GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Καραγκιούλ: Θέλουν να διαμελίσουν την Τουρκία το 2018 – Να επιτεθούμε στους Κούρδους για να τους χαλάσουμε τα σχέδια

Για να δικαιολογήσει την επικείμενη εισβολή του τουρκικού στρατού στο κουρδικό καντόνι της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, ο αρχισ...



Για να δικαιολογήσει την επικείμενη εισβολή του τουρκικού στρατού στο κουρδικό καντόνι της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, ο αρχισυντάκτης της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak, Ιμπραήμ Καραγκιούλ, επικαλείται τον
κίνδυνο διαμελισμό της Τουρκίας από συνωμοσία πολυεθνικής επίθεσης στη χώρα του.
Ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ γράφει ότι η κουρδική επικράτεια που διαμορφώνεται από τα σύνορα του Ιράν (ιρακινό Κουρδιστάν) μέχρι τις ακτές της Μεσογείου, δηλαδή κατά μήκος των νότιων τουρκικών συνόρων, είναι «σχέδιο πολιορκίας που στοχεύει τη χώρα μας».
Τα όπλα που οι ΗΠΑ έδωσαν στους Κούρδους της Συρίας, γράφει ο Καραγκιούλ, θα χρησιμοποιηθούν για απευθείας επίθεση στην Τουρκία.
«Είναι προετοιμασία για ανοιχτή επίθεση ενάντια στη χώρα μας. Υπάρχει ένα σχέδιο που στοχεύει να σφραγίσει τον νότο της Τουρκίας και να αποκόψει όλους τους δεσμούς μας με την περιοχή».
«Είμαστε αντιμέτωποι με προετοιμασίες για μια πολυεθνική επίθεση.
Διαμορφώνεται η ατμόσφαιρα για αυτή την επίθεση που είχαν σκοπό να ξεκινήσουν με την επίθεση της 15ης Ιουλίου 2016 [αποτυχημένο πραξικόπημα]. Σύμφωνα με το σχέδιό τους, ένα παρόμοιο χάος θα δημιουργηθεί στο «εσωτερικό»… (…) Υποθέτω ότι αυτό το σχέδιο θα εφαρμοστεί το 2018».
Στόχος τους είναι, λέει ο Καραγκιούλ, να καταστρέψουν το μέλλον της Τουρκίας, να πιάσουν την Τουρκία όμηρο, να τη διαιρέσουν και να τη συρρικνώσουν.
Για αυτό και θεωρεί ότι η Τουρκία πρέπει να επιτεθεί στους Κούρδους στη βόρεια Συρία, «κάθε δισταγμός θα είναι αυτοκτονία για τη χώρα».



Τουρκικά στρατεύματα στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία στην Εφρίν την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου.
Η Τουρκία πρέπει να επιτεθεί στους Κούρδους στην Εφρίν και στη Μανμπίτζ και ούτε οι ΗΠΑ, ούτε άλλη δύναμη, μπορούν να πουν κάτι ή να αντιταχθούν στην τουρκική επέμβαση.
«Επειδή οι ΗΠΑ επιτίθενται στην Τουρκία με τρομοκρατικές οργανώσεις και έχουν δώσει εντολή για τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα στη χώρα.
Είναι νόμιμη άμυνα για την Τουρκία».
Και συνεχίζει:
«Για τον λαό μας, αυτός είναι ένας εθνικός αγώνας, υπερασπιζόμενοι τη χώρα και εξασφαλίζοντας το μέλλον της.
Είναι υποχρέωσή μας να καταστρέψουμε την απειλή στο έδαφός της δίχως να περιμένουμε να φέρουν τον πόλεμο στο έδαφός μας».
Η Τουρκία δεν έχει άλλη επιλογή, γράφει ο Καραγκιούλ που θεωρείται η «φωνή» του Ερντογάν. «Όποιο και εάν είναι το τίμημα, η απειλή πρέπει να εξαλειφθεί.
Τα [συριακά εδάφη] δυτικά του Ευφράτη πρέπει να ασφαλιστούν, η πολυεθνική επέμβαση να αναχαιτιστεί και η δομή που περικυκλώνει τη χώρα μας από τα νότια να καταστραφεί».
Μέσα στο 2018, συνεχίζει ο Καραγκιούλ, θα πιέσουν την Τουρκία και το Ιράν από μέσα. Εάν όμως η Τουρκία επιτεθεί στην Εφρίν και τη Μανμπίτζ, στη βορειοδυτική Συρία, «τα σχέδια της διεθνούς συνωμοσίας εις βάρος της Τουρκίας θα ματαιωθούν για το 2018».


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

tribune.gr