά να μην μας βάλει σε μπελάδες» «Οι Έλληνες αιφνιδιάστηκαν για μία ακόμη φορά στα Καρντάκ (Ί...




«Είχαμε πει στην ελληνική πλευρά να μην μας βάλει σε μπελάδες»
«Οι Έλληνες αιφνιδιάστηκαν για μία ακόμη φορά στα Καρντάκ (Ίμια)» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολιάζοντας το
επεισόδιο που έγινε τα μεσάνυχτα μεταξύ της τουρκικής ακταιωρού και του ελληνικού «Γαύδος».
Τη δήλωση έκανε ο Τούρκος πρόεδρος στην εφημερίδα istiklal.
Επιπλέον, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο Τούρκος πρόεδρος σχολίασε πως «από τη αρχή είχαμε πει στην ελληνική πλευρά να μην κάνει τέτοια πράγματα και να μην μας βάλει σε μπελάδες.
Να σταματήσουμε τις αψιμαχίες σε θάλασσα και αέρα».
Πρόσθεσε δε πως το περιστατικό έληξε χωρίς προβλήματα.
«Όταν δεν σταμάτησαν οι στρατιώτες μας έκαναν το καθήκον τους» σημείωσε επισημαίνοντας πως «τέτοια πράγματα συνέβησαν χθες το βράδυ.
Τελείωσε χωρίς προβλήματα».

Απειλές προς Ελλάδα και Κύπρο και για την ΑΟΖ
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε καιαυστηρή προειδοποίηση με αποδέκτες Ελλάδα και Κύπρο.

«Προειδοποιούμε αυτούς που περνούν τη γραμμή στην Κύπρο και το Αιγαίο να μην κάνουν λάθος βήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του έκανε, μεταξύ άλλων, αναφορά στις έρευνες υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και τις βραχονησίδες στο Αιγαίο.
Ο κ. Ερντογάν συγκεκριμένα είπε:


«Κανείς να μη νομίζει ότι μας διαφεύγουν οι ευκαιριακές πρωτοβουλίες σε σχέση με τις βραχονησίδες στο Αιγαίο και οι έρευνες φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Κύπρου.
Από εδώ προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όριά τους στην Κύπρο και το Αιγαίο να μην κάνουν λάθος υπολογισμούς».