GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ζώα που εργάστηκαν ως… κατάσκοποι και εκτελέστηκαν όταν τα συνέλαβαν!

Τα ζώα μπορεί να αποτελούν πολλές φορές ένα κατοικίδιο και πολύ καλή παρέα για τον άνθρωπο αλλά στο παρελθόν έχει αποδειχτε...




Τα ζώα μπορεί να αποτελούν πολλές φορές ένα κατοικίδιο και πολύ καλή παρέα για τον άνθρωπο αλλά στο παρελθόν έχει αποδειχτεί ότι μερικά ζώα (όχι τα κατοικίδια) έχουν
χρησιμοποιηθεί για κατασκοπεία.
Η τουλάχιστον κάποιοι έχουν προσπαθήσει να τα χρησιμοποιήσουν έτσι.
Διαβάστε μερικές ιστορίες με ζώα-κατασκόπους ή με όσους τα νόμιζαν για κατασκόπους.

1. Οι γάτες που εργάστηκαν για τη CIA




Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '60, η CIA χρησιμοποίησε γάτες για να κατασκοπεύει έναν αρχηγό κράτους από την Ασία και να ανακαλύψει τις συνομιλίες που είχε με τους βοηθούς του.
Το παρατσούκλι ήταν «Acoustic Kitty» και το σχέδιο αφορούσε τη χειρουργική εμφύτευση μικροφώνων και πομπών εντός των αιλουροειδών για να ακούν τις συνομιλίες.
Πηγές υποστηρίζουν ότι το πείραμα ήταν μια αποτυχία σχεδόν από την αρχή καθώς η πρώτη και μοναδική γάτα-κατάσκοπος χτυπήθηκε σχεδόν αμέσως από ένα ταξί και σκοτώθηκε.
Ωστόσο, ο εκπαιδευτής τους, ο Bob Bailey, δήλωσε ότι η επέμβαση ήταν επιτυχής και ότι ακόμη και οι κινήσεις τους θα μπορούσαν να ελεγχθούν με τη χρήση υπερήχων ήχου.


2. Τα δελφίνια και θαλάσσια λιοντάρια που κατασκόπευαν για το Πολεμικό Ναυτικό




Το πρόγραμμα με τα θηλαστικά του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ξεκίνησε πριν από 40 χρόνια. 
Και τα δελφίνια και τα θαλάσσια λιοντάρια είχαν εκπαιδευτεί για τον εντοπισμό ύποπτων κολυμβητών και δυτών.
Τα δελφίνια επιλέχθηκαν επειδή έχουν άριστες ικανότητες εκπομπής ήχων και τα θαλάσσια λιοντάρια επειδή έχουν άψογη υποβρύχια όραση.
Όταν ανιχνεύουν ενδεχόμενο κατάσκοπο ή τρομοκράτης που αγγίζουν έναν αισθητήρα στο σκάφος όπου βρίσκεται ο χειριστής τους.
Στη συνέχεια, ο χειριστής θα τοποθετήσει ένα δείκτη στη μύτη του ζώου και στη συνέχεια το ζώο θα κολυμπήσει πίσω στην πιθανή απειλή και θα το ακουμπήσει με το δείκτη της μύτης του ώστε να δώσει σήμα για το πού είναι η ενδεχόμενη απειλή.

3. Τα περιστέρια των δύο Παγκοσμίων Πολέμων


Κατά τη διάρκεια και των δύο Παγκοσμίων Πολέμων τα ταξιδιωτικά περιστέρια ήταν ένα κρίσιμο κομμάτι των επικοινωνιών του στρατού. 
Μετέφεραν κάψουλες που περιείχαν σημειώσεις, χάρτες, φωτογραφίες και φωτογραφικές μηχανές. 
Τα πουλιά ήταν τόσο καλά εκπαιδευμένα ώστε το 90% των μηνυμάτων τους παραδόθηκαν κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

4. Οι πράκτορες γεράκια


Ποιος θα μπορούσε να σταματήσει τα κατασκοπικά περιστέρια;
Μα φυσικά τα γεράκια. 
Η MI5 (υπηρεσία αντικατασκοπείας και ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου) ανέφερε υψηλό επίπεδο επιτυχίας των γερακιών μειώνοντας τους ναζιστικούς κατασκόπους-περιστέρια κατά τη διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

5. Οι γύπες κατηγορήθηκαν ως πράκτορες του Ισραήλ


Η Σαουδική Αραβία είχε κατηγορήσει την ισραηλινή κυβέρνηση για την αποστολή ενός γύπα για να κατασκοπεύει τους κατοίκους όταν βρέθηκε ένα πουλί με έναν πομπό.
Οι ερευνητές είχαν βάλει ένα GPS στο πουλί για την παρακολούθηση του πληθυσμού του γύπα αλλά όταν το πουλί συνελήφθη οι Σαουδάραβες ήταν πεπεισμένοι ότι ο πομπός ήταν μια φωτογραφική μηχανή που χρησιμοποιείτο για να τους κατασκοπεύει. 
Ωστόσο το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας απέρριψε τις φήμες και συμφώνησε με τις αρχές της άγριας πανίδας ότι ο εξοπλισμός ήταν στο πουλί για επιστημονικούς λόγους.

6. Οι σκίουροι που συνελήφθησαν για υποκλοπές


Το 2013, οι Ιρανοί μυστικοί πράκτορες κρατούσαν 14 σκίουρους, υποστηρίζοντας ότι τα ζώα έφεραν εργαλεία κατασκόπων που χρησιμοποιούταν για υποκλοπές.
Η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι ήταν σε εγρήγορση σχετικά με τους σκίουρους από ξένες υπηρεσίες πληροφοριών.
Δεν υπάρχουν αναφορές σχετικά με το εάν τα ζώα που συνελήφθησαν αφέθηκαν ελεύθερα.

7. O πίθηκος που κρεμάστηκε για κατασκοπεία


Κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων Πολέμων ένας γαλλικό πλοίο φέρεται να βυθίστηκε στην αγγλική ακτή κοντά στο Χάρτλπουλ. 
Ο μόνος επιζήσας ήταν ένας πίθηκος που ήταν ντυμένος με μια γαλλική στρατιωτική στολή, που προφανώς βρισκόταν επί του σκάφους για να ψυχαγωγήσει το πλήρωμα. 
Δυστυχώς, επειδή οι κάτοικοι δεν είχαν δει ποτέ ένα Γάλλο στο παρελθόν και επειδή ο πίθηκος δεν μιλούσε αγγλικά (προφανώς), πίστευαν ότι ήταν ένας Γάλλος κατάσκοπος. 

Ως αποτέλεσμα, ο πίθηκος απαγχονίστηκε.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"