GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΤΙ «ΜΗΝΥΜΑ» ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ «ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ», (AYDOS KALESI), ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Έκπληκτοι οι Τούρκοι κατά την διάρκεια των ερευνών τους, (πολύ συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια οι Το...



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Έκπληκτοι οι Τούρκοι κατά την διάρκεια των ερευνών τους, (πολύ συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια οι Τούρκοι να ψάχνουν την… βυζαντινή ελληνορθόδοξη κληρονομιά της Μικράς Ασίας), στην
θρυλική περιοχή του Κάστρου του Αετού, ένα βυζαντινό κάστρο, ανακάλυψαν μια σειρά εκκλησιών και άλλων ελληνορθόδοξων συμβόλων που στέλνουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα στην σύγχρονη Τουρκία.



Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, μετά από 7 χρόνων ερευνητικές εργασίες στην περιοχή του Aydos Kalesi βγήκαν στη επιφάνεια τρεις ελληνορθόδοξες βυζαντινές εκκλησίες, που ανάγονται στον εντεκάτο αιώνα.

Το κάστρο αυτό που είχε κτιστεί σε υψόμετρο 325 μέτρων, δεσπόζει στην ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης και από το 2010 οι Τούρκοι άρχισαν να ψάχνουν το μέρος αυτό, (γιατί άραγε;), ενώ οι φήμες που κυκλοφορούσαν έκαναν λόγο για «μυστήριες» παρουσίες στην περιοχή αυτή και για μαυροφόρους άντρες που εμφανίζονταν και εξαφανίζονταν με μυστήριο τρόπο.


Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο Nihat Uludağ της εφημερίδας Habertürk, ο υποδιευθυντής του αρχαιολογικού μουσείου της Κωνσταντινούπολης, Rahmi Sal, δήλωσε πως το μέρος αυτό αποπνέει εδώ και χρόνια ένα παράξενο μυστήριο, γι αυτό και αποφασίστηκε να γίνουν εξαντλητικές έρευνες που έφεραν στο φως τεράστιας σημασίας αρχαιολογικά ευρήματα.

Το κάστρο αυτό, όπως αναφέρεται, είχε χρησιμοποιηθεί την τελευταία περίοδο της βυζαντινής αυτοκρατορίας και στο εσωτερικό του είχε δημιουργηθεί ένα ολόκληρο ελληνορθόδοξο θρησκευτικό κέντρο με τρεις μεγάλους ναούς που προστάτευαν τους κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή.

Άλλο ένα σημάδι της ελληνορθόδοξης παρουσίας στην περιοχή που αναδύθηκε στην επιφάνεια.

Σημεία των καιρών!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"