GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Δημοσκόπηση: Συντριπτικό «Όχι» με 71% στη χρήση του όρου «Μακεδονία» από τα Σκόπια - «Πύρινη» δήλωση Γ.Πατούλη

Την αντίθεσή της στη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της πΓΔΜ, εκφράζει η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση τ...


Την αντίθεσή της στη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της πΓΔΜ, εκφράζει η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) για το
ΕΛΙΑΜΕΠ.



Πιο αναλυτικά, το 71,5% δεν αποδέχεται τη χρήση του όρου «Μακεδονία», την ώρα που το 22,5% λέει «ναι» σε σύνθετη ονομασία και το 6% δεν απαντά.

Την ίδια στιγμή ο εκ των ομιλητών του αυριανού συλλαλητηρίου πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μετά την "ανταλλαγή πυρών" με την εφημερίδα ΑΥΓΗ, δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του συλλαλητηρίου, σε αποκλειστική δήλωσή του στο pronews.gr, τονίζει τα εξής:

"Αύριο είναι μια μεγάλη ημέρα.
Η Ελλάδα θα πει και πάλι "ΟΧΙ" σε όσους στοχεύουν την υπεξαίρεση της ιστορίας της.
Αλλά και σε όσους στο εσωτερικό επιδιώκουν την εκχώρησή της.
Σε όλους αυτούς αύριο στο συλλαλητήριο θα στείλουμε ένα μήνυμα:
Δεν θα περάσουν!"
Είναι σαφές ότι πρόκειται για μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί ευθέως οτι επιχειρεί να εκχωρήσει την ελληνική ιστορία. "Βαριά" δήλωση, η πρώτη του είδους από την ευρύτερη αντί-ΣΥΡΙΖΑ πλευρά της πολιτικής ζωής του τόπου,Αλλωστε το έδαφος είναι γόνιμο:
Στην δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ οι πολίτες εκτιμούν σε ποσοστό 56% πως οι χειρισμοί του Αλέξη Τσίπρα είναι σε λάθος κατεύθυνση, ενώ σε σωστή μόλις το 26,5%!

Η διαφορά είναι συντριπτική.
Ούτε και ο Κ.Μητσοτάκης που δίσταζε μέχρι την τελευταία στιγμή να εκδηλωθεί κατά της εκχώρησης του όρου "Μακεδονία" επιβραβεύται:
"Καταφέρνει" να έχει θετικές γνώμες μόλις στο 21% των πολιτών.
Το 47% θεωρεί πως είναι λάθος οι κινήσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ενώ το 26% σωστές, ενώ το 51% κρίνει αρνητικά τις τοποθετήσεις του Πάνου Καμμένου και το 26,5% θετικά.
Το 41% κρίνει αρνητικά τη στάση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου και το 34,5% θετικά.
Τον έσωσε η "στροφή" της τελευταίας στιγμής.


Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι χαιρετισμό εκ μέρους της Εκκλησίας θα απευθύνουν οι Μητροπολίτες Σύρου, Χίου και Δράμας.
Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι φορέων από όλη την Ελλάδα.

Οι διοργανωτές έκαναν την εκτίμηση ότι η συμμετοχή του κόσμου «προβλέπεται τουλάχιστον τριπλάσια από το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης»

Που σημαίνει, 1-1,5 εκατομμύριο Ελλήνων!

Η εξέδρα των ομιλητών θα στηθεί στην Ερμού και όπως αποκάλυψαν οι διοργανωτές στόχος τους είναι να έχει καλή ακουστική στην Πανεπιστημίου, στη Βασιλίσσης Σοφίας, στη Φιλελλήνων και στη Σταδίου.

Μετά το συλλαλητήριο οι οργανωτές θα εκδώσουν ένα ψήφισμα, όπως και στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα παραδώσουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

pronews.gr