GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Τέλος στα επιδόματα και στους μετανάστες»: Ποια χώρα της Ε.Ε. κάνει την αρχή;

Του Άρη Δημόπουλου Η Αυστρία το τόλμησε. H επέλαση της πραγματικής δεξιάς στην γηραιά ήπειρο είναι κάτι που έρχεται ως...ε...



Του Άρη Δημόπουλου

Η Αυστρία το τόλμησε.
H επέλαση της πραγματικής δεξιάς στην γηραιά ήπειρο είναι κάτι που έρχεται ως...εξέλιξη της απρόσμενης
πλην καθοριστικής εκλογής Τραμπ στις ΗΠΑ.
Το "κύμα των εθνικόφρονων" δεν άργησε να σαρώσει πολλά από τα ευρωπαϊκά κράτη, κάνοντας ήδη αισθητή την παρουσία του σε χώρες που αποτελούν τον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία).
Σειρά είχε η Αυστρία, η νέα κυβέρνηση της οποίας πρόκειται να ορκιστεί αύριο Δευτέρα και αποτελεί ένα κράμα του εθνικιστικού κόμματος της χώρας και της κεντροδεξιάς του πρωθυπουργού , Σεμπάστιαν Κουρτς.
Ενώ οι περισσότεροι στέκονται στην συμμετοχή του "Κόμματος των Ελευθέρων" στην κυβέρνηση αλλά και την εξωτερική πολιτική που θα ακολουθήσει η Αυστρία, η "βόμβα" έσκασε στην χθεσινή ενημέρωση των δύο μεγάλων πολιτικών αρχηγών.
Πρόκειται για τις γενναίες περικοπές των επιδομάτων που αφορούν τους αιτούντες άσυλο και χορηγούνται με την μορφή μίσθωσης από το ίδιο το κράτος.
Ο αρχηγός λοιπόν του "Κόμματος των Ελευθέρων" ανακοίνωσε πως αυτά τα προνοιακά επιδόματα θα συρρικνωθούν σημαντικά, ενώ υπάρχουν βλέψεις και για οριστική κατάργησή τους, προκειμένου το αυστριακό δημόσιο να εξοικονομήσει από εκεί σημαντικούς πόρους.

el.gr

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"