GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ενωση Ιατρών Τουρκίας κατά Ερντογάν: «Γέμισαν τα νοσοκομεία με νεκρούς» – Ζήτησε ανακωχή για παράδοση πτωμάτων – Ελικόπτερα προσγειώνονται σε γήπεδο με φέρετρα

Aπίστευτες εικόνες κάνουν το γύρο του κόσμου με τουρκικά ελικόπτερα να μεταφέρουν νεκρούς σε γήπεδα εφαρμόζοντας πολιτκές συσκότι...


Aπίστευτες εικόνες κάνουν το γύρο του κόσμου με τουρκικά ελικόπτερα να μεταφέρουν νεκρούς σε γήπεδα εφαρμόζοντας πολιτκές συσκότισης στα ΜΜΕ της χώρας ενώ το νοσοκομείο του Κιλίς στα
σύνορα Τουρκίας - Συρίας είναι ήδη ασφυκτικά γεμάτο. Ταυτόχρονα έγινε γνωστό πως οι Τούρκοι έστειλαν διαπραγματευτή να συνομιλήσει με τους Κούρδους για ανακωχή προκειμένου να παραλάβουν στρατιώτες τα πτώματα των νεκρών!
Οι Τούρκοι στέλνουν και άλλες ενισχύσεις με άρματα μάχης LEO2A4 ενώ για κάποιοι λόγο δεν απογειώνουν μαχητικά.


Απίστευτα πράγματα και ακόμη πιο απίσττευτη είναι η ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών Τουρκίας και η σφοδρή απάντηση του Ερντογάν!

Η δήλωση της τουρκικής Ιατρικής Ενωσης είναι η εξής:

Ο πόλεμος είναι πρόβλημα δημόσιας υγείας!

Όπως προειδοποιούν οι γιατροί:

«Ο πόλεμος είναι ένα ανθρώπινο πρόβλημα δημόσιας υγείας με επιπτώσεις στην καταστροφή της φύσης και της ανθρωπότητας και απειλή για την κοινωνική ζωή.

Κάθε ένοπλη σύγκρουση, κάθε πόλεμος φέρνει μια ανείπωτη ανθρώπινη τραγωδία προκαλώντας ανεπανόρθωτα προβλήματα όσον αφορά τη σωματική, πνευματική, κοινωνική και περιβαλλοντική υγεία.

Ως μέλη ενός επαγγέλματος που έχουμε ορκιστεί να σώζουμε ζωές, έχουμε πάντα ως πρώτο και κύριο καθήκον μας να υπερασπιζόμαστε τη ζωή και να δεσμευόμαστε να διατηρούμε το περιβάλλον της ειρήνης.

Ο τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος του πολέμου είναι να έχουμε μια δίκαιη, δημοκρατική, ισότιμη, ελεύθερη και ειρηνική ζωή και να την διατηρούμε σθεναρά.

Όχι στον πόλεμο. ειρήνη τώρα και παντού!», κατέληγε η ανακοίνωση.

Ο Ερντογάν τους απάντησε κατονομάζοντάς τους στην ομιλία του στην Άγκυρα ως  «εραστές της τρομοκρατίας».

Η Τουρκική Ιατρική Εταιρεία (TTB) δημοσίευσε μια ανακοίνωση  χθες Παρασκευή στην οποία εκφράζει την έντονη  ανησυχία της για την στοχοποίηση τους από τον  Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν .

Η TTB αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης.

Οι δηλώσεις  Ερντογάν ήρθαν αφού η ένωση δημοσίευσε μια ανακοίνωση της υπέρτης ειρήνης την Πέμπτη, επικρίνοντας σιωπηρά την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βορειοδυτική Συρία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως διέρρευσε και τον αριθμό των νεκρών Τούρκων ζητώντας να τερματιστεί η σύγκρουση…

Το θέμα στην κόντρα αυτή και η αφορμή της ανακοίνωσης ήταν τα πολλά πτώματα των Τούρκων στρατιωτών, οι τραυματίες , οι σακατεμένοι και οι διανοητικά «άρρωστοι» που προκύπτουν από τον οθωμανικό μιλιταρισμό του Τούρκου προέδρου στη Συρία και στα νότια της χώρας, από έναν άνθρωπο που έχει ξεκινήσει πόλεμο με όλους και με όλα.  

Δείτε εδώ Βίντεο





 Αραβική Άνοιξη «μυρίζει» η Τουρκία

Ταυτόχρονα, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι διαμαρτυρήθηκαν χθες στην Άγκυρα ενάντια στις πολιτικές της Τουρκίας προς το απομονωμένο βόρειο τμήμα του νησιού, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα Guardian, η οποία τόνισε την  υποβόσκουσα κοινωνική κατακραυγή που είναι στα σκαριά σε όλη την χώρα εναντίον των πρακτικών του Τούρκου προέδρου.

Υπενθυμίζουμε ότι προχθές έκαναν γενική απεργία 130.000 εργάτες μετάλλου με κύριο αίτημα τις άθλιες συνθήκες, τους μισθούς πείνας ενώ μίλησαν για κοινωνικό πρόβλημα στην Τουρκία . 




Πρόκειται στην ουσία για συσσωρευμένη αγανάκτηση ενάντια στη  πολιτική του ΑΚΡ , με τις χιλιάδες συλλήψεις που συνεχίζονται, τα φέρετρα που έρχονται από την ΝΑ Τουρκία και από την Συρία, την ανέχεια και την ανεργία χιλιάδων Τούρκων αντικαθεστωτικών.

Χθες τουλάχιστον 5.000 Τουρκοκύπριοι συμμετείχαν σε διαδήλωση  ανέφερε η βρετανική εφημερίδα, και έθαψαν τα τουρκικά κανάλια, επικαλούμενη Τούρκους συνδικαλιστές.

Οι  Τουρκοκύπριοι ζητούσαν να μην βρεθούν «στην κατάσταση που είναι η σημερινή Τουρκία, όπου οι αντίπαλοι του καθεστώτος φυλακίζονται συνεχώς» .

«Οι εντάσεις με την τουρκική κυβέρνηση αυξήθηκαν αυτή την εβδομάδα μετά την επίθεση από  πλήθος σκληροπυρηνικών στο γραφείο της τουρκοκυπριακής εφημερίδας Afrika για την αναγραφή  άρθρου που επέκρινε  την στρατιωτική επίθεση της χώρας εναντίον των Κούρδων  μαχητών στη Συρία», ανέφερε ο Guardian.

Η Τουρκία συνέλαβε δημοσιογράφους και άλλους , οι οποίοι επέκριναν την στρατιωτική επίθεσή της εναντίον των Σύρων Κούρδων στην  Αφρίν στη βόρεια Συρία.




ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

www.pentapostagma.gr