GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σφαγή γύρω από την Ιερουσαλήμ – Ερντογάν: «Θα διακόψω διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ αν…» – Εντολή ετοιμότητας στις IDF έδωσε ο M.Νετανιάχου

«Θα πάω όσο μακρυά γίνεται και θα διακόψω τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ αν οι ΗΠΑ αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύ...



«Θα πάω όσο μακρυά γίνεται και θα διακόψω τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ αν οι ΗΠΑ αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του
Ισραήλ.
«Κύριε Ντραμπ, η Ιερουσαλήμ είναι κόκκινη γραμμή για εμάς.
Ενώ τα τραύματα των Παλαιστινίων συνεχίζουν να ματώνουν και οι επιθέσεις συνεχίζονται, η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ δεν είναι μόνο εναντίον διεθνών συμφωνιών αλλά είναι και παραβίαση της ηθικής» είπε ο Ερντογάν.

«Θα παρακολουθούμε αυτό το θέμα με αποφασιστικότητα και μπορεί να μας οδηγήσει στη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ» πρόσθεσε.

«Προειδοποιώ τις ΗΠΑ ξανά»

Δείτε εδώ το βίντεο που έχει γίνει πρώτο θέμα συζήτησης στα ισραηλινά ΜΜΕ με την ομιλία Ερντογάν.




Ο Υπουργός Παιδείας του Ισραήλ, Naftali Bennet, απάντησε στον Σουλτάνο:

«Δυστυχώς ο Ερντογάν δεν χάνει ευκαιρία να επιτίθεται στο Ισραήλ. Το Ισραήλ πρέπει να επιταχύνει τους στόχους του συμπεριλαμβάνοντας την αναγνώριση από τις ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του κράτους του Ισραήλ».

«Πάντα θα υπάρχουν αυτοί που ασκούν κριτική αλλά στο τέλος της ημέρας είναι καλύτερο να έχεις μια ενωμένη Ιερουσαλήμ παρά τη συμπάθεια του Ερντογάν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Benjamin Netanyahu είπε στη  Knesset και στην Επιτροπή Άμυνας ότι οι Ισραηλινές δυνάμεις θα πρέπει να είναι έτοιμες για κλιμάκωση της βίας μόλις ο Ν.Τραμπ ανακοινώσει την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.



«Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε πιθανότητα.
Οι δυνάμεις μας ξέρουν πως να δράσουν αν και όταν αυτό καταστεί απαραίτητο» είναι ο Μ.Νετανιάχου.

Η δήλωση αυτή του Ερντογάν σύμφωνα με Τουρκικά ΜΜΕ, δίνει στην Ουάσιγκτον ένα μήνυμα σχετικά με τις «κόκκινες γραμμές» της Άγκυρας στο θέμα, έρχεται σε μια περίοδο που ο Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται να επισκεφτεί την Αθήνα.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

pentapostagma.gr