GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ – Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι: «Ξεσπά καταιγίδα στην Κύπρο – Η Τουρκία απάντησε αμέσως» – Κλιμακώνουν αποστέλλοντας το BARBAROS με αγέλες υποβρυχίων

ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΡΒΕΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΦΗΡΕΑ Πολεμικό τουρκικό σχέδιο ξεδιπλώνεται  με την αποστολή του γνωστού σεισμογραφικο...



ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΡΒΕΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΦΗΡΕΑ
Πολεμικό τουρκικό σχέδιο ξεδιπλώνεται  με την αποστολή του γνωστού σεισμογραφικού πλοίου Βarbaros στην Κύπρο συνοδείας υποβρυχίων και στολίσκου στο Αιγαίο για αντιπερισπασμό στο

ελληνικό ναυτικό. 
Πλήρης επιβεβαίωση από την ιστοσελίδα μας για το σχέδιο το οποίο έχουν σε «εξέλιξη» οι Τούρκοι στην κυπριακή ΑΟΖ, μετά την πληροφορία του τουρκικού τύπου για την αποστολή του σεισμογραφικού  πλοίου «Barbaros» , σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα «Haber Kibris ».





Η γνωστή ιστοσελίδα «Marin Traffic » αναφέρει  ότι το «Barbaros» ευρίσκεται ανοικτά των τουρκικών ακτών, βόρεια της Κύπρου, εντός τουρκικών υδάτων.

Μάλιστα στο δημοσίευμα υπάρχει τίτλος:

«Ξεσπά καταιγίδα στην Κύπρο.
Η Τουρκία απάντησε αμέσως».


Είναι σίγουρο ότι η πορεία του τουρκικού πλοίου θα «τέμνει» την περιοχή όπου διεξάγεται η  γεώτρηση του κυπριακού γεωτρύπανου  Saipem 12000, ενώ η «παγίδα» που στήθηκε συμπληρώνεται από ολόκληρο τουρκικό πολεμικό στολίσκο που πλέει στην περιοχή και αναμένει με «τα πυροβόλα γεμάτα»  .  

Πρόκειται για τις φρεγάτες-Κορβέτες, TCG Gediz, TCG Barbaros , TCG Kalkan, TCG Mizrak, TCG Bora και TCG Meltem, το πλοίο ανεφοδιασμού  TCG Akar, καθώς και τέσσερις υποβρύχιες ομάδες με 2-4 υποβρύχια τα οποία γυροφέρνουν εναλλάξ  σε νότιο Αιγαίο και κυπριακά ύδατα .

Την ίδια στιγμή έχουμε την πιθανότητα πραγματοποίησης τριμερούς συνόδου Κύπρου-Ελλάδας-Λιβάνου ήταν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας, που είχε σήμερα ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Σαάντ Χαρίρι, όπως ανακοίνωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η τριμερής συνάντηση πιθανόν να πραγματοποιηθεί μετά τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο. Επίσης, οι κύριοι Αναστασιάδης και Χαρίρι αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος.

Κύπριοι δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι τα τουρκικά πολεμικά σκάφη επιφανείας έδειχναν την ισχυρά προκλητική παρουσία τους σε αρκετή  απόσταση από το σημείο όπου έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία σταθεροποίησης το γεωτρύπανο Saipem 12000 για τις ανάγκες της γεώτρησης στον στόχο Καλυψώ, χωρίς ωστόσο να προκαλούν την παραμικρή ενόχληση στο προσωπικό του πλοίου.

Στήνουν δηλαδή οι Τούρκοι μια μεγάλη παγίδα μέσα στην οποία θα προσπαθήσουν πιθανότατα να διεξάγουν έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ , και σε οποιαδήποτε λογική αντίδραση των Κυπρίων, τα τουρκικά πολεμικά θα επέμβουν προκαλώντας στην ουσία χάος και πανικό στην Λευκωσία.

Είναι πολύ πιθανό…λόγω της όλης κατάστασης,  σήμερα- αύριο να έχουμε και  τον απόπλου  ελληνικής ναυτικής δύναμης μονάδων επιφανείας μαζί με άγνωστο αριθμό ελληνικών υποβρυχίων για την Κύπρο.

Το παιχνίδι πλέον της Άγκυρας έχει «χοντρύνει» επικίνδυνα και η σίγουρη πρόκληση…μπορεί να μετατραπεί άνετα  σε πολεμικό επεισόδιο.

Υπάρχει η εκτίμηση από Έλληνες αμυντικούς αναλυτές ότι παρουσία της τουρκικής Κορβέτας στο Καφηρέα  …αποτελεί ένα είδος αντιπερισπασμού κατά του ελληνικού πολεμικού ναυτικού ακριβώς για αυτόν τον λόγο…να μην κινηθεί δηλαδή προς την Κύπρο και αν μείνει «απασχολημένο» στο Αιγαίο.

Οι επόμενες ώρες και ημέρες θα είναι πολύ κρίσιμες για αυτό που θα λάβει χώρα σε Αιγαίο και Κύπρο. Φυσικά η ΕΕ και οι υπόλοιποι «σύμμαχοι» κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και δεν …φαίνονται ..πουθενά στον ορίζοντα.





ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

pentapostagma.gr