GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι Αμερικανοί δεν αποσύρονται από την Μάνμπιτζ και απαντούν στην Άγκυρα: «Σας περιμένουμε»

Oι Αμερικανοί σηκώνουν το «γάντι» και απάντησαν στις απειλές Ερντογάν για άμεση αποχώρηση τους από την συριακή πόλη Μάμπιτζ πριν ξ...


Oι Αμερικανοί σηκώνουν το «γάντι» και απάντησαν στις απειλές Ερντογάν για άμεση αποχώρηση τους από την συριακή πόλη Μάμπιτζ πριν ξεκινήσει η Άγκυρα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά
των κουρδικών δυνάμεων του YPG και δηλώνουν ότι «οι δυνάμεις μας θα παραμείνουν στην πόλη»




Αυτό σημαίνει ότι Αμερικανοί και Τούρκοι θα βρεθούν «πρόσωπο με πρόσωπο» σε περίπτωση η Άγκυρα προχωρήσει μετά την Αφρίν στην Μάμπιτζ.

Τα αμερικανικά στρατεύματα δεν θα αποσυρθούν όπως μετέδωσε σήμερα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ.

Η απομάκρυνση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Μάνμπιτζ «δεν είναι κάτι που εξετάζουμε», δήλωσε ο στρατηγός Τζόσεφ Βότελ.

Ο τουρκικός Στρατός διεξάγει από τις 20 Ιανουαρίου επιχείρηση στη βόρεια Συρία με στόχο να εκδιώξει από εκεί τους Κούρδους μαχητές πριν δημιουργήσουν τον στρατό των 30.000 ανδρών που θα αποτελέσει το πρόπλασμα μελλοντικών κουρδικών ΕΔ ενός μελλοντικού κουρδικού κρατιδίου

Η Μάνμπιτζ βρίσκεται βορειοανατολικά του Χαλεπιού και περίπου 40 χιλιόμετρα νότια της Τζαραμπλούς, που είναι στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

Για να γίνει κατανοητό για πόσους άνδρες μιλάμε, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες υπολογίζουν ότι οι Αμερικανοί έχουν στην Μάνμπιτζ 2.000 στρατιώτες, δηλαδή περίπου μια ταξιαρχία!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αποσυρθούν αμέσως από την περιοχή της Μανμπίτζ στη βόρεια Συρία, δήλωσε το Σάββατο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα σαρώσουν τους κούρδους μαχητές από τα συριακά σύνορα και θα προωθηθούν προς ανατολάς μέχρι τα σύνορα με το Ιράκ, μια περιοχή που περιλαμβάνει τη Μανμπίτζ.
Η κίνηση αυτή μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση με αμερικανικές δυνάμεις οι οποίες υποστηρίζουν το YPG και έχουν ως αποστολή να βοηθήσουν τους Κούρδου να δημιουργήσουν μια αυτόνομη στην αρχή από την Δαμασκό κρατική οντότητα και μετέπειτα ανεξκάρτητο κράτος το οποίο όμως θα απτελεί αμερικανικό προτεκτοράτο.
Αυτό είναι κάτι που δεν θέλουν Τουρκία, Ρωσία και Ιράν και δεν θα το επιτρέψουν η κάθε χώρα για τους δικούς της γεωπολιτικούς λόγους.



Tην ίδια στιγμή οι Τούρκοι προχώρησαν σε μια τεραστίου μεγέθους αρχαιολογική καταστροφή καθώς οι Τούρκοι βομβάρδισαν και κατέστρεψαν ολοσχερώς τον διάσημο και αρχαίο (1300π.χ χτισμένος) ναό του Ain Dara στο Afrin (δίπλα στο Χαλέπι στην Συρία).

Δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτό το έγκλημα και η Άγκυρα έδειξε την ίδια ακριβώς στάση με τους ισλαμιστές του ISIS που κατέστρεψαν αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία σε Ιράκ και Συρία.






ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"