GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ- Αγριο ξύλο και συλλήψεις Τούρκων στην Ιερουσαλήμ – Απασφάλισε το Ισραήλ – Νέα υπόθεση Μαβί Μαρμαρά – Δείτε το Βίντεο

Του Βασίλη Καπούλα Ξεκίνησε η ολική ρήξη Ισραήλ-Τουρκίας με συλλήψεις τρεις Τούρκων πιθανότατα πρακτόρων της ΜΙΤ σε επεισόδι...



Του Βασίλη Καπούλα

Ξεκίνησε η ολική ρήξη Ισραήλ-Τουρκίας με συλλήψεις τρεις Τούρκων πιθανότατα πρακτόρων της ΜΙΤ σε επεισόδιο καρμπόν του Μαβί Μαρμαρά.
Ισραηλινές δυνάμεις απομόνωσαν το γκρουπ των
Τούρκων «τουριστών» και τους ζητήθηκε να βγάλουν την μπλούζα με το τουρκικό εθνόσημο.
Ακολούθησε σύρραξη, ξύλο και συλλήψεις και αναμένονται πλέον τα χειρότερα.


Η σκηνή βιντεοσκοπήθηκε, μπορείτε να πάρετε μια γεύση παρακάτω αλλά αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως έπεσε και μετά αρκετό ξύλο.

Οι αρχές του Ισραήλ συνέλαβαν τρεις Τούρκους τουρίστες στην Ιερουσαλήμ, μετά από ένα επεισόδιο σχετικά με μουσουλμάνους προσκυνητές σε επίμαχο χώρο προσκυνήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου της ισραηλινής αστυνομίας.

Δείτε τη φωτογραφία και βίντεο



Νωρίτερα



Οι ισραηλινές  δυνάμεις ασφαλείας είχαν υπό στενή παρακολούθηση την Παρασκευή τουλάχιστον 3 Τούρκους πολίτες κοντά στην Πύλη  του Τζαμιού του Αλ-Άκσα.

Η σύλληψη τους ήρθε μετά από μια σύντομη φιλονικία μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και αυτής της ομάδας Τούρκων πολιτών όταν τους ζητήθηκε να τους ψάξουν και οι Τούρκοι αρνήθηκαν.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η ισραηλινή αστυνομία εμπόδισε την είσοδο των Τούρκων η οποία περιλάμβανε και παιδιά, στο Noble Sanctuary ή  Haram al-Sharif, το τρίτο ιερότερο μέρος στο Ισλάμ.

Κάποιοι στην ομάδα φορούσαν μπλουζάκια με τουρκική σημαία και φέσι ,το παραδοσιακό οθωμανικό καπέλο.

Οι ισραηλινές δυνάμεις  δήλωσαν στους Τούρκους ότι δεν θα μπορέσουν να εισέλθουν στο Τέμενος  αν δεν βγάλουν τα μπλουζάκια τους με τις τουρκικές σημαίες, προκαλώντας μια φιλονικία από την οποία κρατήθηκαν δύο άτομα, σύμφωνα με τους μάρτυρες. Στη συνέχεια ο Διοικητής έδωσε εντολή να ερευνήσουν τα πράγμα τους και εκεί οι Τούρκοι αρνήθηκαν.

Οι συλληφθέντες Τούρκοι πολίτες ήρθαν στην Ιερουσαλήμ από το Βέλγιο και είχαν διπλή υπηκοότητα, ανέφερε το Anadolu (AA).

Ο Ισραηλινός  εκπρόσωπος παρόλα αυτά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν οι χθεσινές αυτές συλλήψεις, σε μία περίοδο κατά την οποία το Ισραήλ βρίσκεται αντιμέτωπο με τις διαμαρτυρίες των Παλαιστινίων κατά της απόφασης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του Ισραήλ (6 Δεκεμβρίου).

Το προξενείο της Τουρκίας στην Ιερουσαλήμ, δεν σχολίασε άμεσα τις εξελίξεις, ενώ αναμένει οδηγίες από την Άγκυρα.

Εκφράζονται φόβοι για μια νέα περίπτωση που θα προκαλέσει ρήξη στις ήδη τεταμένες σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι οι Τούρκοι δεν ήταν  αθώοι «τουρίστες» αλλά πράκτορες της ΜΙΤ , κάτι που θα εμπλέξει ακόμα πιο πολύ τα πράγματα.

Για Ισραηλινούς στρατιώτες που «χύνουν αίμα Μουσουλμάνων» και «λερώνουν με τις αρβύλες τους την αυλή της πλατείας των Τεμενών», είχε κάνει λόγο πριν μερικούς μήνες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπογραμμίζοντας πως η τρέχουσα κατάσταση, οφείλεται στο γεγονός ότι η Τουρκία δεν δίνει «την αρμόζουσα σημασία» στην Ιερουσαλήμ.

Την ίδια στιγμή έντονες πιέσεις από την αντιπολίτευση, προκειμένου να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ, δέχεται ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών σε εδάφη που κατοικούν Παλαιστίνιοι, στη Λωρίδα της Γάζας, αποτέλεσμα του ξεσπάσματος βίας που απέφερε η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Η κατάσταση  στην περιοχή της Μέσης Ανατολής ανεβαίνει επικίνδυνα, καθώς στο στίβο της αντιπαράθεσης και έχουν αρχίσει και εμπλέκονται διάφορες δυνάμεις, ενώ οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο.

Ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κάλεσε την κυβέρνηση Ερντογάν να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με το Τελ Αβίβ και άσκησε δριμύτατη κριτική στις αραβικές χώρες, οι οποίες δεν αντέδρασαν, ή αντέδρασαν με ήπιο τρόπο, στις ανακοινώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών για την Ιερουσαλήμ.

«Αν θέλετε να σπάσετε τους δεσμούς» με το Ισραήλ, «εμείς θα σας στηρίξουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κιλιντσντόρογλου, απευθυνόμενος στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οπότε αναμένουμε και νέα «έκρηξη» του Τούρκου προέδρου για το «συμβάν» το οποίο αποκαλύπτει τον ανελέητο μυστικό πόλεμο για την τύχη του Τεμένους Αλ Ακτσά από την Τουρκία .

Το Τέμενος είναι το κεντρικό θέμα στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, με τους Παλαιστίνιους να φοβούνται ότι το Ισραήλ μπορεί κάποια μέρα να επιδιώξει να ασκήσει περαιτέρω έλεγχο σε αυτό.

Οι μουσουλμάνοι είναι υπεύθυνοι για τη διαχείρισή του Τεμένους ων Al-Aqsa .
Οι Εβραίοι μπορούν να επισκεφθούν το Τέμενος αλλά δεν επιτρέπεται να προσευχηθούν εκεί.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"