GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Υπέρ ενός μεγάλου συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία ο Άνθιμος

Παράθυρο» στη λύση του Σκοπιανού βλέπει ο Έλληνας πρωθυπουργός, διατεθειμένος να ξεπεράσει τη λογική των κόκκινων γραμμών δηλώνει...



Παράθυρο» στη λύση του Σκοπιανού βλέπει ο Έλληνας πρωθυπουργός, διατεθειμένος να ξεπεράσει τη λογική των κόκκινων γραμμών δηλώνει ο Σκοπιανός ομόλογος του προκειμένου να
βρεθεί άμεσα λύση.
Και το βλέμμα όλων στραμμένο στην επόμενη συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο χωρών με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς στις 19 Ιανουαρίου, όπου πιθανότατα θα πέσουν στο τραπέζι και ονόματα.
Όμως δε λείπουν και οι αντιδράσεις από αυτούς που είναι αντίθετοι στη χρήση του όρου Μακεδονία.
Μέσω μίας ιστοσελίδας η Ομοσπονδία Μακεδονικών Ενώσεων συνεχίζει να μαζεύει υπογραφές για να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων ενώ για τις 21 Ιανουαρίου έχει προαναγγείλει συλλαλητήριο.



Μια πρωτοβουλία που επικοινωνιακά στηρίζουν αρκέτα τοπικά μέσα ενημέρωσης της περιοχής της Μακεδονίας.
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος από την πλευρά του μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ FM εξέφρασε την ανησυχία του ίδιου και του κόσμου με τον οποίο επικοινωνεί για το θέμα με τις εξελίξεις γύρω από την ονομασία της ΠΓΔΜ.
«Είναι κάτι που το παρακολουθούν όλοι, για το ποια θα είναι η έκβασή του και ανησυχούν», ανέφερε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.
Όπως είπε υπάρχει μια ασάφεια και μια έλλειψη ενημέρωσης για το θέμα.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναφερόμενος στα συλλαλητήρια για το θέμα της Μακεδονίας, είπε ότι «δεν έχουμε ακόμα μια επίσημη πρόσκληση για το συλλαλητήριο.
Αν έχουμε πρόταση θα το σκεφτούμε.
Θα δούμε τι λένε τι πρεσβεύουν ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι και μετά θα αποφασίσουμε».
«Δεν έχω βεβαιωθεί ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις ότι μπορεί να δημιουργηθεί μια εκδήλωση ανάλογη της σοβαρότητας του θέματος.
Επομένως πρέπει να περιμένουμε», είπε και τάχθηκε υπέρ ενός μεγάλου συλλαλητηρίου.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


pentapostagma.gr