GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οργή λαού για τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων – Επιτέθηκαν με μπουνιές και πέτρες στο αυτοκίνητο του – (Βίντεο-εικόνες)

Ένταση προκλήθηκε στην Βηθλεέμ, όταν διαδηλωτές επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου Γ΄ με πέτρες! Ο...



Ένταση προκλήθηκε στην Βηθλεέμ, όταν διαδηλωτές επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου Γ΄ με πέτρες!
Οι διαδηλωτές κατηγορούν τον Πατριάρχη για
τις πωλήσεις γης στο Ισραήλ…
Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι μπλόκαραν τη συνοδεία του Πατριάρχη Θεόφιλου Γ’ καθώς κατευθυνόταν σε μια εκκλησία στην Βηθλεέμ για να παρακολουθήσει μια Ορθόδοξη Χριστουγεννιάτικη συγκέντρωση.



Οι διαδηλωτές έριξαν πέτρες και μπουκάλια νερού και επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του Πατριάρχη με γροθιές, φωνάζοντας «προδότη, προδότη», πριν οι Παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας τους έδιωξαν
Οι εξαγριωμένοι διαδηλωτές έσπασαν τα παράθυρα τριών αυτοκινήτων που συνόδευαν τον Πατριάρχη, ωστόσο το όχημα που μετέφερε τον ίδιο δεν υπέστη ζημιές.
Να αναφερθεί ότι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, μετά την άμεση επέμβαση των αστυνομικών, οι οποίοι περικύκλωσαν το όχημα του Πατριάρχη Θεοφίλου.


Αυτή την ώρα ο Πατριάρχης τελεί την ακολουθία των βασιλικών Ωρών και την Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, επί τη εορτή των Χριστουγέννων.



Τέλος να σημειωθεί ότι στην κεντρική πλατεία της Βηθλέεμ τα πράγματα κύλισαν ομαλά, ενώ ο Δήμαρχος της Βηθλεέμ δεν ήταν εκεί για να υποδεχθεί τον Πατριάρχη.


Όπως σημειώνει το Reuters, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αποτελεί έναν εκ των σημαντικότερων ιδιοκτητών γης στους Αγίους Τόπους και τα τελευταία χρόνια έχει δεχτεί επικρίσεις τόσο από Ισραηλινούς, όσο κι από Παλαιστινίους μετά την απόφαση του να πουλήσει «φιλέτα» γης σε επενδυτές.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"