GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ! Δολοφόνησαν τον ηγέτη των Σέρβων του Κοσόβου

Θύμα δολοφονίας έπεσε ο θεωρούμενος ηγέτης των Σέρβων του Κοσόβου, Όλιβερ Ιβάνοβιτς. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης ή οι δράσ...



Θύμα δολοφονίας έπεσε ο θεωρούμενος ηγέτης των Σέρβων του Κοσόβου, Όλιβερ Ιβάνοβιτς.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης ή οι δράστες είναι UCKάδες και πυροβόλησαν αρκετές φορές
τον 64χρονο πολιτικό μπροστά από τα γραφεία του κόμματός του, «Πρωτοβουλία των Πολιτών – Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη» (SDP) , στο σερβικό τομέα της Μιτρόβιτσα, όπως μετέδωσε η σερβική κρατική τηλεόραση.
Η αστυνομία αναζητεί τον δολοφόνο.



«Εύχομαι να μην είναι αλήθεια, αλλά οι γιατροί κήρυξαν τον Όλιβερ νεκρό στις 09:30 το πρωί», δήλωσε ο δικηγόρος του θύματος, Νεμπόισα Βλάτζιτς στο AP.


Μετά την ανακοίνωση της δολοφονίας Ιβάνοβιτς, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς συγκάλεσε εκτάκτως το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας του για να εξετάσει την κατάσταση.
Τον Ιανουάριο του 2016 ο Ιβάνοβιτς είχε καταδικαστεί σε εννέα χρόνια φυλάκισης κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν το 1999 στη διάρκεια του πολέμου του Κοσόβου, αλλά τον Φεβρουάριο του 2017 εφετείο ανέτρεψε την απόφαση και διέταξε νέα δίκη.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθώς πριν λίγες ημέρες, οι Αλβανοί ανατίναξαν το «σερβικό αρχηγείο» στη Σκόδρα της βορειοδυτικής Αλβανίας.
Η έκρηξη ισοπέδωσε το κτίριο που εδρεύει η Ένωση της Σερβικής Μειονότητας ενώ έγινε αισθητή σε όλη την περιοχή. Εννέα Σέρβοι τραυματίες και οι δύο χαροπαλεύουν.

Το πακέτο εκρηκτικών πυροδοτήθηκε στο κτίριο που εδρεύει η Ένωση της Σερβικής Μειονότητας στη Σκόδρα της βορειοδυτικής Αλβανίας.

Από την έκρηξη τραυματίσθηκαν εννέα άτομα, από τα οποία τα δύο είναι βαριά τραυματισμένα.

Τη στιγμή της έκρηξης υπήρχε μια εκδήλωση στην Αστυνομική Διεύθυνση της Σκόδρα για τα 105 χρόνια της αλβανικής αστυνομίας.

Μετά την έκρηξη, με την οποία ταρακουνήθηκε όλη η πόλη, πολλές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στη «Ρωσική Γειτονιά», όπου σημειώθηκε η επίθεση.

Η έκρηξη έγινε σε ένα διώροφο κτήριο, όπου πάνω από τα καταστήματα, υπάρχει η Σερβική Μειονοτική Ένωση.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

pentapostagma.gr