GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ- O Eρντογάν στο κέντρο επιχειρήσεων: Ναυαγεί η τουρκική επιχείρηση- Δύο αμερικανοί νεκροί

Εσπευσμένα στο κέντρο επιχειρήσεων με χακί ο Ρ.Τ.Ερντογάν για να επιθεωρήσει και να εμψυχώσει τους Τούρκους. Εσπευσμένη μετακ...



Εσπευσμένα στο κέντρο επιχειρήσεων με χακί ο Ρ.Τ.Ερντογάν για να επιθεωρήσει και να εμψυχώσει τους Τούρκους.
Εσπευσμένη μετακίνηση της 49ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού είχαμε στην Αφρίν από το τουρκικό γενικό επιτελείο, μιας και τα πράγματα δεν
πάνε καθόλου καλά και όλες οι επιθέσεις των Τούρκων αποκρούστηκαν από τις δυνάμεις των Κούρδων με δεκάδες Τούρκους στρατιώτες νεκρούς.
Εντωμεταξύ υπάρχουν πληροφορίες για δύο αμερικανούς στρατιωτικούς νεκρούς μετά τους χτεσινούς τουρκικούς βομβαρδισμούς.

Μπορεί οι Τούρκοι να έχουν καταλάβει κάποια χωριουδάκια αλλά γενικά δεν έχουν πετύχει τον αντικειμενικό σκοπό τους οι τουρκικές δυνάμεις.
Οι  Κούρδοι εντωμεταξύ κήρυξαν γενικό πόλεμο στην Τουρκία σε όλο το κόσμο με όλα τα μέσα που διαθέτουν.




Το πόσο άσχημα πάνε τα πράγματα για τους νέο-οθωμανούς φαίνεται και από την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις τουρκικές στρατιωτικές μονάδες στη νότια επαρχία Hatay που συνορεύει  με την Αφρίν σήμερα  Πέμπτη, καθώς συνεχίζεται η επιχείρηση κατά του / PYD / YPG  στην περιοχή .

Ο Ερντογάν , συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου  στρατηγό Hulusi Akar, επισκέφθηκε στρατιωτική βάση  την έκτη μέρα της συνεχιζόμενης αντιτρομοκρατικής επιχείρησης κατά της Αφρίν όπου έμαθε από πρώτο χέρι τα « χάλια» των τουρκικών δυνάμεων που θέλουν να κατακτήσουν τα παλαιά σύνορα της οθωμανικής αυτοκρατορίας .

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Bekir Bozdağ, ο υπουργός Άμυνας Nurettin Canikli και ο Τούρκος Α/ΓΕΣ στρατηγός Yaşar Güler, ήταν επίσης παρόντες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

Λόγω της άκρως αιφνιδιαστικής επίσκεψης του Τούρκου προέδρου για το Hatay, η προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Erdoğan και του πρωθυπουργού Binali Yıldırım αναβλήθηκε, σύμφωνα με πηγές των μέσων ενημέρωσης.
Το  τουρκικό  Γενικό Επιτελείο, ευρίσκεται σε δύσκολη θέση διότι τα θύματα εντός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αυξάνονται συνεχώς.
Η Ουάσιγκτον την ίδια στιγμή, εξέφρασε την ανησυχία της για την ασφάλεια των δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ιεράπολη της Συρίας ενόσω η Τουρκία συνεχίζει να διενεργεί πολεμικές επιχειρήσεις  στη βορειοδυτική Συρία.


«Αυτό που μπορώ να πω για την Manbij είναι ότι έχουμε αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή και η πρώτη μας ανησυχία θα είναι για την ασφάλεια  των ανθρώπων στο έδαφος», ανέφερε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ, ο οποίος δεν ήθελε  να κατονομαστεί .
Ο αξιωματούχος είπε ότι η ανησυχία αυτή εκφράστηκε  στην Τουρκία κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με αξιωματούχους.

Αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου των ΗΠΑ εξέτασε την Τρίτη ορισμένα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας, με Τούρκους αξιωματούχους στο Υπουργείο Εξωτερικών και στο Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας στην Άγκυρα, σύμφωνα με μια τουρκική διπλωματική πηγή.

Η Τουρκία δήλωσε ότι μια επιχείρηση θα μπορούσε να επεκταθεί στη γειτονική περιοχή της πόλης Manbij.

«Προς το παρόν, η Αφρίν είναι ο στόχος, αλλά στο μέλλον θα μπορούσαμε επίσης να κινηθούμε προς την  Manbij και επίσης στο ανατολικό τμήμα του Ευφράτη», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu την Τρίτη.

Οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας όμως έχουν υποστεί και άλλο πλήγμα.

Συγκεκριμένα οι χθεσινές αεροπορικές επιθέσεις της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, φέρονται να έχουν σκοτώσει δύο στρατιωτικούς συμβούλους των ΗΠΑ στη Συρία.
Τα συριακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σκοτώθηκαν δύο στρατιωτικοί σύμβουλοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τους βομβαρδισμούς των Τούρκων.

Το Πεντάγωνο δεν έχει σχολιάσει ακόμα.

Μετά την τηλεφωνική συνομιλία  Τραμπ-Ερντογάν, η Άγκυρα απέρριψε τις πιέσεις της Ουάσινγκτον για την αποκλιμάκωση της στρατιωτικής επιχείρησης κατά της συριακής  κουρδικής πολιτοφυλακής  στο Afrin .

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι ο Τραμπ είπε ότι η τουρκική επιχείρηση θέτει σε «κίνδυνο τους κοινούς μας στόχους στη Συρία,» και οι Τούρκοι «καλούνται να εφαρμόσουν  αποκλιμάκωση, και να περιορίσουν τις στρατιωτικές ενέργειές τους , και να αποφύγουν  τις απώλειες αμάχων  που αυξάνονται .»

Η διαμάχη κατά την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο προέδρων επιδεινώνει την έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ, αναφέρουν αμερικανικές πηγές.

Η Τουρκία είναι απαραίτητη στις ΗΠΑ και ο Λευκός Οίκος δεν θα συγκρουστεί τώρα μαζί της , ίσως …λόγο αργότερα εφόσον «αποχωρίσει» ο Ερντογάν από την εξουσία.
























pentapostagma.gr

 ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"