GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Τα είπε έξω από τα δόντια» – Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ: «Ερχεται σύγκρουση με την Τουρκία, έχουμε σχέδια και συμμαχίες – Χρειαζόμαστε αύξηση θητείας»

Πολύ σημαντικές αποκαλύψεις είχαμε σήμερα από τον Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος περιληπτικά είπε αναφερόμ...



Πολύ σημαντικές αποκαλύψεις είχαμε σήμερα από τον Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος περιληπτικά είπε αναφερόμενος στην χτεσινή αποκάλυψη του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ότι οι Τούρκοι μεταφέρουν τρυπάνι στην
Κυπριακή ΑΟΖ, είμαστε έτοιμοι για επεισόδιο, έχουμε σχέδια και συμμαχίες.
Δεν είναι τυχαίο και το βίντεο που θα δείτε παρακάτω. 
Σε εξέλιξη βρίσκονται πολύπλοκα σενάρια προσβολής και ανακατάληψης βραχονησίδας από τις Δυνάμεις Ταχείας Αντίδρασης.
Επιπλέον αναφέρθηκε σε επικείμενη ανάφλεξη στο Λίβανο μεταξύ Ισραήλ, Χεζμπολάχ, Ιράν με πιθανή εμπλοκή και της Σαουδικής Αραβίας λέγοντας πως η σύγκρουση μπορεί να επεκταθεί και εκτός Λιβάνου λόγω του μεγέθους των εμπλεκομένων δυνάμεων χωρίς να προσδιορίσει προς ποια περιοχή.




Τέλος ζήτησε την αύξηση της Θητείας.

«Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ζητήσει αύξηση της θητείας των στρατεύσιμων γιατί αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα αλλά ποιος είναι αυτός που θα πάρει την απόφαση;
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια περίπτωση να αυξήσουμε την θητεία όπως είναι τα πράγματα αυτή την στιγμή, τουλάχιστον να υπάρξει στήριξη απ’όλους να γίνει υποχρεωτική η στράτευση στα 18» δήλωσε πριν λίγο στους δημοσιογράφους ο Α/ΓΕΕΘΑ Ε.Αποστολάκης.

Ολα δείχνουν πως οι επόμενοι δύο μήνες τουλάχιστον είναι πολύ κρίσιμοι.

Γι αυτο το λόγο όπως αναφέραμε ήδη, μεταφέρουν την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών 32 ΤΞΠΝ από το Βόλο στον Αυλώνα. Η μονάδα ήταν πολύ μακριά από την έδρα της Διοίκησης Αμφίβιων Δυνάμεων (ΔΑΔ) στην οποία ανήκει και το σύνολο των αποβατικών σκαφών του Στόλου (Α/Γ και ΠΤΜ) δηλαδή των 5 αρματαγωγών κλάσης Ιάσων και των 2+1 ΠΤΜ τύπου Zubr.

Οι Έλληνες Πεζοναύτες αποτελούν την αιχμή του δόρατος της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο ρόλος τους είναι ιδιαίτερα σημαντικός αν αναλογιστεί κανείς την τεράστια ακτογραμμή της Ελλάδας και τα εκατοντάδες νησιά και τις βραχονησίδες που καλούνται να υπερασπίσουν.

Οι Τούρκοι κατεβάζουν πλωτό γεωτρύπανο στην Κύπρο αρχές του 2018 – «Γεμίζουν» με NAVTEX την περιοχή

Το πρώτο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας, το Deepsea Metro 2, αναμένεται να φθάσει στην Τουρκία μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο προετοιμασίας για διερευνητικές υπεράκτιες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο Θάλασσα στις αρχές του επόμενου έτους, γράφει ο τουρκικός τύπος.

Το πλοίο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από την Turkish Petroleum Corporation (TPAO), απέπλευσε από το λιμάνι Hoylandsbygda της Νορβηγίας και αναμένεται να φτάσει στην Τουρκία στις 31 Δεκεμβρίου.

Η Τουρκία έχει ήδη πραγματοποιήσει εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου χρησιμοποιώντας δύο σεισμικά πλοία, αλλά το Deepsea Metro 2 θα είναι το πρώτο ενεργό ερευνητικό πλοίο της χώρας.

Σκοπός είναι  να διακόψουν πάση θυσία την εξόρυξη της Κύπρου με το δικό της πλωτό γεωτρύπανο και δεύτερον να παρουσιαστούν οι ίδιοι ως συν-κυρίαρχοι στην ίδια περιοχή.

Ουσιαστικά οι Τούρκοι ετοιμάζουν «παγίδα» στις αρχές περίπου του 2018 στην κυπριακή ΑΟΖ έχοντας στόχο να αναθεωρήσουν όχι μόνο την συνθήκη της Λωζάνης αλλά όλες τις συμφωνίες της Λευκωσίας με ενεργειακούς κολοσσούς στην εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Αυτό που φαίνεται πλέον ξεκάθαρα είναι ότι η Άγκυρα προσπαθεί απεγνωσμένα να προκαλέσει «επεισόδιο» σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ , ενώ ο τουρκικός τύπος παίζει το θέμα των 150 νησιών που διεκδικούν οι Τούρκοι.

Exxon Mobil – ΑΟΖ: Ξεκινούν οι έρευνες στο «10» – Κλιμακώνονται επικίνδυνα οι τουρκικές προκλήσεις

Αίτηση για τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις ώστε να ξεκινήσει σε μερικές εβδομάδες ειδικές έρευνες στους δύο στόχους του τεμαχίου «10» της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) κατέθεσε η κοινοπραξία ExxonMobil-Qatar Petroleum.

Σκοπός είναι να γίνουν συμπληρωματικές έρευνες, πέραν των σεισμογραφικών, στα σημεία που επελέγησαν για τις δύο διαδοχικές γεωτρήσεις που προγραμματίζει η κοινοπραξία για μετά τις αρχές του καλοκαιριού.

Η αίτηση για αδειοδότηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες του έγκριτου δημοσιογράφου Πέτρου Θεοχαρίδη για την εφημερίδα ο «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», έχει πλέον περιέλθει στα χέρια του υπουργού Γεωργίας, Νίκου Κουγιάλη, ο οποίος ζήτησε σε υπηρεσιακό επίπεδο όπως αυτή εξεταστεί το δυνατόν γρηγορότερα, ακόμα και πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Εξάλλου, η ExxonMobil έχει ναυλώσει από τώρα το εξειδικευμένο σκάφος με το οποίο θα διεξαγάγει τις συμπληρωματικές έρευνες, καθώς και τα υποβρύχια τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ.
Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται πολλές επιστημονικές μετρήσεις, σε διαφορετικά σημεία των δύο στόχων.
Με τα τηλεκατευθυνόμενα υποβρύχια ρομπότ, τα οποία θα κατέρχονται στον βυθό, σε σημεία τα οποία έχουν προσδιοριστεί για τις δύο γεωτρήσεις στους αντίστοιχους στόχους, θα γίνουν μελέτες και να παρθούν φωτογραφικές λήψεις, αναφορικά με την κλίση της επιφάνειας του βυθού σε πολλαπλά σημεία, προκειμένου να αποφασιστούν συγκεκριμένα σημεία όπου θα κατέλθει το γεωτρύπανο.

Επίσης, θα γίνουν φωτογραφίσεις ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αρχαία ναυάγια, αλλά και θέματα θαλάσσιας ζωής και περιβάλλοντος.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως ήδη η κοινοπραξία ExxonMobil-Qatar Petroleum έχει προχωρήσει στις μελέτες για τα θέματα που αφορούν στη βάση εργασιών, τα σκάφη ανεφοδιασμού, ελικόπτερα μεταφοράς προσωπικού και άλλες συναφείς υπηρεσίες, ενώ προχώρησαν και οι διαγωνισμοί για ανάθεση υπεργολαβιών.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙ – ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ SAIPEM

Την ίδια ώρα, προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες για τις δύο διαδοχικές γεωτρήσεις της ΕΝΙ, με το γεωτρύπανο «Saipem 12000» να προβλέπεται να πιάσει δουλειά μόλις ένα εικοσιτετράωρο πριν την αλλαγή του χρόνου, ενώ και τα βοηθητικά πλοία βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή αναμένοντας το γεωτρύπανο.

Η Τουρκία αντιδρώντας για ακόμα μια φορά σπασμωδικά και αντιπαραγωγικά, προχωρά στην κλασική συνταγή των όλο και περισσότερο κλιμακούμενων προκλήσεων, δεσμεύοντας παράτυπα με Navtex για δήθεν ασκήσεις του Πολεμικού της Ναυτικού το μεγαλύτερο μέρος της κυπριακής ΑΟΖ, καθώς ήδη από την περασμένη Δευτέρα, βρίσκονταν σε ισχύ τέσσερις παράνομες Navtex για στρατιωτικές ασκήσεις νότια και ανατολικά της Κύπρου.

Με τελευταία παράνομη Navtex «δέσμευσε» μέχρι και τις 23 Δεκεμβρίου περιοχή που ξεκινά από τα παράλια της Τουρκίας και καλύπτει ουσιαστικά εξ ολοκλήρου ή μέρος των τεμαχίων και των 13 τεμαχίων της κυπριακής ΑΟΖ.

Κύπρος: Έχουμε σχέδιο να αντιμετωπίσουμε τις απειλές της Τουρκίας στην ΑΟΖ

Ο Κύπριος, αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ανέφερε, πως η Λευκωσία έχει σχέδιο να αντιμετωπίσει τις απειλές της Τουρκίας, στην κυπριακή ΑΟΖ, όπως έπραξε ως τώρα, με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και αποτελεσματικότητα.

«Η Κυβέρνηση» είπε, «θα ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα ως το τελευταίο γιώτα, και ταυτόχρονα θα συνεχίσει την αποτελεσματική της πολιτική και με αυτήν θα πορευθούμε και στην συνέχεια».

Είπε ακόμη ότι θα καταγγελθεί η παράνομη Νavtex της Τουρκίας.
Ο κ. Παπαδόπουλος ρωτήθηκε και για την αναφορά του Νίκου Κοτζιά ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έχει αποδεχθεί διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε σχέση με θέματα της διεθνούς πτυχής του Κυπριακού.

Είπε πως είναι πάγια η θέση του Προέδρου Αναστασιάδη, τη διακηρύσσει συχνά και την εξέφρασε και στον ΓΓ του ΟΗΕ στη γενική συνέλευση του περασμένου Σεπτεμβρίου, ότι είναι έτοιμος συνεχίσει το διάλογο για την εσωτερική πτυχή και ότι, για τη διεθνή πτυχή και μια νέα διάσκεψη, πρέπει να γίνει καλή προετοιμασία από όλες τις πλευρές, έτσι ώστε να αποδώσει αυτή τη φορά τα αναμενόμενα που επιθυμεί ο κυπριακός λαός.

«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο», είπε ο κ. Παπαδόπουλος, «συνεργαζόμαστε με την ελληνική κυβέρνηση και έχουμε πλήρη συναντίληψη και ταύτιση απόψεων για το πως θα γίνει αυτό, και ήταν από τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση Τσίπρα- Ερντογάν στην Αθήνα. Αν αυτή είναι η θέση της τουρκικής πλευράς θα το δούμε αμέσως μετά τις εκλογές όταν ο καθένας θα αποδείξει με τις πράξεις του».

Δείτε Βίντεο από πρόσφατη άσκηση


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

pentapostagma.gr